Oluşturulan sayfaya otomatik köprü kurma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Arkadaşlar merhaba Sizlerin yardımlarınızla Bir kulüp aidat dosyası oluşturmuştum. Bu dosyada B sütununa kulüp adı yazıp enter tuşuna basınca o isimli kulüp sayfası şablona uygun olarak oluşturuluyor. Yapmak istediğim ise:

1- B sütununa yazılan isim ile oluşan sayfa arasına otomatik köprü kurulması. İsme tıklayınca o isimdeki sayfa açılmalı,

2- Bu çalışmayı okulun sınıf isimlerine göre sayfa açan ve köprü gereksinimi olan başka bir çalışmada da kullanacağımdan mümkün ise detaylı açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

http://s6.dosya.tc/server11/uxtlta/KULUP_TAKIP_v4.xls.html

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın Systran Gecenin bu vaktinde göstermiş olduğunuz ilgi ve emeğinize teşekkür ediyorum. Elinize sağlık.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki deneyin.
Ayrıca sayfanın kod bölümünde bir sütundaki listeye hyperlink oluşturmayla ilgili link adlı makro var. Bunu çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Link:
http://www.dosya.tc/server10/yeudh0/huseyinvurkan-KULUP_TAKIP_v4.zip.html

Not : Aslında soru syn systran tarafından çözümlenmiş. (sayfayı yenilemeden cevap yazdığım için çözümü görmemiştim.)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın muygun siz de cevap vermişsiniz. Ancak yeni gördüm ve cevap verebildim. Size de ayrıca teşekkür ederim.
Hiper link fikriniz de güzel olmuş. Ancak bir ilave yapılabilir mi acaba? Şöyle ki: Sınıf adları (Sayfa adları) A sütununda, Öğretmen adları C sütununda olursa linleri sınıf adına değilde öğretmen adına oluşturabilir miyiz acaba? A3=1A C3=hasan olsun 1A sayfasının köprüsü HASAN da olabilir mi? Saygılar.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
link makrosunu;

Sub link()
For i = 3 To Sheets("KULÜPLER").Range("b65536").End(xlUp).Row
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Range("c" & i), Address:="", SubAddress:= _
"'" & Sheets("KULÜPLER").Range("b" & i).Value & "'!B1"
Next i
End Sub

Şeklinde düzenleyip deneyin.
İstediğiniz sonuç bu ise;
Aynı sayfadaki;
Private Sub Worksheet_Change makrosundaki

ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Range("b" & satt), Address:="", SubAddress:= _
"'" & Sheets("KULÜPLER").Range("b" & satt).Value & "'!B1"

Kısmını;

ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Range("c" & satt), Address:="", SubAddress:= _
"'" & Sheets("KULÜPLER").Range("b" & satt).Value & "'!B1"

Şeklinde değiştirin.

Burada "b" kısmı sayfa adının olduğu sütun adı "c" kısmı ise "b" sütunundaki sayfa adına link köprüsü kurulacak sütun adı demektir.
Buna göre sayfa adları hangi sütunda ise "b" yerine bu sütun adını yazın. "c" kısmı ise link'in oluşacağı sütun (burada ne yazdığı önemli değil)

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007
Makro Çok işime yaradı ancak eğer klubun adını değiştirirsek yeni sayfa oluşturuyor bunu nasıl engelliyebiliriz?