Öğrenci Lisans Programı Hazırlama

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar merhaba. Okulumuzda açılan tekvando kulübü için bir program hazırlamaya çalışıyorum. Bu programda öğrenci lisansları veli izin ve doktor raporları çıktıları almak istiyorum.
Ama öncelikle veri sayfasının oluşturulması gerek. Ekli dosyada KİMLİK sayfasında e okul programından excele aktarılmış bilgiler var. Tabii ki bunlar örnek bilgiler ama format aynı. Bu bilgiler sadece iki kişiye ait ama gerçekte 1300 civarında.
Şimdi VERİ sayfasına öğrenci numarası yazılıp o öğrenciye ait bilgilerin enter veya bir tuşa basılınca (kimlik sayfasında sarı renkli alan içinde kalan bilgilerin gibi) VERİ sayfasında ilgili alanlara nasıl alabilirim. Bunun için yardımlarınızı bekliyor, saygılar sunuyorum.

http://s3.dosya.tc/server17/5c2txp/OGRENCI_LISANS_PROGRAMI.rar.html

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Ayagiz44 henüz altın üye olamadığım için dosyanızı göremiyorum. Rica etsem harici bir linkten paylaşır mısın teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Sayın muygun. İlginize teşekkür ediyorum. Galiba eksik bilgi verdim. Özür dilerim. Ben sadece bir öğrencinin değil mümkünse tüm öğrencilerin bilgilerini aktarmak istiyorum. Sarı seçili alan alacağım bilgilerin sınırını çizmek içindi. Bu çalışmanızı genele nasıl uygulayabilirim. teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Birden fazla öğrenci olan KİMLİK sayfa örneği gönderin

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Sayın muygun üzerinde işlem yaptığınız dosyada iki öğrenci bilgileri bir arada alt alta var zaten. A24 teki Okul No satırından itibaren diğer öğrenci başlıyor. Bu gerçek dosyanın bilgileri değiştirilmiş bir bölümü. Gerçekte ortalama 1300 öğrenci olacak. Bunlardan 100 civarı kulübe katılıp işlem yapılacak.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Üstadım Teşekkür ediyorum. Elinize sağlık. Arzu ederseniz aynı Dosya için bu başlıkta veya başka bir başlık açarak bir iki sorum daha olsa.
VERİ sayfasını oluşturduk sayenizde. Yalnız KİMLİK sayfasında da yardıma ihtiyaç var.
E okuldan tüm sınıflar topluca değil de 1A 1B .... şeklinde alınabiliyor. 52 sınıf var. Bunları KİMLİK sayfasına sıralı bir şekilde alt alta nasıl alırız. Sayfaların formatları aynı. KİMLİK sayfasına 1A sayfasını alsa A sütununun son satırından sonra bir satır boş bırakıp 1B sayfasını alsa ve tüm sınıflar için bunu yapsa nasıl olur acaba . Aktarılan dosyalarda son satır olarak L ve N sütunlarında tarih var ama bizim onunla işimiz yok. 1C isimli örnek dosya ekliyorum. Tüm dosyalar aynı formatta ancak değişik uzunlukta. Sayfaların başında bulunan boş satır dikkate alınmalı. Yani 1A sınıfının bittiği satırın hemen altına 1B sınıfı aralarında tek satır boş kalarak almalı. Tek seferde aktarılmış gibi olmalıç Saygılarımla.

