Özet Tabloda tarihleri ay olarak gösterilmesi

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Merhabalar,

Ekli dosyada A sütununda tarihler, B sütununda ise bu tarihlerde yapılan satış toplamı vardır,

Özet tabloya geçtiğimde satış tarihlerine göre Satır etiketlerinde tarihler yerine ilgili tarihlere ait aylara göre gösterilmesini sağlayabilir miyiz?

veri sayfasında bir düzenleme yapmadan özet sayfasında aşaıdaki formatta gösterilmesi;

Row Labels Sum of Satış Tutarı
1... 321
2... 35
3... 380
4... 150
5... 211
6... 152
7... 324
8... 245
9... 129
10... 502
Grand Total 2449

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Özet Tablo üzerindeyken;
Seçenekler>Grup Seçimi>Ay
şeklinde deneyin.

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn HamitCan Teşekkürler,

Bir önceki özet tabloda bir adım daha ileri gitmek adına, müsaadelerinizle bu konuda bir soru daha sormak istiyorum.

Ekli dosyada Veri2 sayfasında bazı tarihler var. Veri1 de yer alan tarihleri CountIf formülüyle Veri2 sayfasından saydırıp;

Kod:
 =COUNTIF(Veri2!$A$2:$A$19;A2)
Veri1 sayfasında yeni bir sütun "Veri2_say" oluşturarak ve bu sütunda {0;1} sonuçları elde ettikten sonra; sonuçlar yine yeni bir özet tablosunda Özet2 gösterilmektedir.

Sorum şu şekilde olacak, buraya kadar CountIf formülüyle yaptığım işlemler ve sonucunda oluşturduğum Özet2 Özet Tablosu yerine;

aynı işlemleri doğrudan Özet1 özet tablosu üzerinde bazı formülasyonlarla yapabilmeyi,

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

usta07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sorum şu şekilde olacak, buraya kadar CountIf formülüyle yaptığım işlemler ve sonucunda oluşturduğum Özet2 Özet Tablosu yerine;

aynı işlemleri doğrudan Özet1 özet tablosu üzerinde bazı formülasyonlarla yapabilmeyi,
Ek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Ek dosyayı inceleyiniz.
Sn Usta tam anlatamadım galiba; Veri1 sayfasında Veri2_say sütunun olmadığını varsayarak, bu sütundaki verileri bir şekilde özet tablo (Özet1) içerisinde oluşturma işlemini sormuştuk.

ekteki dosyada Veri sayfasından Özet1 de olduğu şekilde özet tablosunu oluşturma olarak düşünülebilir.

iyi akşamlar.

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadım. Bir ay içerisinde kaç adet satış yapıldığını mı görmek istiyorsunuz ?

Ayrıca, Özet2 sayfasındaki özet tablonun da ne sonuç ürettiğini açıklarsanız belki yardımcı olabiliriz.

usta07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadım. Bir ay içerisinde kaç adet satış yapıldığını mı görmek istiyorsunuz ?

Ayrıca, Özet2 sayfasındaki özet tablonun da ne sonuç ürettiğini açıklarsanız belki yardımcı olabiliriz.
Hamitcan Bey'e aynen katılıyorum. "Aradığını bilmeyen bulduğunu anlayamaz" Ata sözümüzü anımsayarak birde ek dosya ya bak..

Ekli dosyalar

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Arkadaşlar tam anlatamadığım için özür dilerim.

baştan almak gerekirse;
Veri1 sayfasında Tarih ve satışlar
Veri2 saysasında ise Tarihler mevcut,

Veri1 sayfasından oluşturduğumuz özet tablo, Veri2 sayfasından kontrol yaparak var olan tarihlerle, olmayan tarihleri bir şekilde ayırarak görmek istiyorum.

Örnek:
"14.01.2011" tarihi Veri2 sayfasında olduğu için bunu özet tabloda "Var" sütununda,
"17.01.2011" tarihi Veri2 sayfasında olmadığı için bunu özet tabloda "Yok" sütununda,

Not: Usta07 tarafından gönderilen Ekli örnekte özet tabloda her tarih için 2 satır oluşmuş durumda, biri Veri1, diğer Veri2
benim düşündüğüm her tarih için 1 satır 2 sütun olacak, 2. sütun Veri2 'ye dair tarihleri kontrol edecek.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Hamitcan istediğim özet tablo görüntüsünü ekli dosyada belirtmeye çalıştım.

Burada manuel olarak yazdığım Veri2 sütunundaki bilgilerin özet tablo içine dahil olması

"Veri2" sayfasında olan tarihler 1
"Veri2" sayfasında olmayan tarihler 0

iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Anladığım kadarıyla siz özet tabloda hem toplam satışları görmek istiyorsunuz hem de tarihleri saydırmak istiyorsunuz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

VERİ-ÖZET TABLO-ÇOKLU BİRLEŞTİRME ARALIKLARI seçeneğini kullanarak özet tabloyu oluşturdum.

Ekli dosyalar

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Çok teşekkürler Korhan AYHAN,

tam bunu arıyordum,

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Merhaba,

Anladığım kadarıyla siz özet tabloda hem toplam satışları görmek istiyorsunuz hem de tarihleri saydırmak istiyorsunuz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

VERİ-ÖZET TABLO-ÇOKLU BİRLEŞTİRME ARALIKLARI seçeneğini kullanarak özet tabloyu oluşturdum.
Sn Korhan Ayhan öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum.

Özet tablo alan listesinde yer alan:
Satır
Sütun
Değer
Sayfa1
Sayfa2

alan isimlerini değiştirmemiz mümkün mü?

Örnek: Satır yerine Tarih

iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar