ortalama KAR Yuzdesi hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
yardim ederseniz cok sevinirim yapmak istedigim sey ortalama kar yuzdesi asagida yazdigim tablo gunluk satis yeri onun icin dogal olarak karisik duruyo benim sizden istedigim urun adi bolumunde A1 veya A2 yazdiginda bu urunlerden elde edilen ortalama kar yuzdesi nasil yazilir dikkatinizi cekicem urunlerin kar toplamini veya ortalamasini istemiyom istedigim sey ortalama bu urunden yuzde kac kar edilmistir

not:Urun bolumune A1 VE A2 yazmamin nedeni gelis fiyatlarindan dolayi yani bu urun ayni urun bu B ve C icinde gecerlidir

YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRM KIMSE YAPAMADI INSAALLAH SIZ YAPARSINIZ AKIL AKILDAN USTUNDUR TESEKKURLER

urunadi gelisfiyati satisfiyati adet
A1 3 7 3
B2 4 6 1
C2 15 23 5
A2 4 7 2
B1 5 9 5
C1 17 24
A1 3 6 5
A2 4 5 11

Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
sorunuza destek olarak ekli bir dosya yollarsanız daha anlaşılır ve daha kolay sonuç alırız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Acilll Yardimmmm

kardes dosya 500 kb dan buyuk olduguna gore gonderemiyom onun icin ufak bi tablo cikardim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sanırım böyle bir dosyaya ihtiyaç duyuyorsunuz.
Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
cok tesekkur ederim ama bunun formulunu goremiyorum veya bu yazdiginizi nasi kendi programima aktarabilirim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
yaa ben sizden ne istiyorum biliyormusunuz
1.urun adi bolumunde A1 VEYA A2 yazdiginda ortalama kar yuzdesini hesaplasin bunun formulunu hucreye yazicam yardimci olursaniz sevinirm

2.bir ay icinde ne kadar kar ettigimi ortalama kar yuzdesi olarak gormek istiyorum yani 1ay icinde urunlerden elde ettigim kar is yerinin butun gelirleri ciktiktan sonra kalan kar yuzde kac(ortalama)

YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRM

Not:fORMULLERI HUCREYE YAZICAM OZET TABLO CIKARMAK ISTEMIYOM

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanızın tümünü değil de, küçük bir örnek dosya eklerseniz,sanırım daha net ve daha hızlı yanıt alırsınız.