Numaratör(Sıramatik)

hatirlabeni

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-10-2027
Arkadaslar merhaba;
benim bi sıramatiğe ihtiyacım var forumda bayağı arama yapmama rağmen bulamadım. Dosyada 4 buton var ve her buton da Doktor 1, Doktor 2 ,Doktor 3 ve Doktor 4 ben bu butonlara tıklayınca örneğin Doktor 1 butonuna tıklayınca bana Doktor 1 Sıra no:1 ve her tıkladığımda bir artıracak 1,2,3,4,5,.....ve otomatik olarak yazıcıdan cıktısını verecek şekilde sıra vermesini nasıl sağlayabilirim acaba.

Dosya linki:
http://s2.dosya.tc/server3/w2c9ok/sira.rar.html

hatirlabeni

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-10-2027
Yusuf Bey Çok teşekkür ederim tam olarak da istediğim buydu buna ek olarak aşağı kısımda yapmıs olduğunuz tarih Doktor 1 Sıra No:2 yazan kısmı butona tıkladığımız gibi yazıcıdan çıkarma şansımız var mı acaba ?

Excel Vers. ve Dili
ingilizce ve türkçe
Yusuf Bey Çok teşekkür ederim tam olarak da istediğim buydu buna ek olarak aşağı kısımda yapmıs olduğunuz tarih Doktor 1 Sıra No:2 yazan kısmı butona tıkladığımız gibi yazıcıdan çıkarma şansımız var mı acaba ?
Söylediğiniz alan yazdırma alanı olarak biçimlenmiş hemen yazdırabilirsiniz ama makro olarak merak ediyorsanız ekteki örneği inceleyiniz.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aslında dosyadaki kodlarda yazdırma özelliği vardı ancak ben denerken boşuna yazdırmamak için ilgili satırların başına ' işareti koymuştum. Kod bölümünde modülde yer alan kodlardaki yeşil olan satırlar yazdırma satırlarıdır. Bu satırların başındaki ' işaretini silerseniz aktif olur ve düğmeye bastığınızda otomatik yazdırır.

Şu yapılabilir: Her bastığınızda yazdırmaması için önce mesaj çıkıp, yazdırılsın mı diye sorar, yazdır deyince yazdırılır. İsterseniz buna göre güncelleme yapılabilir.

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Yeşil satırı komple silip aşağıdaki kodu yazarsanız daha iyi olacaktır. Yoksa komple sayfayı yazar. Bu da barkod yazıcı da baya kağıt gitmesine sebep olur. Aşağıdaki kodlar ile A7:C15 arasını yazdırır.

Kod:
Sheets("randevu").PageSetup.PrintArea = "randevu!A7:C15"
Sheets("randevu").PrintPreview ' Out

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Kod bölümünde modülde yer alan kodların tamamını silip yerine aşağıdaki kodları ekleyin. Her numara için yazdırma uyarısı veriyor ve kabul edilirse yazdırıyor, yeni güne geçtiğinde alt kısımdaki eski numaraları da siliyor:
Kod:
Sub doktor1()
[B2] = [B2] + 1
[A8] = "Doktor 1"
[A12] = "Sıra No : " & [B2]
yazdır = MsgBox("Sıra Numarası yazıdırlsın mı?", vbYesNo)
If yazdır = vbYes Then ActiveSheet.PrintOut
End Sub
Sub doktor2()
[B3] = [B3] + 1
[A8] = "Doktor 2"
[A12] = "Sıra No : " & [B3]
End Sub
Sub doktor3()
[B4] = [B4] + 1
[A8] = "Doktor 3"
[A12] = "Sıra No : " & [B4]
End Sub
Sub doktor4()
[B5] = [B5] + 1
[A8] = "Doktor 4"
[A12] = "Sıra No : " & [B5]
End Sub
Sub temizlekaydet()
uyarı = MsgBox("Yeni güne başlanacak ve sıra numaraları baştan başlayacaktır. " & Chr(10) & "Emin misiniz?", vbYesNo)
If uyarı = vbYes Then
    yeni = Sheets("Arşiv").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
    Sheets("Arşiv").Cells(yeni, "A") = [B1]
    Sheets("Arşiv").Cells(yeni, "B") = [B2]
    Sheets("Arşiv").Cells(yeni, "C") = [B3]
    Sheets("Arşiv").Cells(yeni, "D") = [B4]
    Sheets("Arşiv").Cells(yeni, "E") = [B5]
    [B2:B5] = ""
    [A8:C15] = ""
    [B1] = Date
    Sheets("Arşiv").Cells(yeni, "A").NumberFormat = [B1].NumberFormat
End If
End Sub

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Yeşil satırı komple silip aşağıdaki kodu yazarsanız daha iyi olacaktır. Yoksa komple sayfayı yazar. Bu da barkod yazıcı da baya kağıt gitmesine sebep olur. Aşağıdaki kodlar ile A7:C15 arasını yazdırır.

Kod:
Sheets("randevu").PageSetup.PrintArea = "randevu!A7:C15"
Sheets("randevu").PrintPreview ' Out
Dosyada o alan yazdırma alanı olarak belirlendiği için sadece o kısmı yazdırıyor.

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Sayfa önizleme kısmına dikkat etmemişim. Kusura bakmayın.

Excel Vers. ve Dili
2013 - türkçe
merhabalar, konu eski ama yeni konu açmak istemedim ben aklımda şöyle birşey yaptım.

buna ek olarak istediğim şey şu nasıl yaparım araştırdım bulamadım. şimdi sıra aldıktan sonra numaratör mantığında nasıl yapabiliriz? banka mantığında elemanlarda düğme olacak excelden çıktı alınca otomatik numaratör sırasına gelecek ve basınca numara yanacak gibi gibi

mantığı umarım anlatabilmişimdir. masraftan kaçarak minimum tutarda birşeyler yapmak istiyorum

teşekkür ederim