optionbutton da süz komutu listbox a çıkmıyor

Excel Vers. ve Dili
excel2003
herkeze selamlar

ekli listede gönderdiğim dosyada anlaşılacağı gibi listboxta bulunan listede optionbuttunla duruma göre süzdürüp listbox a çıkarmak istiyorum ben çok uğraştım ama bi türlü doğru işlemi bulamadım bi yerdim ederseniz yada bi yöntem söylerseniz çok sevinirim kolay gelsin

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
sayın üstadım çok güzel oldu elinize sağlık yeni bir yöntem öğrenmiş oldum sayenizde kolay gelsin teşekkür ediyorum herşey için

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
İlave bir sayfa kullanmayı gerektirmeyen ikinci bir alternatif çözüm daha öneriyorum, sanıyorum buda farklı fikirler verecektir. Tek dezavantajı veri sayısı çok fazla ise biraz yavaş çalışabilir. Burada ctrl+g ile açılan git penceresindeki sadece görünür hücreler üzerine kurulan bir döngü mantığı kullanılmıştır.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir üstteki dosyada kullanılan kodlamayla benzer bir mantık olmasına karşın süzülmüş bir tablodaki gizli verileri pas geçen farklı bir kodlama içerdiğinden üçüncü bir örnek daha ekliyorum. Burada da satırların yükseklik değeri kriter olarak alınmıştır.

Not: Aslında bu konu Günün Sorusu başlığı için uygun bir konuymuş, Autofilter ile süzülen verilerin listelenmesi gibi bir başlıkla sunulabilirmiş.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Düşündükçe aklıma farklı döngü mantıkları geliyor. Bu örnekte süzme işlemine hiç gerek kalmıyor. Çok hızlı çalışan bir kodlama olduğunuda belirtmek istiyorum. Bu örnektede match fonksiyonundan istifade edilmiştir.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Buda son örneğim bu örnek bir üstteki ile aynı olup sadece match fonksiyonu yerine find komutu kullanılmıştır. Buda oldukça hızlı çalışan bir kodlamadır.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
sayın üstadım bütün çözümler harika ama ben match döngüsüne ve çalışma hızına bayıldım ve şu anda onun üzerinde çalışıyorum bu örnekler burada çoğu kimsenin işine çok fazlasıyla yarayacaktır emeğinize ve ilginize çok teşekkür ediyorum iyi çalışmalar kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
sayın üstadım benim bi match üzerinde size bi önerim olacak optionbutton yerine combobox yerleştirsek listboxumuza combodan şeçtiğimiz isme göre süzme işlemi sanırım yapılabilir bence aradığınız günün sorusu bu olabilir

bu işlemi biz daha önce denemiş ve bulamamıştık sanırım siz bi kodlama uygulayabilirsiniz
kolay gelsin iyi çaşılmalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Optionbuttonlar yerine elbette combobox kullanılabilir, hatta bu durumda kodlarda kısalmada olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
public

sn leventm hocam ii akşamlar bazı terimleri bilmediğim için sormak istiyorum müsaadenizle.
public anlamı nedir nerede kullanılır ?
private declare function ?
setfocus ?
string ?
option excpilict ? (tam bilmiyorum :) )
ve diğerleri hocam bu terimler tanımlama için mi yoksa tam olarak nedir açıklayabilirseniz sevinirim hocam ii akşamlar...
ayrıca kullandığınız yöntemde veriyi bir yere aktarmadan listbox üzerine additem yöntemi ile yerleştirmeniz beni gerçekten çok etkiledi ben önceden hep bir sayfaya aktarıp oradan hallediyordum gerçekten çok hızlı çalışıyor şu an onu inceliyorum buradaki public beni sorguladı nedir acaba diye ? :???:
:mrgreen: ii akşamlar...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Public,private,dim,string vb ifadeleri için aşağıdaki linki inceleyin. Örneğin bir modülde değişkeni public olarak tanımlarsanız bu değişken tüm modüllerde geçerli olur.

DEĞİŞKENLER - VARIABLES

Setfocus: imlecin istenilen nesneye odaklanmasını sağlar. Örneğin textbox1.setfocus ifadesi ile imleci textbox1e yönlendirirsiniz.

Option Explicit: bu deyimi modülde kullanırsanız kullandığınız tüm değişkenleri tanımlamanız gerekir. (dim deg as integer gibi)

Additem yönteminin bir dezavantajı vardır oda en fazla 10 sütunluk bir listboxa izin vermesidir. Bunuda hatırlatmakta yarar görüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
listview

sn leventm hocam eklediğim örnekte listview yöntemi ile yapmış olduğum bir çalışma var.bunu aynı listbox'taki "match" fonksiyonu yardımı ile nasıl yapabiliriz yani "tümü","pörtföy" gibi...

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
mükemmel

hocam peki örneğin "vade" kolonunun başlığına tıklayınca sıralama yapması olabilir mi ya da diğer başlıklara tıklandığı zaman mümkün mü ? ekte örneğin devamını revize ettim de bir bakabilir misiniz ? :)

Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr
benimde bir sorum olacak combo box oluşturduktan sonra sayfayı korumaya aldığımızda gelen veriler nasıl atadığımız hücreye yazdırılabilir

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
koruma

arkadaşım sayfayı koruduğun zaman veri yazdıramazsın yani izin verilmez ayrıca bu arada herhangi bir yazdırma olayı yapılmıyor istediğini tam olarak anlamamak ile beraber bir ek yollamanı tavsiye ederim...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Listview iyi bildiğim bir nesne değil ancak aşağıdaki kodu userformun kod sayfasına kopyalayın, kolon başlıklarına tıkladığınızda sıralama yapacaktır, yalnız verileri metin olarak kabul ediyor, örneğin tarihler nasıl tarih olarak sıralanır bilmiyorum.

Kod:
Private Sub ListView1_ColumnClick(ByVal ColumnHeader As MSComctlLib.ColumnHeader)
ListView1.Sorted = True
ListView1.SortKey = ColumnHeader.Index - 1
If ListView1.SortOrder = lvwDescending Then
ListView1.SortOrder = lvwAscending
Else
ListView1.SortOrder = lvwDescending
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr
sorunum

sayfa korumaya alınınca liste çalışmıyor :???:

Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr
arkadaşlar bilgisi olan varsa paylaşırmı formüllerin görünmesi istemiyorum ama bu seferde aldığım verileri sayfaya yazdıramıyorum korumayı kaldırınca sorun yok