Öğrenci Bilgilerini Forma Doldurma

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar merhaba. Ben öğrencilerimin bilgi ve notlarını daha yakından takip edebilmek amacıyla kendime göre bir form oluşturdum ancak forma formülleri ve kodları yerleştiremedim. Kod ve formüller konusunda bana yardımcı olur musunuz? Formun yanında sınıf listesi var. Oradaki öğrencilerin üzerine tıkladığımızda bilgileri forma gelir mi acaba. Veya forma "Düzelt" "Kaydet" "Yazdır" butonları ekleyebilir miyiz? Yani ben aynı zamanda öğrenci bilgilerini form üzerinde doldursam bunları kaydettiğimde yan taraftaki listeye sınıflarına göre sıralama yapılır mı? Rica etsem eklediğim örneği inceleyebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Ben dün bu dosyayı inceledim buna göre bir şeyler yapmaya çalıştım ama beceremedim. Form üzerinde sadece bir örnek dolduracak bir arkadaş olsa o formüle bakarak ben diğer formülleri de doldururum ama bilen birinin biraz yol göstermesi lazım. Arkadaşlar sizden rica ediyorum lütfen..

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Formun yanında sınıf listesi var. Oradaki öğrencilerin üzerine tıkladığımızda bilgileri forma gelir mi acaba.
Formdaki isim kutusunun yanındaki boş kutuya, arkadaki listeden isim getirmesi için AD adıyla bir ad tanımladım ve isim kutusunda VERİ DÜZENLEME kullandım. İsmin üzerine tıklayınca isim listesi geliyor .

Veya forma "Düzelt" "Kaydet" "Yazdır" butonları ekleyebilir miyiz?
Formu basit olarak kullanmak için bunlara gerek şimdilik yok gibi. Zira butonların yeri, ekran çözünürlüğüne göre değişir ve işlevi de olmaz userform yapılmadığı sürece

Yani ben aynı zamanda öğrenci bilgilerini form üzerinde doldursam bunları kaydettiğimde yan taraftaki listeye sınıflarına göre sıralama yapılır mı? Rica etsem eklediğim örneği inceleyebilir misiniz?
Sol formda öğrenci ismine tıklayıp gelen listede bir isim seçtiğinizde ( diğer değişken kutularda DÜŞEYARA formülü ile ) ona ait bilgiler formun üzerine çekiliyor. Sizin sadece data sayfasında girişleri elle yapmanız yeterli . Sayfa yazdırılınca sadece 1 öğrenci sayfası basılacak , bu da SAYFA DÜZENİ menüsünde (yazdırılacak alanı önce köşeden köşeye seçerek ) YAZDIRILACAK ALANI BELİRLE sekmesine basarak sağlandı.

Öğrenci hakkında görüş kutusuna bilgi getirme de size bırakıldı. Yukardaki açıklamayı örnekleyerek deneyebilir misiniz?

Resim getirme konusu bana göre ( alınacak resmin adını ve yerini belirleme konusunda bilgim az olduğundan) , ustaların desteğine bırakıldı.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
merhaba,

eki inceleyiniz...

kolay gelsin...

Not: Bir klasör açın ve sıkıştırılmış olarak gönderilen ek teki tüm dosyaları bu klasöre kopyalayın ve excel dosyasını açın ve inceleyin...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
"Cems" ve "Sakman26" arkadaşlar çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde inşallah exceli ilerleteceğim.. Yardımlarınız çok işime yaradı..