Öğrenci Telefon Listesi

Excel Vers. ve Dili
Excel2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.06.2018
Excelde günlük devamsızlıkların veliye sms yoluyla bildirilmesinde izlenen yolu kısaltmak için bir küçük çalışma yapmaya çalıştım.
Düşeyara ile Liste syafasından devamsızlık girdiğim sayfaya öğrenci nosunu yazınca bazı diğer bilgileri ve tlf nosunu listelemeye çalıştım fakat tam olmadı.Örnek dosyayı ekliyorum.Orada açıklama yazdım.Hem o yazdığım açıklamalar için hem de hazırlamaya çalıştığım programdavarsa diğer hataların iyileştirilmesi için yardım rica ediyorum.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Hocam
Basit bir şekilde
Anne | Baba
Diye sütun ayıracağına
Tel | Ebeveyn
Olarak ayarlarsanız görünümü
123456 | Anne
gibi olur
düşeayarayla tel'in karşısına anne yada baba yı alabilirsiniz.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Excelde günlük devamsızlıkların veliye sms yoluyla bildirilmesinde izlenen yolu kısaltmak için bir küçük çalışma yapmaya çalıştım.
Düşeyara ile Liste syafasından devamsızlık girdiğim sayfaya öğrenci nosunu yazınca bazı diğer bilgileri ve tlf nosunu listelemeye çalıştım fakat tam olmadı.Örnek dosyayı ekliyorum.Orada açıklama yazdım.Hem o yazdığım açıklamalar için hem de hazırlamaya çalıştığım programdavarsa diğer hataların iyileştirilmesi için yardım rica ediyorum.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Kendi yazdığın koda ekleme yaptım.D2 hücresine aşağıdaki kodu yazarmısınız.

Kod:
=EĞER(EĞER(C2="";"";DÜŞEYARA($A2;Liste!$A:$D;SÜTUNSAY($A2:D2);0))=0;EĞER(C2="";"";DÜŞEYARA($A2;Liste!$A:$E;SÜTUNSAY($A2:E2);0));EĞER(C2="";"";DÜŞEYARA($A2;Liste!$A:$D;SÜTUNSAY($A2:D2);0)))

Excel Vers. ve Dili
Excel2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.06.2018
Arkadaşlar kısa sürede sorunuma çözüm buldunuz.Çok teşekkür ederim.Elinize sağlık.