Onay kutusu ile toplama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba excel uzmanı kardeşlerden ricam ekde bulunmaktadır.İlgilenirseniz sevinirim...

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Ne olduğunu anlayana kadar anam ağladı :)

Makroyu silince oldu sanırım :)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar sizden makroyu kaldırıpta yapmanızı istemedimki makronun görevi şuuydu işaretli iken içine sayı girilebiliyordu işareti kaldırınca sayı girilemiyordu bende istedimki işareti kaldırınca içinde eskiden yazdığım sayı kalsa bile o sayı silinsin işareti kaldırınca ve sonuca yansımasın normalde işaretli iken sonuç 11 idi çünkü hücre içine 1 yazabilmiştim işareti kaldırınca işde o 1 sayısı silinsin ve sonuca etkimesin ve sonuç 10 olsun bunu istemiştim.ilginiz için tşk ederim.

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
sorunuzu tam anlayamamışım

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Tekrar Merhaba Sn Sa.NaL

Dosyanız ekte..

Kod:
Sub KONTROL()
With ActiveSheet
    .Unprotect
    If .[iv65536] = True Then
    .[e5].Value = 1
    .[e5].Locked = False
    Else
    .[e5].Value = ""
    .[e5].Locked = True
    End If
    .Protect
End With
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
tşkler

Ayhan abi benim sizden bir ricam var makro yapıyorum her exceli açtığımda çalıştır deyince çalışıyor neden otomatik çalışmıyor bir ekime bakabilirmisiniz.Birde kısaca nedenini açıklarmısınız banada hayırlı akşamlar

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Ayhan abi benim sizden bir ricam var makro yapıyorum her exceli açtığımda çalıştır deyince çalışıyor neden otomatik çalışmıyor bir ekime bakabilirmisiniz.Birde kısaca nedenini açıklarmısınız banada hayırlı akşamlar
Her açılışta otomatik çalışmasını istiyorsanız kodlarınızı Sub Auto_Open() End Sub
arasına yazın..
Örneğe bakın:

Kod:
[B][COLOR=blue]Sub Auto_Open[/COLOR][/B]()
If Sheets("Fiyat Tarifesi").[L160] = 7 Then
    ActiveSheet.Shapes("Drop Down 328").Visible = True
    Else
    ActiveSheet.Shapes("Drop Down 328").Visible = False
    End If
[COLOR=blue][B]End Sub[/B][/COLOR]

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Abi demek istediğim bu değil galiba ben makro kaydetmeyi bilmiyorum.Şöyle yapıyorum makrolardan makrı kaydet diyorum sonra KONTROL diye isimlendiriyorum sonra tekrar makroları görüntüle deyip düzenle diyorum sonra kodları yazıyorum sonra kaydı durdur deyip ex den çıkıp kaydediyorum açınca exceli istediğim seçeneğe getirince çalışmıyor gidip tekrar makrolar menüsünden çalıştır deyince oluyor ben her seferinde çalıştıra basacakmıyım arkadaşların bana gönderdiği örnekler öyle değil seçeneği seçer seçmez işlem gerçekleşiyor mesela şu linkten bakabilirsiniz http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=52461 bende böyle açılınca istediğim seçeneği seçince hemn kaybolsun istiyorum yani bu makro mantığı ne
ben buraladan aldığım örnekleri tekrar kendim aynısını yapıyorum ama her seferinde çalıştır demek zorunda kalıyorum menüsünden arkadaşların bana gönderdiği Sub Auto_Open() ile hiç başlamıyor ama yardımcı olursanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
tamam sorunu buldum abi ben makroyu sayfaya atıyormuşum makroyu combobox yani Açılan 327 ye atamak gerekiyormuş.:)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
abi bişey daha soracam sıkmıyorumdur umarım ilk gönnderdiğiniz onay kutusunu kiltleyip içindeki sayıyı siiliyordunuzya benim kilitlemem gereken hücre 2 sayfadaki hücre birşey değişirmi?