özel kesinti kalemlerinin ilgili alanlara taşınması

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
MERHABALAR…

Sayenizde excelde adım adım ilerlemeye çalışıyorum ama daha çok başındayım.bir konuda daha sizden yardım bekliyorum.şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.Benim yapmak istediğim anasayfadaki kırmızı alanlardaki özel kesinti kalemlerini ödeme emrinde(İLK SAYFASINDA SARI ALANLAR) ilgili alanlara dogru bir şekilde taşımak.Bu alanlar her birime göre yerleri değişebiliyor.kısacası anasayfada hangi özel kesinti kalemi varsa bunu ilk sayfadaki sarı alanlara doğru bir şekilde taşısın..Emeğinize şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
:yardim:arkadaşlar sorumumu yeterince açık soramadım mı acaba!!!!!!!!!!

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sorunuz açık ama verileriniz ve başlıklar net değil.
anasayfa verilerini manuel mi giriyorsunuz yada otomasyonlu bir başka programdan mı alıyorsunuz belli değil.
Herneyse ekli tabloyu açıklayacak olursak;
Tablonuzu 3 sayfaya düşürdüm.
anasayfa(veri sayfanız)
ilk sayfası (verilerin çekildiği sayfa
ve hs sayfası (hesaplama için)
anasayfa:
Bu sayfada E-F sütununda kodlamalar göreceksiniz.
ilk 2 tabloda tüm tanımlamaların geçtiğini varsayarak ilk sayfasına almak istediğiniz başlıklar için kodlama yapacaksınız
örn:E8 hücresine b1 yazılmış (borç1) bu kod ilk sayfasında Z,AA ve AB sütunlarından herhangi birinde geçiyorsa anasayfa sayfasında A sütun karşılığı alınacak hem toplam için hemde ayrıntı adı için kullanılacak demektir. Alacak kodlaması içinde bir yanındaki yani F sütununda kodlama yapmalısınız. Kodun bir defa yazılması yeterli (örn: A)TEMEL MAAŞLAR: başlığı için A sütununda A)TEMEL MAAŞLAR: yazan satırda E sütununa B1 B2... vs kod yazmanız yeterli (önemli borç kodları "b" ile , alacak kodları "a" ile başlamak durumunda)
Not: eğer bu sayfaya müdahele edemiyorsanız yaza etmekı istemiyorsanız aynı kodlama işlemini hs sayfasında E:F sütunlarında yapmalısınız.

ilk sayfası;
burda Z,AA ve AB sütunlarında (mavi renkli alanlar) yazdırmak ve toplamını almak istediğiniz kodlamaları yapmalısınız. (en fazla 3 kalem birleştirileceğini varsayarak 3 kalem için kodlama yaptım)
örn: Z16 hücresinde b1 kodu var bir yanına b2, bir yanına b3 yazarak sonucu daha iyi gözlemleyebilirsiniz.
önemli olan bir satır ya b kodları ile doludur yada a ile (borç ve alacak aynı satırda olamaz) ayrıca kodlama sırası Z,AA ve AB olmalıdır. Yani bir kod varsa bu Z sütununda, 2. kod yazılacaksa BU AA sütununa ve en son kod varsa AB sütununa yazılmalıdır.
Not: burdaki tablo toplamlarına ait formülleri kaldırdım. Siz gerektiği yere gereken ayrıntı adını yazarak gerekli toplama işlemi vs yaptırırsınız.

hs sayfası:
bu sayfada bazı hesaplamalar, açılır liste çalışması ve sizin tarih isim ünvan vs. değişken bilgileriniz var. Tablo bu şekliyle anasayfadaki verileri 2000. satıra kadar yorumlayabilir. Daha fazlası için kodlarda değiştirme gerekir.
Tablonun tek handikapı kodlardan dolayı ağır olması ama en azından farklı çözüm bulana dek kullanılabilir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
Sayın MUYGUN öncelikle soruya cevap verdiginiz için teşekkür ederim.farklı bir yaklaşımla ele almışsınız.inceleyip kavramaya çalışacagım ben size emeginizden dolayı hemen teşekkür etmek istedim..... Kolay gelsin İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
özel kesinti kalemleri bire bir başka sayfadan almak

