• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ödeme tablosunda analiz

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar merhaba öncelikle belirtmeliyimki eklemiş olduğum dosya www.excel.web.tr sitesinden alımış ve ihtiyaçlarıma göre uyarlamış olduğum bir dosyadır.

ve içerisinde yapmış olduğum bir kaç değişiklik var bu değişiklikleri yaparken yine ihtiyacım olan formülleri eklenmiş olan dosyalardan araştırıp buldum.

fakat 1 tek eksiğim kaldı bir türlü yapamadığım.
oda ekte bulunan dosyanın içerisinde açıklaması ile yer almaktadır. şimdiden yardımlarınız için teşekür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba,

toplam aylık ödeme miktarını göremedigim icin rakamdan cıkarmadan formülü yazdım siz cıkarırsınız

=TOPLA.ÇARPIM(('ÖDEME LİSTESİ HEPSİ'!$B$2:$B$700=$I$1)*(('ÖDEME LİSTESİ HEPSİ'!I2:I700="ödendi"))*('ÖDEME LİSTESİ HEPSİ'!H2:H700))

cevabınız için teşekür ederim.

ödemeler tamamı detaysız başlığı altında toplam tutar olarak mevcut.

çıkarma işlemini yapamadım.

dosyanız ekte...

bir problem varsa lütfen geri dönüs yapın yogunum biraz hızlı yaptım atlamıs olabilirim

Ekli dosyalar

alakanıza teşekür ederim. ama sorunum çözülmedi.

sorunumu tekrar açıklayayım size.

2011 detaylı grafiksel sayfasında I3 hücresine öyle bir formül atalımki I1 hücresindeki bugünün tarihi baz alınarak ödeme listesi hepsi sayfasından gerekli süzme işlemini yaparak ve 2011 detaylı grafiksel sayfasındaki H3 ücresi ile kıyaslayarak ocak ayında ne ödeme kalmış ödenmemiş olan varmı.

umarım anlatabilmişimdir.

ellerine sağlık hocam çok sağol.

fakat ufak bir sorun var aynı formülleri 2012 ödeme detaylı grafiksel sayfasınada aynı formülü uyguladım ancak orada farklılıklar gösteriyor.

SAYFA KORUMA ŞİFRESİ : QWERTY123

bunada yardımcı olursanız çok sevinirim.

=EĞER(METNEÇEVİR($I$1;"AAAA")>=$C3;$H3-TOPLA.ÇARPIM(--((METNEÇEVİR('ÖDEME LİSTESİ HEPSİ'!$B$2:$B$700;"AAAA")='2011 ÖDEME DETAYLI GRAFİKSEL'!$C3)*('ÖDEME LİSTESİ HEPSİ'!$I$2:$I$700="ÖDENDİ")*'ÖDEME LİSTESİ HEPSİ'!$H$2:$H$700));$H3)

yukarıdaki formülü uygulayın sanırım sıkıntı olmayacaktır

hocam çok teşekür ederim sizi çok yordum.

sormak istediğim birşey var.

bunları makro ilemi yapıyoesunuz yoksa manuel kendinizmi yazıyorsunuz.

ben yazmaya çalışıyorum fakat tam olarak yazmak istediğim şey için ne gibi bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.

emeğinize sağlık.

rica ederim

bunların hepsi formülle yazılmıstır

bu formüllerin hepsini excel dershanesi ve excel icin örnek uygulamalar bölümünde bulabilirsiniz.
forumun bu bölümlerinde uzmanlarımız cok güzel calısmalar eklemislerdir.
mutlaka inceleyin
kolay gelsin

Biliyorum aradan uzun zaman geçmiş fakat aradığım tabloyu buldum sonunda gibi birşey bana yardımcı olurmusunuz ben pc ye kaydettim fakat nasıl çalışacağını çözemedim eğer mail atarsanız çok sevinirim muhasebe@bonmed.com.tr

Geri