Özelleştirmelerimdeki Makro Düğmelerim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli arkadaşlar;
Sorumu sormadan önce göndereceğim iki adet dosyaları tanıtayım.
Birincisi STOKLAR.XLS dosyam ve
İkincisi
C:\Documents and Settings\KULLANICI ADI\Application Data\Microsoft\Excel

klasörünün içinde bulunan Excel10.xlb dosyam.

(Excel10.xlb dosyam bana ait özelleştirmeleri içermektedir.)

(Ben Office 2000 kullandığım için bu dosyanın adı :Excel.xlb
şeklindedir. Office Xp için bu dosya adı Excel10.xlb diye olmalıdır.

Office 2003 veya diğer versiyonlar için nasıl geçiyor bilemiyorum. Belki Excel11.xlb olabilir)

Sorum şu: Bu STOKLAR.XLS dosyamı sürekli kullandığım için excel.web.tr den yakın zamanda öğrenmiş olduğum iki adet makroyu uyguladım. Ve bu makroları düğme haline getirip özelleştirme çubuğuma dahil ettim. Excel10.xlb dosyasını gerekli olan yere geçici olarak kaydederseniz (kendi yedeğinizi almayı unutmayınız) bu iki makro düğmesini görebilirsiniz. Birisi SAYFA SEÇME diğeri ANA SAYFA isminde iki makro düğmesi.

Problem şu: Ne zaman bu orjinal dosyayı farklı kaydet yapsam yedeğini alsam , veya dosyanın adını değiştirsem ya da dosyanın yerini değiştirsem bu iki makro ya çalışmıyor ya da söz konusu ikinci dosyayı açmaya çalışıyor. (Nedense?) Diyelimki yedeğini aldığım (kopyaladığım) dosyayı da sildiysem makrolar çalışmıyor. (çünkü aradığı dosyayı bulamıyor.)

Bu durum normalmidir. ? neden düzgün çalışan bir makro içeren dosyam, yedeğini aldıktan , adını değiştirdikten ve yerini değiştirdikten sonra ikinci oluşumu arar ki? (orjinal dosyam aynı isimle ve aynı yerde hiç kıpırdamadan durduğu halde)

Buna şöyle bir çözüm buldum: Ama böyle sürmesini istemiyorum. Her seferinde , yani her hata verişinde ((ikinci dosyayı aradığında (yukarıda bahsetmiştim ya) özelleştir yapıp, iki adet makro düğmesinin üzerine ayrı ayrı sağ tıklayıp , makro ata yapıp , doğru olan makro adlarını seçiyorum. Ve düzeliyor. Ama böyle olmamalı.

Orjinal dosya değişimsiz olarak durduğu halde ; oluşan kopya , farklı kaydet vs.. dosyalar , makronun çalışmamasına sebep oluyor. Tuhaf!

İkinci problemim de şu:

Yine STOKLAR.XLS dosyamda, diyelim ki "STOKLAR (5)" sayfasında iken kaydettim ve kapattım. açtığımda "STOKLAR" sayfası açılıyor. Oysa ben en son "STOKLAR (5)" sayfasında iken kaydetmiştim. Neden burada kalmıyor? Diyeceksiniz bu dosyada Auto open makrosu var . Zaten böyle olacaktır.

Ama ben bunun için zaten özelleştirmelerimde ANA SAYFA isminde makro düğmesi oluşturmuştum. Yani amacım her açılışta ANA SAYFA nın açılması değil, ben düğmeyi tıkladığım zaman ANA SAYFA nın açılması... Düğmesi de zaten kocaman duruyor yukarıda.
Bunu da onarmak mümkün müdür?

Not: İkinci sorum, aynı zamanda ikinci öncelikli sorumdur. Zor ise çözüm bulunmasa da olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
İkisi ayrı dosya olarak upload olmadı.

Stoklar dosyam ve xlb dosyam rarlı dosyanın içindedir

Ekli dosyalar