http://s3.dosya.tc/server17/11m66i/1C.xlsx.html

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Mevcut örneğinizde "Kabul Ed. Sınıf:" adında bir bilgi var. Bunun dışında sınıf bilgisi göremedim. (Bu veri sınıf bilgisi için geçerli kriter ise buna göre VERİ sayfasında bir sütuna bu bilgi yazılabilir.
Aldığınız verilerde sınıf bilgisi yok ve sadece alınan sayfa sınıf bilgisi için kriter ise;
Dosyaya 52 sayfa açar, bu sayfaları sınıf isimlerine göre adlandırırsanız. İlgili sınıfların bilgilerini adlandırılmış sayfalara alırsanız belirlediğiniz 52 sayfadan VERİ sayfasına tasnifleme yapılabilir.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Üstadım yine eksik bilgi verdim size. Bu kimlik sayfasını oluşturan bilgileri e okuldan excele aktarıyorum. Aktarırken tüm öğrencileri bir seferde değil de sınıf sınıf aktarabiliyorum ve sınıf adlarını 1A 1B gibi ben veriyorum. Bu şekilde ayrı ayrı 52 excel dosyası oluşuyor. Bu 52 dosyanın formatları aynı. Bu 52 dosyayı programın KİMLİK sayfasında alt alta birleştirmek istiyorum. Oradan da VERİ sayfasına aktaracağım. Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Sayın muygun öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim. Haftasonu olması hasebiyle bilgisayardan uzaktaydım.
Tabii ki benim hayal ettiğim dosyayı detaylıca anlatmadığımdan arada bazı aksaklıklar oluyor. Bunu anlatmamamın sebebi sanki bütün işi sizlere yaptırmak istiyormuşum gibi bir algının oluşmaması içindir. Bu dosyayı kullanacak olan arkadaşlara mümkün olduğu kadar kolaylık sağlamak istiyorum.
TAEKWONDO Kulübü Öğretmeni olan arkadaş ilk mesajda eklediğim dosyanın TESCİL İZİN ve ANA MENÜ sayfalarından oluşan kısmını kullanıyor ve her bir öğrenci için bu 3 sayfayı ayrı ayrı nüfus kağıtlarına göre eliyle doldurup yazıcıdan çıktı alıyordu. Şu anda bu kulüpte yaklaşık 70 öğrenci var. Onun işini kolaylaştırmak için şöyle bir şey düşündüm.

1 - Bu sayfalara VERİ isimli bir sayfa eklemek ve bu üç sayfayı TC numarasına göre bu veri sayfasından DÜŞEYARA ile doldurup yazıcıya göndermek.

2- VERİ sayfasını en kolay şekilde e okuldan alınan Künye bilgilerinden oluşturabileceğimi keşfedince bu bilgileri toplamak için KİMLİK sayfasını ekledim. Ancak buradaki bilgilerin sıralanışından Veri sayfasını DÜŞEYARA ile oluşturamayacağımı gösterdi. Bunun için sizlerden yardım istedim. ve sizin yardımınızla KİMLİK sayfasını VERİ sayfasına aktarmayı başardım.

3- Ancak KİMLİK sayfasına konacak veriler e okuldan excele aktarılacağından ya 70 öğrenci tek tek aktarılıp bu sayfaya eklenecek veya sınıf bazında aktarılıp eklenecekti. Zaman içinde katılan öğrenci sayısı değişebildiği için sınıf bazında aktarıp bu sayfaların KİMLİK sayfasına eklenmesi daha uygun olacaktı. Böylece sadece kulübe katılan öğrencilerin değil tüm okulun verileri VERİ sayfasında toplanacak, LİSTE sayfası veya bir başka sayfada Kulübe Katılan Öğrenciler VERİ sayfasından alınabilecekti.

4- E okuldan verileri excele aktarınca çok uzun dosyalarla karşılaştım. 52 sınıflı bir okuldayım. Bu 52 dosyayı oluştururken 1A 1B diye isimler verdim. Sayfa yapıları birbirinin aynı olmakla birlikte doğal olarak içindeki bilgiler birbirinden uzun veya kısa olabiliyordu. Bu 52 sayfayı tek tek açıp son satırına kadar kopyalayıp KİMLİK sayfasına eklemeye kalktığımda bunu zor ve zahmetli bir iş olduğunu görünce daha önceki çalışmalardan bildiğim sayfa birleştirme kodlarının benzerleriyle bu dosyaları KİMLİK sayfasında birleştirmeyi denedim. Kod yazılımlarından fazla anlamadığımdan forumda bulduğum hiç bir kodu uyarlayamadım. Ve tekrar sizden yardım istedim. Yapmak istediğim şey kimlik sayfasına eklenecek bir Düğme yardımıyla 1A 1B .... şeklinde hazırladığım dosyaları kimlik sayfasında alt alta kopyalamak sonra sizin yazdığınız kodlarla VERİ sayfasına aktarmaktı.

