• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÖĞretmen Not Çİzelgesİ

Sayın hocam ben o kadar ayrıntılı hiç düşünmemiştim. Yani bir öğrencinin bir dönem notunu olmadığı veya iki yarıyılda boş geçtiği 18 yıllık öğertmenlik hayatımda hiç rastlamadım. Gerçi ben 14 yıldır merkezde iyi bir okulda görev yapıyorum. Zaten okulda da Bilsa Okul proğramı kullanılıyor. Bu Exell çalışmasını da belki kırsal kesimdeki arkadaşların işine yarar diye uğraştım. Şimdi senin bu söylediklerinle işin çok daha teferruatı ortaya çıkıyor. Ama senin söylediğin gibi benim hazırladığım çalışmada sayı sıfır ifadesi filan yok inceleyin dosya bir önceki mesajımda.

Sayın Gardaş ben de bir öğretmenim. 5 yıl önce Sizin kullandığınız öğrenci proğramını almak istedik. Bilgisayar fiyatı kadar para istediler. Okulumuzun maddi imkanları çok kısıtlı idi. Öğrenci Proğramı hazırladım. 5 yıldır iyice geliştirdim. Son halka olarak İlköğretim Not Çizelgesi ekliyordum, bu sorunun çözümünü de sizinle paylaştık. Yaptığım Proğramın yüzlerce kullanıcısı olduğunu gelen telefonlardan anlıyorum.
Proğramı bir çok resmi ve özel siteye verdim. Bu sitede "Excel için örnek uygulamalar ve Linkler" bölümüne ekledim. Bilgilerinize sunuyorum

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=21512

Sayın hocam sizin söylediğiniz şekilde bu çalışamaya ek sutunlar eklediğimizde sayfanın orjinalliği bozulur. Benim yaptığım bu Exell sayfası bakanlığın sitesindeki orjinal halidir. Ekran görünümündeki renklendirmelere aldanmayın. Yazdırma görünümüne bakın.
Gelelim sorununuza. Aşağıdaki kodları işlev ekleme satırına girin yalnız arka planda gizli sutunlar var ilk önce onları oluşturmalısınız. İyi çalışmalar
I.DÖNEM NOTU İÇİN KULLANDIM
------------------------------------------------------
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(S9>=84,5;5;EĞER(S9>=69,5;4;
EĞER(S9>=54,5;3;EĞER(S9>=44,5;2;
EĞER(S9>0;1)))))=1);"";EĞER(S9>=84,5;5;
EĞER(S9>=69,5;4;EĞER(S9>=54,5;3;EĞER(S9>=44,5;2;
EĞER(S9>0;1))))))

------------------------------------------------------
II.DÖNEM NOTU İÇİN KULLANDIM
-----------------------------------------------------
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(AJ9>=84,5;5;EĞER(AJ9>=69,5;4;
EĞER(AJ9>=54,5;3;EĞER(AJ9>=44,5;2;
EĞER(AJ9>0;1)))))=1);"";EĞER(AJ9>=84,5;5;
EĞER(AJ9>=69,5;4;EĞER(AJ9>=54,5;3;EĞER(AJ9>=44,5;2;
EĞER(AJ9>0;1))))))

----------------------------------------------------
YIL SONU NOTU İÇİN KULLANDIM
----------------------------------------------------
=EĞER(YADA(T9="";AK9="");"";
EĞER(EHATALIYSA(EĞER(AL9>4;5;EĞER(AL9>3;4;
EĞER(AL9>2;3;EĞER(AL9>1;2;EĞER(AL9>0;1)))))=1);"";
EĞER(AL9>4;5;EĞER(AL9>3;4;EĞER(AL9>2;3;EĞER(AL9>1;2;
EĞER(AL9>0;1)))))))

1.Yarıyıl notu, 2.Yarıyıl notu, ve yıl sonu notu sütunlarındaki #SAYI/0! ifadelerinden nasıl kurtulacağız.
Yıl sonu notu hesaplanmasında da sanırım bir sorun devam ediyor.
Yıl sonu notu, İki yarıyılın aritmetik ortalamasıdır ama, 1.Yarıyıl notu 60 ve 2.Yarıyıl notu olmayan öğrencinin yıl sonu notu 0 veya 30 değil 60 olacaktır.

Yeni Yönetmelikte;
Bir Dersin Yıl Sonu Notu
Madde 46 — Bir dersin yıl sonu notu, öğrencinin o dersten aldığı birinci ve ikinci yarıyıl notlarının aritmetik ortalamasıdır.
Öğrencilerden;
a) Kurumdan veya geçerli özründen kaynaklanan nedenlerle ders veya derslerden yalnız bir yarıyıl notu alanların bu notu,
b) 4-8 inci sınıflarda, iki yarıyılda da notu olmayanların yetiştirme kursu sonunda aldığı not,
c) Uygulamalı derslerden birinci yarıyıl notu aldıktan sonra özrünü belgelendirenlerin bu dersleri dinleme, izleme ve sözel etkinliklere katılma boyutu değerlendirilerek o dersin yıl sonu notu sayılır.
Birinci yarıyılda özrünü belgelendiren öğrencilerden ikinci yarıyılda verilen yarıyıl notu uygulamalı dersleri okuyan öğrencilerin sınıf geçme durumları ikinci yarıyıldaki uygulama notu da katılarak belirlenir.

