ÖZEL TARİH PROBLEMİ

Katılım
31 Aralık 2004
Mesajlar
7
�ZEL TARÝH PROBLEMÝ

10.03.2005 09:00 + 15:00 = 10.03.2005 23:00

NORMAL ÞARTLARDA İÞLEM YUKARIDAKİ GİBİ OLUYOR.
AMA Ã?YLE BİR FORMUL ARIYORUM Kİ

Ã?RNEÐİN FABRİKANIN ÇALIÞMA SAATLERİ

08:00 dan 12:00
12:30 dan 18:00
olsun

bu durmda ben 10.03.2005 09:00 zamanına 15 saat daha eklediğimde
manuel hesaplama yaptığımda tarih 14.03.2005 12:00 oluyor.

BU FORMÜL ÞU İÞE YARAYACAK

bir makinede 15 saatte yapılan bir işe 10.03.2005 9:00 de başladığında 14.03.2005 12:00 da işin biteceğini belirtecek


BU HESABI YAPABİLECEK FİR FONSİYON VARMI. VEYA FONKSİYONU YAZABİLECEK ARKADAÞ VAR MI.
TEÞEKKÜRLER
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10.03.2005 09:00 + 15:00 = 10.03.2005 23:00

NORMAL ÞARTLARDA İÞLEM YUKARIDAKİ GİBİ OLUYOR.
Böyle çıkmıyor ki ...
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Birde bu işin içine saatten öte mesai günlerinin, tatil günlerinin vs girmesi gerekmiyormu. yani basit bir fonksiyonla çözülmeyecek gibi gözüküyor.
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
ehehehe.....

Sanırım ürkütmemek için, önce sorunun kolay tarafından başlamayı uygun bulmuş arkadaş :mrgreen:
 
Katılım
31 Aralık 2004
Mesajlar
7
evet haklısın ama şimdilik mesaileri tatilleri falan eklemeden mantığı çözsem birazda ben eklemeler yaparak fonksiyonu geliştirebilirim. ama pazar günlerinide çıkartıcam diyosan işime yayar.
teşekkürler
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Tam istediğinizi yapacak basit bir fonksiyon bulamadım. O yüdende yazmadım bir cevap. Makro ile yapacaksanız yapılır ama o zaman nasıl bir dosyada kullanacağınızı vs bilmemiz gerekir.

Ama bir başlangıç olsun derseniz fonksiyon ile:
Kod:
=C7+TAMSAYI(C8/7,5)+(C8-(TAMSAYI(C8/7,5))*7,5)/24
Bir deneyin doğru çalışıyormu. Bu hali ile eksiği son gün işbitimi öğle saatine gelebilir. Bilmem artık ne kadar önemli sizin için.

Aynı formülü kendi fonksiyonunuz olarakta ekleyebilirsiniz excelinize
[vb:1:fb5e5591a8]Function isbitimi(bastar, eksaat)
isbitimi = bastar + Int(eksaat / 7.5) + (eksaat - Int(eksaat / 7.5) * 7.5) / 24
End Function[/vb:1:fb5e5591a8]
 
Katılım
31 Aralık 2004
Mesajlar
7
kafkas deda nın yazdığı fonksiyon işimi gördü. sizede teşekkür ederim. ihtiyacınız olrsa fonksiyon aşağıda. ( kafkas deda dan)

Public Function fark(basla As Date, saat As Single)
Dim bitir As Date
Dim dakika As Integer
Dim s1f As Date
Dim s1l As Date
Dim s2f As Date
Dim s2l As Date
Dim toplam As Integer
Dim x As Date
s1f = "08:00"
s1l = "12:00"
s2f = "12:30"
s2l = "18:00"
toplam = saat * 60
dakika = 0
bitir = basla
Do While dakika < toplam
x = Format(DateAdd("n", 1, bitir), "hh:mm:ss")
If (x > s1f And x <= s1l) Or (x > s2f And x <= s2l) Then
dakika = dakika + 1
End If
bitir = DateAdd("n", 1, bitir)
Loop
fark = bitir
End Function
 
Üst