on numara tablosu

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
Bir on numara çıkan sayılar tablosunda mesela 1-3 birlikte kaç kere çıkmış veya 1-3-80 kaçkere çıkmış,çok kolaydır belki ama gerçekten bulamadım.tabloyu ekledim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
tabloda aynı satırda 2 veya daha fazla sayı kaç tane var onu verecek formül yok mu gerçekten ya?ofis 2007 de hazır formüller var oradan bakmadığım kalmadı beceremedim bir yardım edecek yok mu ya............

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2007 excel
COUNTIF fonksiyonunu denediniz mi? range 'e arama yapacağınız satır aralığını, criterede aradığınız sayıyı yazarsanız sorunuzun cevabı olur diye düşünüyorum

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
denedim ama beceremedim arkadaşım,benim ofis programı Türkçe çokeğersay diye geçiyor kaç tane 3 var veriyor ama tabloda aynı satırda kaçtane 3 ve 5 var vermiyor,veriyorsada ben beceremedim.derdim ben sayı gireyim 3-5 , 3-7 oda bana tabloda aynı sırada kaç tane var yazsın ...

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Kardeş 2003 olarak ekleyebilirmisin.
Bir bakayım.
İstediklerin kolay yapılabilir.
ama ben 2003 kullanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
çevirdim ekledim becerebilmişimdir umarım......

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
ben üstüne basınca indiriyor ettim......

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
adınıda değiştirdim 2003 yaptım ekledim tekrar...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sayın Akyurek'in çözümünü inceleyiniz.

Kod:
=TOPLA((DÇARP(ESAYIYSA(KAÇINCI(C5:X48;Z2:AD2;0))+0;DEVRİK_DÖNÜŞÜM(SÜTUN(C5:X48)^0))=BAĞ_DEĞ_SAY(Z2:AD2))+0)
Dizi Formüldür, Formül yazıldıktan sonra Ctrl+Shift+Enter ile formül girişi sonlandırılır.

Koşullu Biçimlendirme Formül :

=VE(EĞERSAY($Z$2:$AD$2;C5)>0;TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY($Z$2:$AD$2;$C5:$X5))=BAĞ_DEĞ_SAY($Z$2:$AD$2))

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
Helal olsun ya başkada birşey diyemeyeceğim,harika ,kafam hiçbirşey zor olamaz herşey basittir şeklinde işliyor bu kadar basit bir sorunun bu kadar zor bir cevabı olabileceği aklıma gelmedi.Excel de harbi cahildim çözücem takıntısı cehaletimi 3 günde azalttı :) yardım eden herkese teşekkürler iyiki varsınız ...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

11 nolu mesajdaki dosya yenilendi ve Koşullu Biçimlendirme eklendi.

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
yanımda olsan alnından öperdim başka bişey demiyorum........

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
valla ne diyeyim bunuda indirdim,hepsi harika emeğinize sağlık....sizin şu yaptığınızı facebook listemde gönder ya hallederiz diyen kaç kişi yapamadı bir bilseniz.......hepside işleri icabı sözde hergün kullanıyor kesin bu bilir dediğim tipler :)

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Ben uzman değilim. 4-5 aydır makrolara heves sardım . Vaktim oldukca kendimce birşeyler yapmaya ve öğrenmeye çalışıyorum. Yani yolun çok başındayım. İhsan Tank hocamın yardımıyla kendim için yapmış olduğum bir dosyayı paylaşmak istedim. Umarım işini görür. Ve yine umarım ki uzman arkadaşlar bu denemenin eksiğini gediğini giderirler.

Ekli dosyalar