Özet Tablo

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2022
Merhaba,
Excel de Özet Tablodan yararlanarak KDV Listesi oluşturmaya çalışıyorum. Ekli excel örneğinde yapmak istediğimi anlatmaya çalıştım.
Ayrıca Özet Tabloda Matraha göre sıralama nasıl yaptırabilirim.
Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
05-04-2022
Nasıl yapılıyor

Eyvallah tam istediğim gibi olmuş arkadaşım ama bundan sonraki tablolarda aynı sorunu yaşamamam için nasıl yaptığın konusunda bilgi verirsen sevinirim.

05-04-2022
Nasıl yapıldığını buldum.

Merhaba,

Sayın haso_excel arkadaşım sadece çözümü sunmuştu, çözümün nasıl olduğunu söylememişti. Ama yaptığı örnek çözümü araştırarak bulmama yardımcı oldu.
Belki benim gibi bilmeyen arkadaşların olduğunu düşünerek yazıyorum; (yukarıda ekte gönderdiğim örnek üzerinden anlatıyorum)
özet tabloyu oluşturduktan sonra veri alanı yazan gri alanı mouse ile seçtikten sonra tutup yan tarafında bulunan toplam yazan yerin üzerine sürükleyip bırakınca veri alanlarını yan yana listeleme yapıyor.
Veya özet tablo seçildikten sonra, "Biçim" menüsünden "otomatik biçimlendirme" tıklanarak açılan örneklerin içinden bir tablo şekli seçilerek yine yan yana listeleme yapmak mümkün. Öncelikle Sayın haso_excel'e yardımı için teşekkür eder, herkese iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Rica ederim.