hmtstc
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016 - Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 10-04-2025
merhaba arkadaşlar, OLEDB bağlantı yapıp verileri alabiliyorum, hatta burada 0 dan büyükleri gibi bir koşul varsa onu da yapıyorum ancak istediğim farklı.
veritabanı sayfasında binlerce satır var, ben çalışan sayfasındaki verileri veritabanına sorgu ile çekiyorum. ama burada her iki sayfanın ilk sütunları da ID NUMBER lar var. bunlar tekil numara. bu numaraya göre eş satırdaki veriyi getirmesini nasıl sağlarım.
kıymetli yardımlarınızı rica ederim.
veritabanı sayfasında binlerce satır var, ben çalışan sayfasındaki verileri veritabanına sorgu ile çekiyorum. ama burada her iki sayfanın ilk sütunları da ID NUMBER lar var. bunlar tekil numara. bu numaraya göre eş satırdaki veriyi getirmesini nasıl sağlarım.
kıymetli yardımlarınızı rica ederim.
Kod:
Sub sorgulama()
Dim son As Long
Dim target1 As String
eski = WorksheetFunction.Max(3, Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row)
yol = ThisWorkbook.Path
hedefkitap = "abc.xlsm"
tümü = yol & "\" & hedefkitap
son = "1048576" ' bunu da yapamadım. kapalı kitabın son satırını bulamadığım için böyle yazdım.
Set con = VBA.CreateObject("adodb.Connection")
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & tümü & ";extended properties=""Excel 12.0;hdr=No"""
sorgu = "select F12,F13,F14 " & _ 'F1 de yani A sütununda ID NUMBER eşlediği satıra aynı satırın 12 13 14 üncü hücrelerini çekecek.
"from[anasayfa$A4:L" & son & "] where F1 =rows(1)" ' burada bir olay var diye düşünüyorum.
Set rs = con.Execute(sorgu)
Range("A4").CopyFromRecordset rs
End Sub