ortalama bulma ve siralama

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaslar 7 .sinif ögrencilirimin türkce,mat ve diger derslerdeki dogru ,yanlislarini girip sonrada sinıf genellinin türkce mat,fen ing,ve sosyal ortalamasin bulmak istiyorum . bir de sbs puanlarini girip bu puanlarinida buyukten küçuge göre siralamak istiyorum bana bu konuda yardımci olursaniz sevinirim. bunu nasil yani hangi formullerle yapabilirim. ilgi ve alakaniz icin simdiden tessekür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.

=ORTALAMA(D3:D42)
size D3 D42 aralığının ortalamasını verir.
Örnek veri girilmiş tablonuzu eklerseniz diğer 2 sorunuz içinde cevap alabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
muygun hocam ilgi ve alakaniz icin tessekür ederim. yukarda kendimca bir örnek yaptım bakabilirsenniz sevinirim.

7 .sinif ögrencilirimin türkce,mat ve diger derslerdeki dogru ,yanlislarini girip sonrada sinıf genellinin türkce mat,fen ing,ve sosyal ortalamasin bulmak istiyorum . bir de sbs puanlarini girip bu puanlarinida buyukten küçuge göre siralamak istiyorum bana bu konuda yardımci olursaniz sevinirim. bunu nasil yani hangi formullerle yapabilirim. ilgi ve alakaniz icin simdiden tessekür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Sayın Hocam;
Örneğinize baktım ve veri gerekli olduğunu yazdım. (boş tablodan anlam çıkarmak zor nedeni ise örn K,L,N,O... vs boş hücre başlık dahi yok!)
Yapmanız gereken;
Sıra no
Okul no
Adı soyadı
sınıfı
Okulu
Türkçe Doğru
Türkçe yanlış
Türkçe net
vs... gibi başlıklar altına 8-10 veri girin ve dosyayı buraya ekleyin
ve burada nasıl bir ortalama alacaksanız (okul yada sınıf yada ders veya hepsi gibi..) tanımlayın. Kalanını birlikte hallederiz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
tesekkür

sayin üstadim verileri girdim ortalamalar konusunda da sinif ders ortalamalarini almak isityorum. sinava göre seviye siniflari olusturmayi düsünüyorum .

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Eki inceleyin yetersiz gördüğünüz yada ilave etmek istediğiniz kısımlar varsa düzeltelim.
İyi çalışmalar.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Excel Vers. ve Dili
2003
s.a. muygun usatam teesekkür ederim tabolu cok güzel yapmissinzin elinize saglık ...

Excel Vers. ve Dili
2003
bu arada bu tabloyu(6 mesj) saglikli olarak nasil cogalta bilirim yani enaz 40 satir yapmak istiyorum yardimci olurmusunuznuz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
access 2003
artan sıralama yada azalan sıralamadan yapılabilir sıralamalar tabi önce hücreleri seçmek kaydıyla ders ortalaması dediğiniz sınıf bararı oranıysa eğer anladığım kadarıyla bu öncelikle geçmek için yeterli not belirlenmeli ve geçen sayısı*100/sınıf mevcudu olmalı

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadslar tam olarak anlatamaidm galiba simdi 6. msj da Muygun kardesimin verdgi örnek1 adli tablo 6 kisilik olarak hazirlanmis ama benim icin 40 kisilik olmasi gerekiyor. bu satir sayisinini nasil arrtirabilirim bu konuda yardimci olursaniz sevinirim...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayın muygun'un örneği 6 kişilik değilki, veri sayfasında gri olan hücrelere giriş yapmanız yeterli olacaktır, örnek 54 kişiye göre hazırlanmış tekrar incelermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
2003
tam olarak nasil yapacagimi anlamadim daha detayli anlatirmisiniz ,birde net hesabinda sorun var galiba çünkü sbs de 3 yanlis bir dogruyu götürüyor ama bu tabloda eksiklik var sanirim bu konuda yardimcı olursaniz sevinirim.

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Örneğinizde Veri sayfası U sütunundaki SBS puanı manuel olarak girilmiyor mu?

Hesaplama sonucu hücreye gelmesi gerekiyor ise nasıl hesaplandığını açıklarmısınız..

Excel Vers. ve Dili
2003
simdi orda türkce dogru var türkce yanis var birde türkce neti var simdi Burak akanin 16 dogrusu ve 5 yanlisi var . 3 yanlis bir tane dogruyu götürdügu icin burakiin 1,67 gibi bir neti gider yani 14,677 gibi birsey olur tahminen. bunu anlatmaya calisyorum sbs de bu kurul gecerli . birde tablonum kulanimini tam analayadim galiba onu anlatirmisiniz bilgileri nereye girmemizlazim ve tabloyu nasil 40 ögrenci sayisina cikaracam . ilgi ve alakaniz icin tesekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Ekteki örnek Sayın muygun'un çalışmasıdır, sadece cıkartma işleminde küçük değişiklikler yapılmıştır.Yapmanız gereken veri sayfasında giri renkli olan hücrelere eksiksiz veri girmektir..

Excel Vers. ve Dili
2003
tesekkür ederim simdi olmus.emegi gecen herkese tesekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
üstadim verileri giri yere giriyorum ama yantaraftaki sayfa2 ye baktigimda verilerin oraya gecmediğini ve ikinci sayfada hatalarin olustugunu görüydrum.bunun bir mahsuru var mi?