emeginiz için bir kez daha teşekkür etmek istedim.Ben anasayfayı html olarak başka bir birimden alıyor ve bunu excele atıyorum anasyfa olarak.bu ana sayfadaki kırmızı ile renklendirdigim alanlar degişken başka ayda başka birimde bu kesnekler olabilİr de olmaya bilirde.Ben anasayfadaki bu kırmızı renkli yazı alanlarını ''İLK'' sayfadaki sarı alanlara taşımak istedim.
sizden sorum şu olacak herbir özel kesinti kalemlerine (kira icra sendika vs.bir kod tanımlayıp bu koda göre mi çekebilirim.bu tarzda tum sayfanın sonuna kadar(anasayfada) kod tanımlamam mı gerekecek.bu programı her ay ben kullanacagım.
Ben birde şu şekilde düşünmüşdüm anasayfada diyelimki atatürk yurdu bitince (5-49 satır) ödeme emrini '''İLK'' Sayfada dökünce ANASAYFADAKİ 5-49 satırı silip yerine bir sonraki birimi getrip tekrar aynı yolu takip etmek istedim.formülleri 5--49 arasında sabitlemek isdedim.ama özel kesinti kalemleri bire bir nasıl alırım orda takılmışdım.sizin programdan şunu anladım tüm kalemlere kod verip( buda sayfasonuna kadar tüm birimlere uygulama) öyle yapmam gerek.buda bir çözüm daha pratik ve kısa olabilirligi varmı(çünkü bu programı sabitleyip her ay ödenek dökümünü almak istiyorum)...
tekrar ilginize TEŞEKKÜRLER.......

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Öncelikle tablo doğru ve istediğiniz işlevi yapıyormu?
Eğer yapıyorsa ve üstteki yazınızdan anladığım kadarıyla anasayfa sayfasını başka yerden aldığınız için müdahele etmek istemiyorsunuz. (yani kodlama işleminin başkabir yerde ve sabit olmasını istiyorsunuz.)
Bunun için her ay gelen verilerdeki başlıkların hep aynı yazılım formatında olması gerekir. Bu başlıklar hep aynı diyorsanız bir tane sabit sayfası açılır buraya başlıklar girilir kodlama burada yapılır ilk sayfasına alınan başlık ve arama verileri buradan seçilir. Seçime uygun toplamlar yine anasayfa'dan alınır.
Bunun dışında daha pratik bir çözüm (makro) olabilirmi bilmiyorum.
Sabit sayfalı bir çözüm olabilir derseniz belirtin üzerinde çalışayım. (ama eğer html den excele verileri manuel olarak siz atıyorsanız bu işlem size ilave bir veri kontrol ve kodlama işlemi yaptıracağından bence gereksiz olur. Verileri excele atarken sadece A : D aralığını işaretleyip atarsanız kondlama bozulmaz size sadece kontrol etmek kalır)
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
merhabalar.....
ben bu html listesini excele dışveriyle alıyorum.macroyla istenilmeyen gereksiz alanları siliyorum ve anasayfayı elde ediyorum.bu html dökümü her ay aynı formda dökülüyor sadece farklılık oluşturan kalemler özelkesinti kısmı(yasal kesintilerden sonraki satırlar kırmızı alanlar "anasayfa"daki. birimlere ve aylara göre degişken....sabitleye bilirsek daha iyi olacak..yani "İLK" Sayfamız sabit "anasayfa"daki kırmızı alanlar her ay ve birimlere göre farklı bundan hareket ederek "İLK"Sayfayı sabit tutarak oradaki sarı alanlardan sorgulamayı başlatıp "anasayfada" ki kırmızı renklerle bire bir sorgulayabilirmiyiz.hareket noktamız "İLK" sayfa ordaki kalem anasayfada varmı yokmu varsa degeri alacak yoksa boş geçecek........
ilginiz için gerçekden teşekkürler.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not: Aynı kalemler seçildiği halde A7 kodu seyran yurdunda bulunamadı , Ama Ataürk yurdu'nda var.
Söylemek istediğiniz bu ise belirtin. (farklı bir yöntemle bu konu aşılabilir)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not: Aynı kalemler seçildiği halde A7 kodu seyran yurdunda bulunamadı , Ama Ataürk yurdu'nda var.
Söylemek istediğiniz bu ise belirtin. (farklı bir yöntemle bu konu aşılabilir)
İyi çalışmalar.
merhabalar...
evet söylemek istedigim bu bir yurtta var diger yurtta olmayabilir.ama olmasza bile o kalemi bana yazsın ismini ama değeri boş olsun.size yolladığım dosyadaki "İLK"Sayfadaki sarı alanların x hücresi sabit olacak bu olanlar bozulmayacak.her bir kalem U hücresindeki degeri varsa yaszın yoksa 0 yada boş yazsın.Sizin yolladığınız örnek dosyada spor u 3 kez topluyor tek kalem o hücre .birde başka birimlerde kesinti kalemi varken bile yok yazıyor.her bir kalem kendi değerinde olacak sadece eskf ile emekli sandığı %16 yazan bİrdE(x35 hücresi "ilk"sayfada), yemekle +misafir (x51 hücresine)yemek toplanıp yazılacak ..emeginize bir kez daha teşekkürler mailden sormak isterseniz (birimiz_hepimiz1@hotmail.com)

