Ortadan formülü ile ilgili sorun...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003

Buraya kadar hiçbir sorun yok... Fakat işe 110 ve üstü girince ortadan formülünü kullanmak zorundayım...

EĞER(ORTADAN(A110;2;1)="1";"ON"
Yani A110daki değerin(110 değerinin) 2. rakamdan itibaren 1 rakam diyerek Doksana kadar yaptım fakat hata veriyor biryerlerde yanlış yapıyorum nasıl yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Yazabileceğiniz formülün karakter uzunluğu sınırlı olduğu için hata alıyor olabilirsiniz. Dosya ekleyerek ne yapmak istediğinizi açıklarsanız belki daha kısa bir formül bulabiliriz.

Konuyla ilgili detaylı bilgi,

Ortalama Fonksiyonu Uygulamaları

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Tamam da bunlar hep kopyala yapıştır kodlar... Bana "ortadan" kodunu burda nasıl kullanacağım hakkında bilgi lazım :(

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ortadan fonksiyonu ile bu istediğinizi yapamazsınız. Sayı değerleriniz arttığında ne olacak? En kısa ve mantıklı olan yol bu bence. Kodlarıda kopyala yapıştır şeklinde kullanmanıza gerek yok eklenti olarak yaparsanız tüm excel çalışmalarında geçerli olur.

Sayıyı Yazıya Çevirme ve YTL-YKR Uygulaması (eklenti)

Yinede bu olmaz diyorsanız data oluşturup daha kısa bir fonksiyon ile bir örnek ekleyebilirim. Fakat en mantıklı olanı linkteki eklentiyi kullanmanızdır.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Yardımınız için çok teşekkürler... Sanırım bu işimi görür sağolun :)