Özet tablo alamıyorum

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ekteki dosyamda ürünlerin ayrı ayrı toplamını görmek için özet tablo almak istiyorum ancak özet tablo eklemek istediğimde, rapor sihirbazında tablodaki sütunlar görünmüyor nedense.

Neden olur, nasıl çözülür?

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Ekteki dosyamda ürünlerin ayrı ayrı toplamını görmek için özet tablo almak istiyorum ancak özet tablo eklemek istediğimde, rapor sihirbazında tablodaki sütunlar görünmüyor nedense.

Neden olur, nasıl çözülür?
.

Dosyanız ekte. kutuları işaretleyin.

.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın yurttaş, teşekkürler ama nedense bende o kutucuklar çıkmıyor, yani sayfanın sağındaki özet tablo alan listesi tamamen boş, hiçbir alan görünmüyor, dolayısıyla kutucukları da işaretleyemiyorum.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Yusuf bey bence "Rapor" isimli sayfanızı silip özet tablonuzu yeniden oluşturun.

Ya da özet tablonuzun üzerinde boş bir alana tıklayın. Üst menü çubuğundan "SEÇENEKLER" menüsü aktif olacaktır. Bu menüden "VERİ KAYNAĞINI DEĞİŞTİR" seçeneğine tıklayın. Bu bölümü kontrol edin. Belki başvurduğunuz alan değişmiş olabilir.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Korhan Bey, özet tabloyu hiç oluşturamıyorum, ilk yapışımda bile aynı şekilde oluyor. Özet tablo ekle dediğimde tabloyu düzgün seçiyor ama sopraki aşamada alan listesi çıkmıyor.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar bu sorunu hala çözemedim. NEdense şu anda kullanmakta olduğum bilgisayarda herhangi bir dosyada özet tablo oluşturmak istedğimde yukardaki resimde göründüğü gibi alan lsiteleri görünmüyor dolayısıyla hiç özet tablo oluşturamıyorum. Tamamen yeni oluşturduğum dosyalarda bile aynı sorun var.

Sayın yurttaş'ın eklediği dosyayı açtığımda problem yok, yani başkasının oluşturduğu özet tabloyu görebiliyorum ama aynı dosyada kendim yeni tablo oluşturmak istediğimde o ozet tablo penceresindeki alan listeleri görünmüyor doğal olarak tablo da oluşmuyor. Aynı dosyada ben yapmak istediğimde oluşan görüntüyü de eklemiştim zaten.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-10-2021
Sn. Yusuf44,

gözden kaçırdığınız bir yer var sanırım.Korhan hocamda rapor sayfasını yenilemenizi önermiş.Bende adım adım resimledim.Gözlem belki faydalı olur.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• 95.4 KB Görüntüleme: 5
  • 95.5 KB Görüntüleme: 5
  • 96.2 KB Görüntüleme: 3
  • 98.5 KB Görüntüleme: 3
  • 94.8 KB Görüntüleme: 4

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın mirefe, ilginize teşekkrüler. Sanıyorum anlatamıyorum. Şöyle anlatayım:

Sizin eklediğiniz ilk 3 resimde problem yok. Ancak 4. resme geçtiğimizde sizin resimde görünen Rapora eklenecek alanları seçin kısmı bende boş geliyor. resmi yukarda eklemiştim. Yani sizde Köy adı, ürünler ve alan olarak görünen kutucuklar bende çıkmıyor, dolayısıyla işaretleyemiyorum. Rapor da oluşmuyor haliyle.

Bu sorun sadece ilk mesajımdaki dosyada olmuyor, şu anda kullanmakta olduğum bilgisayarda hazırladığım tüm tablolarda aynı problemi yaşıyorum; hiç özet tablo oluşturamıyorum. Örneğin ekteki dosyayı yeni oluşturdum. Özet tablo eklemek istediğimde aldığım ekran görüntüleri de ekte:

Bu arada hatırlatayım siz açtığınızda o özet tablo menüsünde alanlar görünebilir ama bende görünmüyor maalesef:)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-10-2021
Sn.Yusuf44 ,
Sanıyorum sizin tablo aralığı seçerken hata var.$A;$C aralığını seçer misiniz?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Yusuf bey,

Merhaba.

Şöyle bir deneme yapalım.

1. Excel'i Güvenli Mod (Safe Mod) ile açalım. Yani önce CTRL tuşunu basılı tutarak Excel'i açalım.

2. Toolbar'dan Addin girelim. Türkçesi Eklentilere girelim.

3. İki Excel12.xlb dosyasının iki farklı dizinden yüklendiğini görürsek, Startup - Başlangıç dizininde olmayan, yani başka bir dizinde olan dosyayı silelim.

Umarım Özet Tablo yapmanız düzelir.

Eğer bu dosya ikiz değilse başka bir deneme yapacağız.

.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın yurttaş, her ne kadar bahsettiğiniz yerden o dosyaya ulaşamasam da ne olduysa oldu ve güvenli kipte açıldıktan sonra bazı eklentileri iptal ettim ve artık özet tablo alabiliyorum. .hatta sonradan iptal ettiğim eklentileri tekrar etkinleştirdiğim halde problem nüksetmedi.

Neyse allah razı olsun, muhtemelen benim gözden kaçırdığım noktalar vardı da vesile oldunuz, açıldı:)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Problem çözüldüyse mesele kalmamıştır. Geçmiş olsun.

.