Ölçüm değerlerini tablodaki sabit saat aralıklarına koyma

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 Türkçe
Merhaba, ekteki dosyada çok uğraştığım halde yapamadığım bir sorunum var. Geçen kişi sayılarının zaman aralıklarından geçme süresini bularak sabit tabloda bu geçme süresine bağlı olarak geçen kişi sayısını yazdırabilmek istiyorum. Biraz karışık oldu ama ekteki dosyada olması gerekenler ve nasıl yapılacağı çok net anlaşılıyor. Yardım ederseniz çok büyük bir sorunumun en zorlu ilk aşamasını aşmış olacağım. Çok teşşekür ederim.

Ekli dosyalar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - 2013 Türkçe - İngilizce
Merhaba,
dosyalarınızı 2003 formatında saklayıp ekleyebilirseniz, daha fazla kişi inceleyebilecektir,
iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2007
Elinizde şöyle bir veri tablosu var mı?

1.Kişi 05:51:00
2.Kişi 06:15:00
.
.
.
.
Eğer böyle bir veri tablosu varsa belli saat aralığındaki kişi sayıları toplanabilir.Yani sizin saat aralıkları tablonuza göre...Bunun sonucunda istediklerinizi hesaplamak sanırım daha basitleşecektir.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 Türkçe
İlginiz için sağolun e-yalin. Keşke o şekilde verilerim olsa. Zaten benim amacımda verileri o şekle getirmek. Burada her satırda her bir kişinin geçme süresini bulmanın faydası da bu. Birinci satırda bir kişi için bu süre mesela 31 sn iken ikinci satırda bu süre belki 83 sn oluyor. Yani standart bir geçme süresi oluşmadığı için sağ taraftaki saat aralığındaki aralıkların karşılarına yazılması gereken geçen kişi sayısı 29+4 örneğindeki gibi toplam olabiliyor. Umraım burada çözüme ulaşabilirim. Yoksa gerçekten de zor durumdayım.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2007
Uğraştım ama bir çözüm bulamadım.Elinizdeki ölçümlerin hangi periyotta olduğunu tespit etmemiz gerekiyor.Bu kısmını yaptım ama bu defada ilgili periyotun tavan değeri arasındaki farkı bulmak konusuna gelince takıldım.Çalışmayı ekliyorum belki siz veya başka arkadaşlar buradan bir şey çıkartabilirler...

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 Türkçe
Peki sorumu değiştiriyorum. Sağdaki tabloda saat aralıklarının karşısına soldaki tablodan kaç kişi düşüyor. Bunu yapabilir miyiz ? Bunu yapabilirsek grafik fonksiyonlarından aradığım cevabı elde edebileceğimi düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2007
Bildiğim kadarıyla böyle bir fonksiyon yok.Bildiğimiz Etopla veya Düşey Ara fonksiyonu bir veriyi belli bir aralıkta aramamızı sağlar.Ama bizim elimizde iki farklı aralık var.Hangisi hangisinin içinde arayacağız?

Çok güzel bir konu araştırıyorum:)

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İyi geceler,
siz eklediğiniz veri kadarına manuel hesaplayıp dosyanızı güncelleyebilirmisiniz,
Bazı sonuçlar aldım ama, karşılaştırma yapmam gerekli, saygılar.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 Türkçe
Değişen saat aralıklarındaki ölçüm değerlerini sabit saat aralıklarına koyma

Arkadaşlar ekteki dosyada yapmak istediğim işlemleri tek tek hesaplayarak ve nasıl hesaplandığına da yazarak tabloladım. Biliyorum ki bu uygulamayı iyi bir şekilde neticelendirirsek herkese çok faydalı olacak. İlgileriniz için çok teşkkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 Türkçe
Düzeltiyorum: exceldeki tablonun saat aralığında 09:00:00 - 09:30:00 karşılığında 26,7+17,65=44,35 olacaktı.

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
2003 versiyonunu yükleyebilirmisiniz,
kolay gesin.