Özet Tablo Oluşturmak

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel Office 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-09-2027
Sorum şöyle; Diğer çalışma sayfalarında aylık olarak hangi bölgelere ne kadar sevkiyat yapıldığına dair veriler var.Benim istediğim her sayfadaki verileri bu sayfada birleştirerek bir tablo oluşturabilmek.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Dosyanız ektedir. B2'den I2'ye kadar yazdığım fonksiyonları aşağıdaki diğer satırlara da kopyalayın.

izzetk

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
03-08-2027
mehmett bey,

Teşekkürler, sayenizde çok sayfalı ve çok satırlı tabloları kolayca konsolide etmeyi öğrendim.

Saygılarımla,

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-09-2027
Mehmet Bey dosyanızı inceledim. İstediğim gibi olmuş çok teşekkür ederim. Yalnız formülden açıkcası pek birşey anlamadım. Daha sonra bunu başka uygulamalarda denemek istersem yapabileceğımı sanmıyorum. Çok şey istemiş olduğumun farkındayım ama formül hakkında da biraz bilgi verebilirseniz sevinirim. Saygılar

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-09-2027
Birde şunu ekleyeyim. Bu verileri her ayı, ayrı ayrı sayfada değilde aynı sayfada alsam gene istediğim sonucu alabilirmiyim.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Biraz açıklayayım.

Dosyanıza yazdığım ilk fonksiyon şöyleydi;

=ETOPLA(DOLAYLI($B$1&"!E:E");Sayfa1!A2;DOLAYLI($B$1&"!H:H"))

Aslında bu fonksiyonun aşağıdaki gibi olması gerekiyordu;

=ETOPLA(OCAK!E:E;Sayfa1!A2;OCAK!H:H)

Yukarıdaki gibi yapmamın amacı Ocak, Şubat gibi ay adlarını ilk satırdaki Ay isimlerinden otomatik olarak alması içindi. Ama bu şekilde yazınca fonksiyon biraz daha karmaşık hale geldi. Siz isterseniz daha sade olan ikinci fonskiyonu kullanabilirsiniz.

Bu fonksiyonu ayrı ayrı sayfalarda kullandığınız gibi ay listelerinin aynı sayfada olması halinde de kullanabilirsiniz. Örnek dosya eklerseniz ben veya bir başkası size yardımcı oluruz.

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-09-2027
Sayın Mehmett Bey, formül hakkındaki yardımınız için teşekkür ederim. Şimdi tam olarak anladım. Ekte ise bir önceki sorumun örneğini yolluyorum. Yardımlarınız için herkese teşekkür ederim.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bu durumda Topla.Çarpım fonksiyonunu kullanmamız gerekecek.

Gerekli fonksiyonları ve açıklamalarını ekte gönderdiğim dosyanızda görebilirsiniz.

Bu konudaki farklı ve detaylı örnekleri Sn yurttas'ın Excel Dersanesine eklediği çalışmada görebilirsiniz.

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-09-2027
Mehmet Bey çok teşekkür ederim. Adeta okul gibisiniz. Formülünüzü inceledim. Aklıma takılan şeyleri sormak istedim müsade edersiniz.İlk olarak formüldeki =1 ;=2 ne anlama geliyor. İkinci olarkak ben bu raporları dos ortamında çalışan bir programdan excele aktarıyorum. Dolayısıyla tarih bende farklı formatta çıkıyor. Bunu normal tarih formatına da sokamıyorum. Bu yüzden benim yazdığım formüller hata veriyor. Bu tarihi sizin yaptığınız gibi formata nasıl sokabilirim. Saygılar

Son düzenleme:

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Fornksiyonda geçen AY(tarih)=1 ifadesi, alan adı tarih olan sütunda Ocak ayı olanları gözöne al diğerlerini gözardı et anlamına geliyor. Dikkat ederseniz sonraki hücrelerde bu değer 2, 3 ... şeklinde gidiyor. Ocak 1. ay, Şubat 2. ay olduğu için.

Tarih formatı konusuna gelince. Bu iş makro ile otomatik olarak yapılabilir ama ben manuel olarak yaptım. Şöyle ki; Tarihlerin bulunduğu sütunu komple seçtim. Ctrl+H tuşladım. Gelen pencerenin ilk boşluğuna -jan- yazdım, ikinci boşluğuna .01. yazdım ve Tümünü Değiştir tuşuna bastım. Böylece 01-jan-06 şeklinde olan bütün tarihler 01.01.06 şekline dönüştü. Bu işlemi diğer aylar için de tekrarladım. Yani şubat ayına ait tarihleri düzeltmek içim ilk boşluğa -feb- ikinci boşluğa .02. yazıp Tümünü Değiştir tuşuna tıkladım. Tarih biçimlerini bu şekilde düzeltmezseniz Topla.Çarpım fonksiyonunda (ve diğer fonksiyonlarda da) kullanamazsınız.

Kolay gelsin.

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-09-2027
Mehmet bey bugün bana çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim. Hem tarih sorununu sayenizde çözdüm(İnce bir zeka doğrusu),hemde yazdığınız formülü karvadım. Bunu yıl olarak ve gün olarakta uygulamasını yaptım. Elinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
dosyaları görüntüleyemiorum sevkiyat çalışmalarını neden aceba?