özet tablo ve filtre arasındaki fark

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar özet tablo ve filtreleme arasındaki fark nedir anlayamadım..özet tabloda grafik özelliği var ve onun dışında ben filtreden farklı bi şey göremedim.yani aylara yıllara günlere göre herşeyi filtre metodundada yapılabiliyor.lütfen bana aradakı farkı anlatsın biri

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Arkadaşlar özet tablo ve filtreleme arasındaki fark nedir anlayamadım..özet tabloda grafik özelliği var ve onun dışında ben filtreden farklı bi şey göremedim.yani aylara yıllara günlere göre herşeyi filtre metodundada yapılabiliyor.lütfen bana aradakı farkı anlatsın biri
.

Adı üstünde, verileri özetler.

Siz sadece bir özelliğine bakıyorsunuz. Buraya bakın ve tüm örnekleri inceledikten sonra konuşalım.

http://www.excel.web.tr/f60/zet-tablolar-p-vot-table-t3036.html

.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007-2010
Özet tablolar veriler ile çalışmada ve raporlamada son noktadır.
Veri Filtreleme, istediğimiz verileri görmek için kullanılır. binlerce kayıttan istediğiniz, verdiğiniz şarta uyan kayıtları görmek için kullanılır. Örneğin, firma ve satış tutarları tablonuzun olduğunu düşünelim. burada filtreleme ile istediğiniz firmanın satış tutarlarını görebilirsiniz ama aynı anda tüm firmaların satış toplamlarını çok kolay bir şekilde göremezsiniz. özet tablolar verilerinizin özet raporlarını oluşturdukları için tek bir raporda firmalar ve satış toplamlarını görmenizi sağlar.

kısaca, filtreler listelerinizde istediğiniz değerleri görmeyi sağlarken, özettablolar, listelerinizin toplam raporlarını almak için kullanılır.

Ömer BAĞCI
www.omerbagci.net