5- E okuldan alınan bu bilgilerde yazıcı çıktılarında lazım olacak olan ADRES TELEFON ve KULÜP isimli başlıklara aktarılacak bilgi yok. Bunlar ister istemez elle doldurulacak. Bu bilgiler sadece kulübe katılacak öğrenciler için gerekli olduğundan VERİ sayfasında değil de eklenecek KULÜBE KATILAN ÖĞRENCİLER isimli bir başka sayfada eklenebilir. Verildiği Nüfus İdaresi gözden kaçmış bir başlık. Ona gerek yok.

6- KULÜBE KATILAN ÖĞRENCİLER sayfası VERİ sayfası formatında olacak C sütununda Okul No yazılıp enter tuşuna basılınca o numaranın olduğu satır VERİ sayfasından bir kod yardımıyla kopyalanıp buraya yapıştırılacak.

7- Yazıcıdan çıktıları alırken bazı kolaylıklar sağlamayı planlamıştım.
a) Öncelikle bir tuş yardımıyla LİSTE sayfasında bulunan tüm öğrencilere İZİN belgesi,
b) Bir başka tuş yardımıyla LİSTE sayfasında bulunan tüm öğrencilere TESCİL belgesi,
c) Bir başka tuş yardımıyla LİSTE sayfasında bulunan seçili öğrencilere TESCİL belgesi,
d) Bir başka tuş yardımıyla LİSTE sayfasında bulunan seçili öğrencilere İZİN belgesi yazdırmayı planlamıştım. Bunları yaparken Bu belgeleri TC noya göre otomatik doldurup yazıcıya gönderen kodlar edinecektim.

Sayın muygun affınıza sığınarak yapmak istediklerimi yukarıya yazdım. Elbette bütün bunları sadece size yıkmak haksızlığını yapmamak için taksit taksit sorup dosyayı geliştirmeye çalışıyordum.
E okuldan aldığım dosyaları buradan bilgilerin mahremiyetinden dolayı paylaşamıyorum. Bir bölümünün bilgilerini sahte bilgilerle değiştirip 9 nolu mesajımda 1C adıyla paylaştım. Bu dosya e okuldan aktarılan 52 dosyanın formatında. Yani dosyaların başlama ve bitiş satırları aynı. Bu dosyaları son paylaştığınız "vurkan-ÖĞRENCİ LİSANS PROGRAMI-2" isimli dosyadaki gibi programa dosya dosya eklemek ve oralardan veri sayfasına aktarmak yerine bu dosyaları tek bir sayfa halinde kimlik sayfasında birleştirip VERİ sayfasına aktarmak . Veya bu dosyalar bir kod yardımıyla bu programa sayfa olarak eklenirse daha kolay olurdu diye düşünüyorum
Bu dosyaları kullanacak arkadaşların EXCEL kullanma becerilerinin de kısıtlı olma ihtimalini de göz önünde bulundurmanın yararlı olacağı kanısındayım. Kulüp öğretmeni arkadaş; Sana bir program yapalım işini kolaylaştıralım" dediğimde "Öğretirsen tabii ki kullanırım." dedi. Aynı zamanda bu tür dosyalar internetten paylaşılarak hızlı bir şekilde yayılıyor. Bu işe başlamadan önce benzer dosya araştırması yaptığımda olmadığını da gördüm. İnşallah başarılı olursak kullananlar emeği geçenlere hayır duaları edecektir. Sayın muygun ve Forumdaki diğer arkadaşlardan bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim. Saygılarımla.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
13 nolu Mesajınızdan anladığım;
Herhangi bir şekilde aldığınız sınıf listelerini bir sayfada birleştirmek istiyorsunuz. Sonrada bu verilerden TC no'ya göre izin,lisans vs. listeleri oluşturacaksınız.
Önce aldığınız sınıf listelerini (A1,A2 vs) bir klasörde toplayın.
Sonra ekli dosyadaki uyarıya göre dosya yolunu tümdata sayfasında S1 hücresine yazın.
Aynı sayfadaki 1-.. ve 2-.. makrolarını çalıştırıp tümdata ve VERİ sayfalarını gözlemleyin.
Doğru veriler alındı ise diğer isteklerinizi basit formüllerle kendinizde yapabilir yada tanımlayacağınız şekilde makro ile sayfalara gönderilebilir.
İyi çalışmalar.

