Özel İsimlere Otomatik Ek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 Professional Plus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-04-2021
Herkese Merhaba, Öncelikle yapmak istediğim formülle olabileceğini düşünmediğim için buraya açtım konuyu tabi formül ile de olursa daha iyi olur.

Örneğin;

A1 hücresinde Dilekçemiz yazıyor içerik "06.02.2024 tarihinde göndermiş olduğumuz dilekçenin cevabını Sayın Doğan BAŞPINAR gönderilmesini arz ederim."
A2 hücresinde ise Ad Soyad yazıyor içerik "Doğan BAŞPINAR" yazıyor.

İstediğim formül veya kodun Soyadı ve soyadan sonraki gelen yazının burada gönderilmesini yazıyor lakin bu değişiklik gösterebilir kısaca soyad ve soyaddan sonra gelen yazıya göre otomatik ek vermesi yani sonuç "06.02.2024 tarihinde göndermiş olduğumuz dilekçenin cevabını Sayın Doğan BAŞPINAR'a gönderilmesini arz ederim."

Ad Soyad değişiklik gösterir herhangi bir ad soyad olabilir yada şu da olabilir komple dilekçedeki "06.02.2024 tarihinde göndermiş olduğumuz dilekçenin cevabını Sayın Doğan BAŞPINAR gönderilmesini arz ederim." kontrol edip doğru eki verebilecek bir kod. Umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Örnek dosya eklemek istedim ama bir türlü ekleyemedim.
Formül ile çözüm üretmiştim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
gerek google chrome ile gerekse Microsoft Edge ile denedim dosya ekleyemedim.
Dosya ekle butonuna bastığımda bir türlü dosya seçtirmedi her iki browser da, bir şeyler var ama ne var yakında anlarız.

Veri A1 sütununda olduğunu varsayaraksak
B1:
Kod:
=A1&"'"&EĞERHATA(DÜŞEYARA(SAĞDAN(A1;1);AETABLO;2;0);EĞERHATA(DÜŞEYARA(SOLDAN(SAĞDAN(A1;2);1);AETABLO;3;0);DÜŞEYARA(SOLDAN(SAĞDAN(A1;3);1);AETABLO;3;0)))
H1:J8 aralığını da AETABLO olarak adlandırdım. Artık böyle idare ediniz.
Formülü de kendinize göre uyarlayınız.

255952

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
24-04-2021
gerek google chrome ile gerekse Microsoft Edge ile denedim dosya ekleyemedim.
Dosya ekle butonuna bastığımda bir türlü dosya seçtirmedi her iki browser da, bir şeyler var ama ne var yakında anlarız.

Veri A1 sütununda olduğunu varsayaraksak
B1:
Kod:
=A1&"'"&EĞERHATA(DÜŞEYARA(SAĞDAN(A1;1);AETABLO;2;0);EĞERHATA(DÜŞEYARA(SOLDAN(SAĞDAN(A1;2);1);AETABLO;3;0);DÜŞEYARA(SOLDAN(SAĞDAN(A1;3);1);AETABLO;3;0)))
H1:J8 aralığını da AETABLO olarak adlandırdım. Artık böyle idare ediniz.
Formülü de kendinize göre uyarlayınız.

Ekli dosyayı görüntüle 255952
resimi göremedim hocam

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
valla buraya bile dosya ekleyemiyorum

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Buyrun

A

YA

A

E

YE

E

I

YA

A

İ

YE

E

O

YA

A

Ö

YE

E

U

YA

A

Ü

YE

E

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
o yazıyı siz ekleyeceksiniz.
Ben temelini hazırladım.

Excel Vers. ve Dili
24-04-2021
o yazıyı siz ekleyeceksiniz.
Ben temelini hazırladım.
06.02.2024 tarihinde göndermiş olduğumuz dilekçenin cevabını Sayın Doğan BAŞPINAR gönderilmesini arz ederim. birleştir formülü ile hallolur o hocam Doğan BAŞPINAR'a oldu soyaddan sonra gönderilmesini olduğu için doğru oldu orası göndermesini olsa BAŞPINAR'ın olacaktı soyaddan sonraki gelecek keliye göre bu tablodakinden farklı eklerde gelebilir.

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
18-07-2026
Necdet Hocam ben hali hazırda kullandığım ve daha önce hazırladığım bir çalışma vardı. Müsaadenizle onu ekliyorum. Çoğu takı hazır ve eklenmiş durumda. İhtiyacı olan arkadaşlar kullanabilir. Olmayan isim takıları için sütun sonlarına ekleme yapılabilir.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Necdet Hocam ben hali hazırda kullandığım ve daha önce hazırladığım bir çalışma vardı. Müsaadenizle onu ekliyorum. Çoğu takı hazır ve eklenmiş durumda. İhtiyacı olan arkadaşlar kullanabilir. Olmayan isim takıları için sütun sonlarına ekleme yapılabilir.
Müsade ne demek, farklı yöntemler her zaman iyidir. Düşünmeye zorlar. Elinize sağlık.

Excel Vers. ve Dili
24-04-2021
Merhaba,
Değişik durumlara göre topluca eklemeyi inceleyiniz.

DOSYA
Hocam öncelikle ellerinize sağlık ama ben bunu yazışmalarda hızlı bir şekilde kullanmak için istedim yani ek tamam ama bu eki soyaddan sonraki kelimeye göre getirecek ne yapabiliriz.

"06.02.2024 tarihindeki dosyanın Mehmet KAYA gönderilmesini arz ederim."

KAYA'YA KAYA'YI KAYA'DAN KAYA'NIN
buradan ki "gönderilmesini" değişken yani soyaddan sonraki yazının devamı değişken soyaddan sonraki kelimeye göre üstteki doğru olanı seçmeli.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Örnek dosya paylaşın ve olması gerekeni de belirtin.
Yardım edecek çok kişi çıkacaktır.

Excel Vers. ve Dili
24-04-2021
Örnek dosya paylaşın ve olması gerekeni de belirtin.
Yardım edecek çok kişi çıkacaktır.

Örnek dosya sizin yaptığınız üzerinden bir dosya yaptım hocam. Ne yapılcağını yazdım. Daha farklı da olur yeter ki işimi görsün. Yardımınız için teşekkürler.

Son düzenleme: