ölçüte uyanları tabloda kendi sütununa aktarma

Excel Vers. ve Dili
2007,2010
merabalar herkese

ekteki dosyaya bakacak olan arkadaslar için sorunumu şöyle izah etmek istiyorum
firmada çalışan danışmanlar ve bunların yapacakları günlük işler var. öncelikle günlük olarak danışman isimlerinin seçilebileceği F sütunundaki hücrelere veri doğrulama-liste yöntemiyle danışman isimlerini yerleştirdim (N sütunundan aldım), ve G sütunundaki hücrelere yine aynı yöntemle iş isimlerini yerleştirdim (M sütunundan aldım).

örneğin F3 hücresinde danışman ismi olarak A'yı seçtim, hemen karşısındaki G4 hücresinde ise yaptığı iş olarak J'yi seçtim. ben burada J işini seçer seçmez, toplulaştırma mantığıyla oluşturduğum P-U sütunları arasındaki danışman isimlerinin hemen altına yaptığı işin görüntülenmesini istiyorum, yani F3'te seçtiğim A kişisi ve F4 te seçtiğim J işi aynı anda P-U sütunları arasında danışman ismini bulacak ve yaptığı işi altına yazacak umarım anlatabilmişimdir.

cok daha basit bir mantıkla şu sekilde özetlemek isterim; P3 hücresi için ''eğer N3=A ise ; P3'te G3'ü görüntüle'' tarzı bişey ancak tabi ki bi kişi bi günde birden fazla iş de yapabilir yada aynı işi farklı kişiler de yapmış olabilirler benim sorunum da burda oluştu..

umarım anlatabilmişimdir
cok tesekkür ederim herkese

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

P3 hücresine yazarak yana ve alt satırlara gerektiği kadar kopyalayınız..

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(P$3:P3)>EĞERSAY($F$3:$F$250;P$2);"";İNDİS($G$3:$G$250;
KÜÇÜK(EĞER($F$3:$F$250=P$2;SATIR($F$3:$F$250)-SATIR($F$3)+1);SATIRSAY(P$3:P3))))
Dizi formülüdür.

Formülü P3 hücresine yazdıktan yada kopyaladıktan sonra entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonuna basarak formülü dizi formülüne çeviriniz. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir..

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ek olarak; formülün daha hızlı çalışması için eğersay şartını yardımcı hücre kullanarak almak daha mantıklı olur. Eğer bu şekilde yapacaksanız aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

Önce 1. satırı seçerek bir satır ekle yapın. Daha sonra P1 hücresine,

Kod:
=EĞERSAY($F$4:$F$251;P3)
Yazarak yan satıralara kopyalayın bu işlemden sonra aşağıdaki formülü P4 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayın..

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(P$4:P4)>P$1;"";İNDİS($G$4:$G$251;KÜÇÜK(EĞER($F$4:$F$251=P$3;
SATIR($F$4:$F$251)-SATIR($F$4)+1);SATIRSAY(P$4:P4))))
.

Excel Vers. ve Dili
2007,2010
efendim cok cok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için ellerinize, emeğinize sağlık