Özet Tablo Sutün Verileri Düzenleme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhabalar;

Ektede göreceğiniz üzere SAP sisteminden çekilmiş bir excel formatında pivot table oluşturmak istiyorum ama he rsütuna ait değerler farklı başlıklar içermektedir ve her başlığın pivot tablede sorgulama yapılabilecek b,r data olmasını istiyorum .Yardımcı olursanız sevinirim..

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Özet tablo kullanmak istiyorsanız verilerinizin düzenli ve okunabilir şekilde bir listeden oluşması gereklidir. Yani satır ve sütun başlıkları tek satırdan oluşmalıdır. Ekteki örnek dosyadaki gibi verileriniz düzenlenebilirse istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Bu doğrultuda tablonuzdaki mağaza isimlerinide her satıra yazdırmak mantıklı olacaktır. Tabiki aylarda işin içine girince aynı üründen mağaza sayınız kadar artış olacaktır. Yani satır sayınız artacaktır. Tablonuz bu bilgiler doğrultusunda makro ile yeniden düzenlenebilir. Ya da kullandığınız programdan bu şekilde bir rapor alabilirseniz daha hızlı çözüme ulaşabiliriz.

Eğer kullandığınız programdan örnek dosyadaki gibi bir rapor alamıyorsanız mağaza isimlerinizin tamamını örnek dosyanıza eklerseniz çözüm için faydalı olacaktır.

Ekli dosyalar

beyrek1972

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xp
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-03-2029
Merhaba

Merhaba sorununuza ametörce yardımcı olmaya çalıştım umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhabalar;

Teşekkür ederim.Ama düşündüğünüz gibi olmuyor.Her sutün mağaza mağaza ve aylık olarak net satış ve miktara göre düzenlenmiş...Ayrı bir sutünda mağaza adı ve ay yazmak olmuyor.Şöyleki satırdaki bir ürün aynı mağaza yada diğer mağazalarda çeşitli zamanlarda satılmış olabiliyor.Tablonun tamamını ekledim...Yardımcı olursanız sevinirim...İyi Günler..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,
Konu başlığının benim soruma uygun olduğunu düşündüğüm için sorumu buradan sormak istedim
ekdeki dosyada 2003 de ve 2007 de hazırlanmış iki pivortable var. 2003 de aldığım görüntüyü 2007 de nasıl alırım acaba yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar