Ortalama Vade Hesaplama,

Excel Vers. ve Dili
Versiyon :ofis 2007
Dil : TR
Arkadaşlar Başlığa bakıp hemen bununla ilgili birçok dosya forumda var demeyin çünkü benim istediğim biraz farklı.

Arkadaşlar biz bir firmayla 10 Ay Vade (165 GÜN) hesabına göre çalışıyoruz , Spariş Tarihe göre ve verdiğimiz ödemelerin vadesine göre ödemelerden düşülüyor,dolayısıyla verdiğimiz evrakları logo GO veya bir exel dosyasıyla hesaplayabiliyoruz ,fakat asıl istediğim şey ise her sparişin Tarihinin 10 AY ortalama vadesini Tutarına göre bulmak.

Örnek Dosya Ektedir arkadaşlar.

Yani arkadaşlar biz örneğin 15 spariş veriyoruz ve bu sparişler belli bir Yeküne ulaştığında karşılığında Evrak veriyoruz verdiğimiz evrakların Ortalamasını hesaplayabiliyoruz ,

örneğin bizim hesabımıza göre verdiğimiz evrakların ortalaması 105 GÜn vade tutuyor ve buna göre indirim yapılması gerekiyor fakat karşı firma sparişin alındığı tarihten hesapladığı için indirim daha az yansıyor bize.

Dolayısıyla sadece denilen ile yetiniyoruz kendim bunu nasıl hesaplarım bunun için bir dosya yapıp yollayabilecek arkadaş varmıdır.

Şimdiden ilgilenen herkese Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

10 ay vadeye göre hesaplanış;

D2:

Kod:
=EĞER(A2="";"";TARİH(YIL(A2);AY(A2)[COLOR=red]+10[/COLOR];GÜN(A2)))
E2:

Kod:
=EĞER(A2="";"";TOPLA.ÇARPIM(($C$2:C2)*($D$2:D2))/TOPLA($C$2:C2))
hücrelerine yazarak alt satırlara kopyalayınız.

D ve E sütunlarının biçimini tarih olarak değiştirirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

10 ay vadeye göre hesaplanış;

D2:

Kod:
=EĞER(A2="";"";TARİH(YIL(A2);AY(A2)[COLOR=red]+10[/COLOR];GÜN(A2)))
E2:

Kod:
=EĞER(A2="";"";TOPLA.ÇARPIM(($C$2:C2)*($D$2:D2))/TOPLA($C$2:C2))
hücrelerine yazarak alt satırlara kopyalayınız.

D ve E sütunlarının biçimini tarih olarak değiştirirsiniz..

.
Ömer öncelikle ilgin ve yardım için Teşekkürler. Fakat verdiğin kodlara baktım ve benim anlatmak istediğimi tam anlatamadığımdan yani yanlış anlatımdan dolayı haliyle verdiğin kodda tam istediğim gibi olmadı.

Aslında benim anlatmak istediğim yukardaki örnek dosyada '' SPARİŞLERİN ORTALAMA VADESİ '' yazılan yere sparişlerin 10 Ay vadesi değilde örneğin 15 Adet spariş var bu sparişlerin 10Ay yani (165 GÜN ) vadeye göre verilen 15 adet sparişin Ortalama vadesini GÜN olarak vermesini istemiştim.

Yani nasılki verdiğimiz evrakların ortalama Kaç güne geldiğini buluyoruz bende burda Sparişlerin spariş Tarihi itibari ile 15 adet sparişin ortalama Vadesini Tarih ve GÜN olarak hesaplamak istiyordum tabii ilk mesajımda anlatım da hata yapmışım ve dolayısıyla özür dilerim şimdiden Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar Bu arada Muhasebe Programı olarak LOGO GO 1,80 ver. Kullanıyorum GO ile verilen evrakların ortalamasını hesaplıyoruz fakat yukarda istediğim şekilde bir hesaplama yapılabiliyormu aradım bulamadım GO ile bu şekilde bir işlem yapılıyorsa bilen varsa soylerse sevinirim ben bilmediğimden Sorunu EXEL ile çözmeye çalışıyorum şimdiden Teşekkürler.