Numaratör / Yardım (Diğerlerinden Farklı bi Numaratör)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhaba Arkadaşlar. Ben bir Fotoğrafcıyım ve Yaptığım Vesikalık Resimlerin ve Diğer Resimlerimin (Fon Değiştirilmiş Dijital Resimler) Herbirine Ayrı Ayrı Numara vermem Gerekiyor. Çalışmalarımızın Tamamı Photoshopda olduğu için Sanırım excel ve photoshop bağlantılı bir formül yoktur diye tahmin ediyorum. O yüzden en azından Bilgisayarımın Masaüstünde Şöyle bişey Arıyorum;

Her Yaptığım Resimden Sonra Tıklayarak bir numara arttırabileceğim ya da buna benzer en son kaldığım numarayı gösteren bi Program veya kodlanmış excel tablosuna ihtiyacım var. Şimdiden İlgilenen Herkese Çok Teşekkür Ederim.

Not: Vesikalık Arşivim, D 0001, D 0002, D 0003, .... diye, diğerleride 0001 D, 0002 D, 0003 D, ..... DİYE İLERLİYOR.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. KOLAY GELSİN.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ekteki dosyayı inceleyiniz, isteğiniz gibi mi acaba?

Açıklama Dosyada.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [A:A, C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column = 1 Then [A2] = [A2] + 1
If Target.Column = 3 Then [C2] = [C2] + 1
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Öncelikle Göstermiş Olduğunuz ilgiden ve emeğinizden dolayı çok teşekkür ederim. Dosyayı İndirdim Seri isimli excel tablosunu Çalıştırınca Aşağıdaki gibi bir hata verdi.Burdan Sonrasında Ne Yapabilirim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Makro güvenlik düzeyini orta dereceye getirmelisiniz.

• Araçlar (tools)
  • Makro (Macro)
  • Güvenlik (Security)
  • Orta (Medium)
1 kere yapmalısınız, sonra makrolu dosyaları açarken makroyu etkinleştirmelisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Çok Teşekkür Ederim Arkadaşım. Program ve Formüller Gayet İyi Çalışıyor. Allah Sizden Razı Olsun. Bu İşimi Fazlasıyla Görür Sanırım.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Güle güle kullanınız.

.