Özel Filtreleme

Engineerist34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2028
Herkese Merhabalar,

Aşağıdaki resimdeki gibi bir excel dosyam var.

A sütünündaki makina modellerine filtre uyguluyorum. Örneğin Dİ 120 AX modelini seçtiğimde, bu modele ait sadece en üst satır görüntüleniyor. Oysa resimden de görüleceği gibi Dİ 120 AX modeli 3 ana bileşenden oluşuyor
ve bu seçildiğinde aşağıdaki gibi görünmesini istiyorum.

Şimdiden Teşekkür Ediyorum.

Dosyaya aşağıdaki linkten de ulaşabilirsiniz.

EXCEL DOSYASI

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
birleştirilmiş hücrelerde filtreleme yapıldığında ,
(yani Di 120 AX için A13 A14 ve A15 hücreleri birleştirilmiş) yazının bulunduğu hücreyi
filtreleyerek gösterir.
Fitreleme yapacaksanız
1 - Birleştirilmiş hücrelerdeki yazılanı , birleştirmeyi kaldırarak her satıra yazacaksınız ve fitreleme uygulayacaksınız.
2 - Ya da yardımcı bir kolon kullanıp , (tablonuzda O kolonunda resimler var ve hemen yanındaki kolon boş olabilir.) o kolona her satıra hücre birleştirmeden MODEL leri yazın ve o kolona filtre uygulayın..

Engineerist34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
01-09-2028
Hepinize teşekkür ederim. Bu zaten aklimda olan bir seydi ama benim istediğim bunun dediğim şekilde yapılabilirliği.

A3den H15 e kadar olan 3 satırı tarayip bu alana isim vererek ve bunu da belki bir makroya atayarak çözülemez mi ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Belki yapılabilirliği vardır ama ben bilmiyorum.
Bilenler varsa , ben de öğrenmekten mutluluk duyarım.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

makro ile olsa da bu kadar kasmaya gerek var mı? Başka bir sütuna örneğin dosyanın son sütununa modeli her satıra yazdırılabilinir. Oradan süz yapılır, sol taraf düzgünmüş gibi görünür.
de gerek var mı? Sırf Görsel olsun diye.

Bir başka çözüm A sütununda tüm satırlarda model yazılır ama koşullu biçimlendirme ile aynı adlı modellerin rengi beyaz yapılır. Durum idare edilir yani :)

Ben olsam hiç bunlarla ilgilenmem listelesin gitsin derim :)