Onedrive, office 365 hk.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2028
Arkadaşlar,
Bilgisayarımda bulunan bir dosyadan (d1) power query ile başka dosyaya (d2) verileri aldım.

D2 dosyasını onedrive a yükledim.

Telefondan onedrive a girdiğimde sayfayı yenilemeyi bulamadım. Yardımcı olabilirmisiniz.
Bilgisayarda onedrive da d2 dosyasını açıp yenile dediğimde, sonrasında telefondan baktığımda güncellenmiş oluyor.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
ChatGPT bilgisidir.

Telefon üzerinden OneDrive'da bulunan bir Excel dosyasındaki Power Query'yi güncellemek için, şu adımları izleyebilirsiniz:
  1. Excel Mobil Uygulaması İle Power Query'yi Güncelleme:
    • Excel mobil uygulaması şu anda Power Query'nin tam desteğini sağlamıyor. Bu nedenle, Power Query güncellemelerini doğrudan telefon üzerinden yapmak mümkün değil.
  2. Alternatif: Power Query Güncellemesini Bilgisayarda Yapmak:
    • Power Query ile yapılan değişikliklerin güncellenmesi için genellikle bir bilgisayara ihtiyacınız vardır. Bunun için:
      1. OneDrive'a giriş yapın.
      2. Excel dosyasını bilgisayarınıza indirin.
      3. Excel'i açın ve Power Query'yi güncelleyin.
      4. Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra dosyayı yeniden kaydedin ve OneDrive'a yükleyin.
  3. Web Tabanlı Excel (Excel Online) Kullanma:
    • Eğer sadece veri sorgularını çalıştırmak istiyorsanız, Excel Online'ı kullanarak bazı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, Power Query'nin özellikleri sınırlıdır.
    • Power Query sorgularını güncelleyebilmeniz için web sürümünde Dış Veri bağlantılarını yenilemek mümkündür, ancak gelişmiş düzenlemeler genellikle bilgisayar sürümünde yapılır.
Sonuç olarak, telefon üzerinden Power Query'yi doğrudan güncellemek mümkün olmayacaktır. Bir bilgisayar veya güçlü bir web tarayıcısı ile Excel dosyasını düzenlemeniz gerekecek.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
power query ler mobilde çalışmaz