ofset nasıl kullanılır?

Katılım
13 Kasım 2004
Mesajlar
47
merhaba. Ofset nasıl nasıl kullanılır? Ofsetle mutlak adres nasıl olur? Ã?rneğiyle beraber açıklamasını görderirseniz çok sevinirim. Þimdiden teşekkürler...
 
Katılım
5 Eylül 2004
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
Merhaba,

Aşağıdaki linkte anlatılanlar işinizi görmez mi?

http://dione.astro.science.ankara.edu.tr/birol/excel/fonksiyonlar/arama.ref.fonk.html
OFFSET - KAYDIR

Belirtilen satır ve sütun sayısında başka bir başvurudan kaydırılmış, belirtilen bir yükseklik ve genişliğin başvurusunu verir.
Sözdizimi

KAYDIR(ref; satırlar; sütunlar; yükseklik; genişlik)

Ref kaydırma için temel almak istediğiniz başvurudur. Ref çoklu bir seçimse, KAYDIR işlevi #DEÐER! hata değerini verir.

Satırlar sol üst hücrenin başvuruda bulunmasını istediğiniz, yukarı ya da aşağı doğru satır sayısıdır. Satırlar bağımsız değişkeni olarak 5'in kullanılması, başvurudaki sol üst hücrenin başvurunun beş satır altında olduğunu belirtir. Satırlar pozitif ya da negatif olabilir.

Sütunlar sonuçtaki sol üst hücrenin başvuruda bulunmasını istediğiniz, sola ya da sağa doğru sütun sayısıdır. Sütunlar bağımsız değişkeni olarak 5'in kullanılması, başvurudaki sol üst hücrenin başvurunun beş sütun sağında olduğunu belirtir. Sütunlar pozitif ya da negatif olabilir.

Satırlar ve sütunlar başvuru işlem tablosunun kenarının dışına kaydırırsa, KAYDIR işlevi #REF! hata değerini verir.

Yükseklik sonuç başvurunun sahip olmasını istediğiniz, satırlar cinsinden yüksekliktir. Yükseklik pozitif bir sayı olmalıdır.

Genişlik sonuç başvurunun sahip olmasını istediğiniz, sütunlar cinsinden genişliktir. Genişlik pozitif bir sayı olmalıdır.

Yükseklik ya da genişlik belirtilmezse, ref ile aynı yükseklik ya da genişlik'te olduğu varsayılır.

Uyarılar

KAYDIR gerçekten hücreleri taşımaz ya da seçimi değiştirmez; yalnızca bir başvuru verir. KAYDIR bir başvuru bağımsız değişkeni bekleyen herhangi bir işlevle birlikte kullanılır. Ã?rneğin, geçerli seçimden bir kaydırma aralığı seçmek için, KAYDIR işlevini, SEÇ ve SEÇİM işlevleriyle birlikte kullanabilirsiniz. SEÇ işleviyle göreceli bir başvuru kullanarak geçerli seçimden bir hücre kaydırması seçebilirsiniz, örneğin, SEÇ("R[1]C").

Ã?rnekler

KAYDIR(C3;2;3;1;1) eşittir F5. Bu formülü bir işlem tablosuna girerseniz, Microsoft Excel F5 hücresinde içerilen değeri görüntüler.

KAYDIR(C3:E5;-1;0;3;3) eşittir C2:E4

KAYDIR(C3:E5;0;-3;3;3) eşittir #REF!

Aşağıdaki makro formülü, bir satır aşağıda geçerli seçimle aynı büyüklükte bir aralık seçer:

SEÇ(KAYDIR(SEÇİM();1;0))

Aşağıdaki makro formülü, BELGELER işlevinin sonucunu bir satır yüksekliğinde ve SÜTUNSAY işlevinin verdiği sütun sayısına karşılık gelen genişlikte bir aralığa yerleştirir ve etkin hücreden bir satır ve bir sütun kaydırır:

FORMÜL.DİZİ(BELGELER(),KAYDIR(ETKİN.HÜCRE();1;1;1; SÜTUNSAY(BELGELER())))
 
Üst