Özellikli kura çekme programı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar
okul kura çekme ile ilgili bir yardım istiyorum.
1- bir excel sayfasında mesela a sütünuna kuraya katılacak isimleri yazacağız.
2- B sütünunda bir yere kurada çekilecek kişi sayısını yazacağız.
3- c sütünuna veya başka bir sekmeye kurada çıkanların ismini yazacağız.
4- bir buton yapıp her tıklamada bir kura çekimi yapacak
5- En önemlisi de şu: mesela a5 hücresine bir isim yazdık. y5 hücresinde de aynı isim varsa bu ismi garanti kurada çıkaracak. yani a sütünu ile y sütünunu karşılaştıracak. öncelikle bu durumda olanları kurada çıkaracak. daha sonra sayı dolana kadar normal kurayı çekmeye devam edecek.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
.
4- bir buton yapıp her tıklamada bir kura çekimi yapacak
5- En önemlisi de şu: mesela a5 hücresine bir isim yazdık. y5 hücresinde de aynı isim varsa bu ismi garanti kurada çıkaracak. yani a sütünu ile y sütünunu karşılaştıracak. öncelikle bu durumda olanları kurada çıkaracak. daha sonra sayı dolana kadar normal kurayı çekmeye devam edecek.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sözcüğümü bağışlarsanız arada " torpil " yapan bir çalışma mı istiyorsunuz. Ya da ben naciz yanlış mı anlıyorum ? Şartlı bir çekiliş ise o zaman kura neden ?
Yani bir kısım öncelikli bir kısım random çalışan kod istiyorsunuz. Örneğinizi ekler misiniz?

Son düzenleme:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sözcüğümü bağışlarsanız arada " torpil " yapan bir çalışma mı istiyorsunuz. Ya da ben naciz yanlış mı anlıyorum ? Şartlı bir çekiliş ise o zaman kura neden ?
Yani bir kısım öncelikli bir kısım random çalışan kod istiyorsunuz. Örneğinizi ekler misiniz?
Bana görede Resmen torpilli kura :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
utandım gerçekten. ama evet, torpil yapan çalışma istiyorum. Ama ne yapalım dünya hali. kendi çocuğuma torpil yapamayacaksam, dünya neye yarar? Lütfen yardımınızı esirgemeyin
Örnek dosya ekleseniz sorunuz şimdiye kadar çoktan çözülürdü.

Excel Vers. ve Dili
2003
Necdet bey, dosya zaten sizin yaptığınız dosya. Üzerinde biraz değişiklik yaptım. Dosyayı gönderiyorum. İlginize tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
ı-ıh içime sinmedi.

Parmaklarım gitmedi kod yazmaya.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 03,07
Böyle bir amaca hizmet eden kod kimseye faide getirmez arkadaşlar etmeyin. "Kendi çocuğuma torpil yapamayacaksam :/" Düşünün başka bir ortamdasınız ve sizin çocuğunuz da kuraya dahil ama kurayı yönlendiren siz değilsiniz ve kurayı yapan şahıs kendi çocuğunu kurada çıkarıyor doğal olarak sizin çocuğunuz dışarıda kalıyor...

İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım lütfen...

Excel Vers. ve Dili
2003
yok mu?

Arkadaşlar yok mu aranızda benim halime hak veren?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Bir de anlaşılma riski var, sayfaya bakınca olasılık hesaplarını kafasında yapabilen ya da kod çalışmasından haberi bilgisi olan birinin gözleriyle veya başka bir şekilde... Bu durumda neleri kaybedeceğinizi düşündünüz mü?

utandım gerçekten. ama evet, torpil yapan çalışma istiyorum. Ama ne yapalım dünya hali. kendi çocuğuma torpil yapamayacaksam, dünya neye yarar? Lütfen yardımınızı esirgemeyin

Benzetme hoş olmasa da ; bu biraz benim çocuğumun yaşaması için başka bir çocuğun organını elinden almak gibi birşey. Konu benim organlarım olsaydı çocuğum için; canım feda o zaman...

Buna hangi cerrah ortak olabilir ki ?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
XP TR
Kesinlikle tasvip edilesi bir davranış değil. Sizin zihniyetinizde bir insanın "Kura çekme" yetkisi veren kişileri düşünemiyorum bile. Umarım başka çocukların ebeveynleri de sizin çocuğunuzu bu şekilde haksızca alt eder de yaptığınızın ne kadar ahlak dışı olduğunu anlarsınız..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...