Not: Boş bir zamanınızda da altın üye olursanız buradaki birçok örnek ve eğitimlere ulaşım sağlamış olursunuz.

Link:
http://dosya.co/wwj26m7q0l64/vurkan-ÖĞRENCİ_LİSANS_PROGRAMI-3.zip.html

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Sayın muygun elinize kolunuza sağlık. Dosya istediğim hale gelmiş. Çok teşekkür ediyorum. Evime internet bağlanır bağlanmaz altın üye olacağım söz. Müracaat edeli bir ay oldu ama ses seda yok. Şimdilik interneti telefondan bağlanarak kullandığım için çok kısıtlı kullanıyorum. Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba.
Bu dosyanın son halini sizlerle paylaşmak istedim. İhtiyacı olanlar güle güle kullansın.
Bu programın hazırlanmasında engin bilgi ve yardımseverlikleriyle benden yardımlarını esirgemeyen Sayın muygun, Sayın Ömer Baran, Sayın YUSUF44 ve diğer değerli arkadaşlara sonsuz teşekkürler ediyorum. Rabbim onlardan ve emeği geçenlerden razı olsun.

http://s3.dosya.tc/server17/c82gzz/OGRENCI_LISANS_PROGRAMI_v3.rar.html

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Dosyanızı incelemek için indirdim , ancak bazı dosyalarda olduğu gibi sizin dosyanızda da çalıştırılmasında bilgisayar için tehlikeli olabilecek bir sorun uyarısı ile dosya korumaya alındı.
Başka bir zamanda dosyayı yine de çalıştır komutu ile ilerlettiğimde excel 2010 ciddi zarar gördü ve silip yeniden kurup oluşan sorunu giderdim.

Bu konuda daha önce de soru göndersem de az ya da çok değil , forumdan veya üstadlardan hiç cevap alamadım. Durumun bir virüsle alakalı olmadığı kesin . Adsız22.jpgSizin dosyanızda da aynı durum gelişince sebep veya gerçekten oluşabilecek riski hakkında bir kere daha sormak istedim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sanırım ofis ayarlarınızda makro güvenliği üst seviyede bu nedenle güvenlik uyarısı alıyorsunuz. Dosyayı çalıştır ile Ofiste sorun çıkıyorsa kullandığınız ofis yada kütüphane dosyalarında sorun var demektir. (Olası ihtimal lisanssız ofis yada birden fazla versiyonun aynı pc'ye kurulmasından dolayı kütüphane karmaşası )
Tavsiyem aynı dosyayı ofis 2003 kurulu ve makro güvenlik ayarı "düşük önerilmez" seviyede olan bir pc'de denemeniz. Buradan alacağınız sonuca göre kendi pc'nizdeki ofis kurulum/versiyonlarını yenilemeniz.
İyi çalışmalar.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sayın Muygun ,
Cihazda iki versiyon olduğu doğru , ikisi de lisanslı . Bu durumda sanırım söylediğiniz denemeyi artık pek de kullanmadığım 2003 ü kaldırıp 2010 da gözlem süresi içinde ne çıkacağına bakarak yapmak ve bir süre izlemek dışında şimdilik yapacak bir şey yok . Daha üst sürümler evet var , hatta 365 dahi .. Ancak bunlarda çok fazla üretilen program, açılacak sürümler düşük kaldığından pek yok gibi. 2013 2016 365 daha fazla olanak verse de , genel kullanım trendi hala 2010 çizgisinde gidiyor. Xls ve xlsx ler sorun çıkarıyor, Xlsm ler " benim fikrime göre " yeni bir dosya ya da problem çözümünde hala yoğun kullanımda .
Tabii bu sözleri 365 gibi versiyonları derin kullanmadan sarfediyorum, biraz cahilce biraz da eskiye rağbetçi kalabilir.