optik form kod güncelleme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2016 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-01-2024
Selamun Aleyküm,

Daha önce burada optik form ile ilgili bir konudan bir dosya indirmiştim. Ancak arama yapmama rağmen bulamadığım için o konunun devamı olarak yazamıyorum.

Ekte orjinal optik form basma dosyası var. ben ise 6lı optik forma uyarlamak istiyorum. Yapmak istediğim "türkçe" formunda otomatik doldurduğu hücreleri ve form işaretlemelerini diğer ders bölümlerinde de aynı şekilde doldurması. türkçe formundan = ile isim , numara vb getirebilirim ama

For a = 1 To Len(b)
sat = Mid(b, a, 1) + 4

f1.Cells(3, a + 1) = Mid(b, a, 1) kodunu tam olarak anlayamadığım için diğer formlarda da doldurma yapması için ne gibi bir değişiklik yapmam gerekir çözemedim.

Bir de numara hanesi 4 değil de 5e göre ayarlama yapacağım. kodu ona göre de düzenlemem gerekiyor. sat = Mid(b, a, 1) + 5 olarak kodu değiştirmek yeterli olur mu?

yardım edebilirsen sevinirim.

Hayırlı akşamlar,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Ve aleykumus-selam,
Dosyanız ektedir..
İlgili koda çok müdahale etmeden formülle Türkçe bölümündeki verileri diğerlerine aldırdım. Optik kodlamayı da koşullu biçimlendirme ile yaptırdım. Numara 5 haneye çıktığı için sayfa genişliği arttı artık onu da siz düzenlersiniz.
İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
14-01-2024
Ömer Hocam çok teşekkür ederim. numara bölümü 5 rakam olunca formu soldan kısıp numaraları yazmaya b3 hücresinden değil de a3 hücresinden başlatmam gerekecek. kodu nasıl değiştirmeliyim?

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Aşağıdaki satırda kırmızı ile gösterdiğim +1 ibaresini silin.
Rich (BB code):
f1.Cells(3, a + 1) = Mid(b, a, 1)

Excel Vers. ve Dili
14-01-2024
Bir de hocam şimdi farkettim Sheets("Form2").Range("A1:J28").Interior.ColorIndex = 0 kodunu kaldırmışız sanırım bunu da koymamız gerekiyor değil mi? eski kodlamalar türkçede kalıyor

Ekli dosyalar

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Hayır, o kodu kullanmayın. Numara ilgili hücreye yazılınca koşullu biçimlendirme ile renklendirme yapılıyor zaten. Öbür türlü her ders bloğu için ayrı kod ilavesi yapmak gerekiyordu.
İlgili alanın arka plan dolgu rengini beyaz ayarlayır düzeltebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
14-01-2024
Aşağıdaki satırda kırmızı ile gösterdiğim +1 ibaresini silin.
Rich (BB code):
f1.Cells(3, a + 1) = Mid(b, a, 1)
altındaki interior xolorindex olan kodtaki +1i de kaldırmam gerekecek sanırım değil mi?

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Interior.ColorIndex kodlarını hiç kullanmayınız. Yüklediğim dosyayı incelerseniz orada o kodlar kullanılmadan renklendirilme yapıldığını görebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
14-01-2024
ben açık bıraktığınız o kodu yazdırmayı kullanmamak için falan yazdınız sandım. o yüzden kesmeyi kaldırıp kod haline çekmiştim. sanırım hata buradan kaynaklanıyor. koşullu biçimlendirmelerde de B3 yerine A3 ten başlatarak formül düzenlersem kodlama da tam olarak adan başlayacak sanırım. kusura bakmayın vaktinizi de çok aldım. ilginiz için çok teşekkürler.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Aslında ben de herbir alanın kodlanması için ayrı kod yazmak yerine formülle kolayca hallolur ve anlaşılır diye düşünmüştüm ama sizin için daha karmaşık oldu galiba...
Bir de kusura bakacak bir şey yok, nihayetinde gönüllülüğe dayalı bir hizmet. Önemli olan yardımcı olabilmek, onun için rahat olunuz.
Yani kısacası pişman değilim, yine yaparım.
İçinden çıkamazsanız dosyanızı tekrar paylaşırsınız, elimizden bir şey gelirse yardımcı olmaya çalışırız.

Excel Vers. ve Dili
14-01-2024
meseleyi çözdüm hocam sağolun.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sizler de sağolun,
İyi çalışmalar...