Öğretmen Adına Göre Sınıf Listesi Oluşturma Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba, safya 1'de "ad soyad" sütunu ve "öğretmeni" sütunu var. Sayfa 1'in üst kısmında ise öğretmenlerin adı yazılı. Veri doğrulama ile "Öğretmeni" yazan sütuna liste oluşturdum ve listeden seçtiğim öğretmenin ayrı bir sayfada sınıf listesini oluşturmak istiyorum. Örnek dosyam da aşağıdaki linkte. Yardımcı olursanız sevinirim.

Örnek Dosyayı İndir

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Merhaba Arkadaş,
Ali Can
Veli Kırdök
Aslı Aycan
Bunlar öğrencilerin isimleri mi?
Tam olarak ne istiyorsunuz? İstediğiniz sınıf öğretmenlerine göre sınıf listelerini bastırmaksa tüm listeyi gönderin.
İyi çalışmalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba Arkadaş,
Ali Can
Veli Kırdök
Aslı Aycan
Bunlar öğrencilerin isimleri mi?
Tam olarak ne istiyorsunuz? İstediğiniz sınıf öğretmenlerine göre sınıf listelerini bastırmaksa tüm listeyi gönderin.
İyi çalışmalar
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Hocam onlar rastgele girdiğim öğrenci isimleri. Altına daha fazla öğrenci ismi de gireceğim, sadece deneme amaçlı eklemiştim onları. Tam olarak istediğim şu: ilk sayfada öğrencilerin bilgilerini girmek. Girdiğim bilgilerden biri de öğrencilerin öğretmenlerinin adı. Öğrencinin bilgilerinden atıyorum ismail hoca yazıyorsa başka bir sayfada ismail hocanın öğrencileri sıralansın istiyorum hocam. Bir tane yaptım ama araya boş hücre giriyor.

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Merhaba Arkadaş,
Sanırım ekli dosya işinizi görecektir. Profesyonel ustalarınki kadar olmasa da işe yarayacağını düşünüyorum.
Güle güle kullanınız. Sıkıntınız olursa haber verin yardımcı olurum.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Elinize, emeğinize sağlık süper olmuş. :):):) Sizden ricam diğer hocalar için de nasıl ekleyebileceğimi anlayabileceğim şekilde anlatmanız? Bir de mesela öğrencinin adı tek geliyor, onun yanında diğer bilgilerden de gelmesini istediklerimi nasıl ekleyebileceğimi anlatırsanız sevinirim hocam. Saygılar :)

Edit: Dosyayı iyice inceledim yavaş yavaş anladım demek istediğinizi, şablon sayfasından ne yaparsam o geliyor diğerlerine de. Hocam şimdi "Başlık 1" yazan yere "Cinsiyet" yazdığımda veya "Doğum Yılı" yazdığımda o sütuna aynı satırda adı geçen öğrencinin bilgilerini nasıl çağırabilirim?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba Arkadaş,
Sanırım ekli dosya işinizi görecektir. Profesyonel ustalarınki kadar olmasa da işe yarayacağını düşünüyorum.
Güle güle kullanınız. Sıkıntınız olursa haber verin yardımcı olurum.
İyi çalışmalar
Vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam ancak dosyayı indiremedim altın üyelik istiyor :frown:

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Rica ederim, işe yaradı ise ne mutlu.
Kolay gelsin