Onay Kutusu Kopyalama

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2019
Öncelikle tüm arkadaşlara çalışmalarında başarılar diler, bize takıldığımız konularda yardımcı olan uzman arkadaşlara teşekkür ederim.

Sorum kısaca; excel'de onay kutularının kopyalanması ile ilgili. Yaklaşık 1000 adet işlem için, alt alta 1000 adet onay kutusunu tanımlamak hayli zor. Kopyalayınca ise, bütün onay kutularının "Denetim Biçimlendir" seçeneğinden tek tek düzenlenemesi gerekiyor. Ancak bu da manuel olarak çok zor. Bu nedenle bu sorunu çözebileceğim, kopyala-yapıştır benzeri bir yol önerebilir misiniz?

Konu ile ilgili örnek dosyam ekte bulunmaktadır.

Teşekkür ederim.

kartal76/office xp

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
04.03.2019
Sayın leventm,

İlginiz ve yardım talebime verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim. Çalışmamın kalan kısmında ihtiyaç duymam halinde, tekrar yardımınıza başvurmak isterim.

İyi çalışmalar dilerim.

04.03.2019
Sayın leventm,

Çözümünü sağladığınız çalışmamı öğle üzeri genişletebilmişken, öğleden sonra yaptığım denemelerde ekte gönderdiğim sorunla karşılaşıyorum. İş yerimde çoğunlukla excelin formülasyon ayağı ile uğraştığım için, bu tür macro yazma konusunda bilgim pek yeterli değil. Ve bu yüzden işlemi tamamlayamadım. Zahmet olmaz ise ekte gönderdiğim xls dosyamı kontrol edebilir misiniz?

Sizin ürettiğiniz çözüm üzerine, satır sayısını artırdığım zaman makro hata veriyor.Acaba makro düzenleme sayfasında nerede düzeltme yapmam gerekiyor?

Saygılarımla,

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin. Veri sayısı arttıkça kodun çalışması uzun sürebilir bu sebeple mutlaka işlemin bitmesini bekleyin. D1 hücresine en son kopyalanan satırnosunu yazmaktadır. Bu sebeple bu hücredeki bilgiyi silmeyin.

04.03.2019
Sayın levetm,

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Çok makbule geçti doğrusu. Uyarılarınız ile kodların işleyişini sanırım yavaş yavaş öğreneceğim. 2.defa zamanınızı aldı isem kusura bakmayın.

Tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

04.03.2019
Sayın leventm,

Onay kutusu konusundaki yardımınız büyük bir sorunumu çözdü. Ancak çalışmamın devamında formülasyon konusunda biraz sıkıntı yaşadım. Eğer mümkünse, ekteki dosyayı inceleyip, eğersay/etopla formülleri konusundaki fikrinizi bildirebilir misiniz?

Teşekkür ederim,

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Öncelikle tüm arkadaşlara çalışmalarında başarılar diler, bize takıldığımız konularda yardımcı olan uzman arkadaşlara teşekkür ederim.

Sorum kısaca; excel'de onay kutularının kopyalanması ile ilgili. Yaklaşık 1000 adet işlem için, alt alta 1000 adet onay kutusunu tanımlamak hayli zor. Kopyalayınca ise, bütün onay kutularının "Denetim Biçimlendir" seçeneğinden tek tek düzenlenemesi gerekiyor. Ancak bu da manuel olarak çok zor. Bu nedenle bu sorunu çözebileceğim, kopyala-yapıştır benzeri bir yol önerebilir misiniz?

Konu ile ilgili örnek dosyam ekte bulunmaktadır.

Teşekkür ederim.

kartal76/office xp

Merhaba Arkadaşın probleminin aynısı bende de var fakat eski dosyalar forumdan silindiği için zip dosyasını görüntüleyemiyorum yardım edermisiniz ?