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sabit sayfasında A:H aralığı sizin sabitlerinizin ve kodlama kısmının yapılacağı alan.
İlk sayfanızdaki başlıklarınızı J sütununa aldım. Bulabildiklerimi (anlayabildiklerimi) K sütununa yapıştırdım. B ve D sütunlarını kodlayarak bu karşılıklara denk gelen kodları F:H sütunlarına yazdım.
Yapmanız gereken ilk sayfanıza hangi başlıkları getirmek istiyorsanız bu kodlamayı (B ve D sütununda) yapmanız gerekiyor. daha sonra bunları yani hangi sıra ve birleştirme ile yazılacak ve toplanacaksa F,G ve H sütunlarına sıralamanız gerekiyor.
Eğer yazdırmak istediğiniz alanlar bu sayfada yok ise bu başlık ve kodlamaları ilave edebilirsiniz.
Not: sabit sayfasında J:L aralığını silebilirsiniz sadece konunun anlaşılması için yaptım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
merhaba sayın Muygun...

Elinize sağlık ...Emeğinize ve gösterdiginiz sabrınızdan dolayı çok teşekkürler ediyorum.sayenizde bu programla bile bir şeyler ögrendim sizler için küçük ama benim için büyük bir adım oldu..zamanınızı ayırdığınız için ayrıcada teşekkürler...Esen kalın

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
sayın Muygun.
emeğinizden ve sabrınızdan dolayı çok teşekkürler...bir kaç ilavelerle sorunumu hallettim.çok yardımcı oldunuz.sayenizde bilmedigim bir bilgiyide görmüş oldum. tekrar ilginize teşekkürler...

son olarak ilaveten =EĞER(DOLAYLI("'"&$A$1&"'!B8")="";"";DOLAYLI("'"&$A$1&"'!B8")) bu formülü aşağı kadar nasıl copy yapabilirim .ben özel yapıştırla formülleri dedim ama b8 ler sabit kaldı artan sırada olacak b9 b10 b11 gibi SATIR ÇOK UZUN 1260 LIK TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER....

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bu formülünüz galiba yukardaki tabloda yoktu (yada ben göremedim)
Formülde ne almak istediğinizi anlayamadım ama sanırım sorununuzu ekli tabloyu inceleyerek kendinize uyarlayabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
micro soft exel 2003
Merhaba;
Bu formülünüz galiba yukardaki tabloda yoktu (yada ben göremedim)
Formülde ne almak istediğinizi anlayamadım ama sanırım sorununuzu ekli tabloyu inceleyerek kendinize uyarlayabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
günaydın...
Evet haklısınız yokdu.Ben bir sonraki ayı ekledim anasayfa olarak eskisinin adınıda degiştirdim aanasayfa yapdım.ama formül yeni anasayfadan almadı aanasayfadan alarak yapdı.bende bu proğram sonraki aylarda hep yapılacağından dolaylı ile formülü yaptım.böylece yeni güncellenen sayfayı koydugumda dolaylı ile sıkıntısız alabildim.DİKKATE ALINMAK GÜZEL ŞEY BİZ FORMDA SORU SORANLAR OLARAK İLGİLENDİGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...KOLAY GELSİN