Yıl sonu ortalamaları bölümündeki ## ifadeleri , not girilince kalkıyor, boş sayfada görünmemesi nasıl olacak bilemiyorum, Yıl sonu notu; İki döneminde aritmetik ortalaması, burada hata yok. Yalnız bir yarıyıl notu olan öğrenci ( Özel bir durum) için not çizelgesinde değişiklik yapılabilir. Ben kendi yaptığım not çizelgemi kullanıyorum. Daha mükemmel not çizelgesi yapılabilir.

ilköğretim not çizelgesi

Değerli hocam,
ben de bir öğretmenim ve gönderdiğin tabloyu ele aldım.
Aslında zor bir formül değil ama zannedersem dikkatinizden kaçtı.Ben uyguladım.Belki işinize yarar.

öncelikle bu konuda ki yardımlaşmanızı takdir ediyorum ve sorunumu belirtiyorum..

not çizelgesi 53 kişilik ama benim sınıf 56 kişi:(

ve bunu bile düzeltebilecek kadar bilgim yok yardım ederseniz çok sevineceğim..

Selam arkadaşlar. Çizelgelere verdiğiniz emek için çok teşekkürler.
Yalnız bir eksiklik görüyorum. Madde 38'e göre mazaretsiz olarak sınava katılmayan bir öğrencinin durumu puanla değerlendirilmez (0 (sıfır) da verilmeyecek). Buraya eklediğiniz çizelgelerdeki formül bunu göz önüne almıyor.

Mesela ben 3 yazılı yapıyorum. X isimli öğrenci ikisine girmiş ve 60, 60 almış 1 yazılıya da girmemiş. Bu durumda ortalaması 60+60/3=40 olması gerekirken 60 çıkıyor. Ortalama hesaplanırken boş hücreyi sıfır olarak hesaplatmamız gerekiyor. Ya değilse hem yönetmelik ihlali yaparız hem de bazı öğrenciler haketmedikleri bir ortalamaya sahip olurlar.

Ustalardan rica etsem mevcut çizelgeye bu hususa göre bir formül düzenlemesi yapabilir misiniz.

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar benim bugün bugündür aradığım şey Salih hocamın belirttiği konu.Yarım yamalak excel bilgimle nerdeyse tüm gün not çizelgesini çizerek ortalama formüllerini ekledim ama performans ödevinin birini yapıp birini yapmayan öğrencinin teslim etmediği ikinci ödevi için 0(sıfır)yazmazsam ikinci ödev ortalamaya katılmıyor.Halbuki yönetmelikte diyoki girmediği sınav,yapmadığı ödev vb.notla değerlendirilmez ama ortalama hesaplanırken katılır.Yani sıfırı vereceğiz ama o hücrede sıfır yazmayacak.Şimdi tüm günümü harcadığım çizelgenin zaten -hazırlayan,emeği geçen herkese teşekkürler,saygılar-internette var olduğuna mı yanayım eğerli yoksaylı formüllerden hiç anlamadığıma mı?Şimdi anlayan arkadaşlardan rica ediyorum sıfır yazmayıp da mesela - koyduğumuz bir hücrenin de ortalamaya katılmasını sağlayabilir misiniz?Şimdiden teşekkürler :yardim:

OLAY TAMMAMMMMMMMM!!!!!:d

ARKADAŞLAR BANA DA Bİ ARKADAŞIM YOLLADI, HEPİMİZE YARASIN, KUSURSUZ, SORUNSUZ, ŞİPŞAK YANEEE:d:icelim: :hey: :hihoho:
HA BU ARADA SAKIN KOPYALA YAPIŞTIR YAPMAYIN SAYFA İÇİNDE, ZATEN PEK GEREK YOK AMA YİNE DE UYARAYIM... HAYDİ KOLAY GELSİN:d

Sayın avon,ben mi beceremedim yoksa linkte mi bi sorun var anlamadım ama indirdiğim dosya boş oluyo.Tekrar kontrol edebilir misiniz?Şimdiden teşekkürler.:yardim:

Sayın Gardaş ben de bir öğretmenim. 5 yıl önce Sizin kullandığınız öğrenci proğramını almak istedik. Bilgisayar fiyatı kadar para istediler. Okulumuzun maddi imkanları çok kısıtlı idi. Öğrenci Proğramı hazırladım. 5 yıldır iyice geliştirdim. Son halka olarak İlköğretim Not Çizelgesi ekliyordum, bu sorunun çözümünü de sizinle paylaştık. Yaptığım Proğramın yüzlerce kullanıcısı olduğunu gelen telefonlardan anlıyorum.
Proğramı bir çok resmi ve özel siteye verdim. Bu sitede "Excel için örnek uygulamalar ve Linkler" bölümüne ekledim. Bilgilerinize sunuyorum

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=21512

Sayın Orhan Kaya,
İlgili linkdeki çalışmanızı inceledim.Elinize sağlık...
Ancak, VBA kodlarına erişimi şifrelemişsiniz.Bunun özel bir nedeni mi var?Çünkü burada asıl amaç kodların nasıl oluşturulduğunu incelemek...Yani sayfa şablonlarını paylaşmaktan ziyade işlevselliği sağlayan makro ve fonksiyonları paylaşmak...

Ekli olan hiçbir dosyayı indiremiyorum elinizdeki dosyaları rapidshare gibi bir paylaşım sitesine ekleyebilirmisiniz. Teşekkürler

indirme

nasıl indirecegiz bunları

Geri