Örnek dosyadaki verileri ayrı bir dosyada listelemek

Excel Vers. ve Dili
Excel xp
S.Aleyküm

Birden fazla çalışma sayfası olan örnek excel dosyamdaki verileri il bazında sıralamak ve bunu farklı bir dosya olarak kaydetmek istiyorum.
örneğin dosyamdaki il ilçe kısmında istanbul yazan satırın tümünü ayrı bir yere kopyalamak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel xp
çalışma sayfalarını tek sayfada birleştirmek

excel dosyamdaki çalışma sayfalarının hepsini 1.çalışma sayfasının altına listelemek istiyorum.
Biraz acil..yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
///////////////

Son düzenleme:

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
///////////////

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel xp
aslında aynı sayılır,bu soruya cevap gelmeyince sayfaları birleştirip süzerek sonuç almayı denemek istedim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Syn. blue_linux;
Örnek tablolarınızı inceledim.
1-elinizde bu formata uygun verileriniz mi var? (yani birleştirilmiş hücreler aynı şekilde devam edecek mi?)
2-her veri 2 satırdan mı oluşuyor? (süzme sonucununuda aynı formatta mı istiyorsunuz)
3-toplam 3 sayfanız mı var? sayfaların artma ihtimali var mı? her sayfada verileriniz tahminen kaç satır olabilir?
Gibi soruları açıklarsanız eminim çözüm bulacaksınızdır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel xp
merhaba,muygun

1-evet birleştirilmiş veriler halinde devam edecek. çoklu çalışma sayfaları halinde.
2-evet her veri 2 satır.süzme sonucunu tek satırda listeleyebilir farketmez.önemli olan nokta 2 satırdaki verilerin tamamını almak.
3-birden fazla dosyaya uygulayacağım, çalışma sayfaları 500 ila 2000 sayfa arasında.

her çalışma sayfasında 2 li satırlar halinde 30 veri yani 60 satır mevcut.

ilginiz için teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba...
Sayfa sayınız 500-2000 arasında ise bunu excelin hangi versiyonunda açıyorsunuz? ve bunların tamamını nasıl birleştireceksiniz?
Excel 2007 hariç bir excel tablosunda 65536 satır var 2000 sayfadan alıp tek tabloda birleştirmek bana biraz uç nokta gibi geldi yada ben konuyu anlıyamadım. (belki makrolarla çözümü olabilir)
Yaptığım örnek tablo ile 254 sayfadan (2 sayfasını süzme ve hesaplama için ben kullandım) verileri alarak istediğiniz şekilde süzebilirsiniz.
Belki isteğinizi karşılamıyacak ama yinede inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel xp
merhaba muygun bey..alakanız için çok teşekkürler.
excel xp ve excel 2002 de açıyorum...

birleştirmekten ziyade,bu kadar sayfanın arasından süzüp çekmek istiyorum verileri.

misalen 850 çalışma sayfalı bir excel dosyasının içindeki verilerden belli bir ilin hepsini ayrıca listelemek istiyorum.
süz dediğimde sadece tek çalışma sayfasını süzüyor.hepsini süzebilmek için bir yol varmı?

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

2007'yi bilemiyorum ama
xp için 850 sayfalık excel dosyası olmaz.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Galiba konuyu anlayamadım. 850 sayfayı açacak bir bilgisayarım yok. Yani konu beni aştı umarım çözüm bulursunuz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
emeğine sağlık