Otomatik Bilgi alarak yazdırma

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
Arkadaşlar merhaba. İmza Çizelgesi yazdırmak için ekteki Örnekte Sayfa 2 deki personel bilgilerini alarak (personel bilgilerini yazarak) her personel için 1 çizelge çıkartmak mümkün mü?
yoksa personel bilgilerini tek tek girip yazdır tuşuna mı basmak gerekiyor.

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
23-02-2026
indirdim fakat herhangi bir değişiklik veya makro göremedim.
yapmak istediğim şey. ms word deki adres mektup birleştir gibi birşey.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Yanlışlıkla boş dosya gönderilmiş.
Ekli dosyaya bir bakın. İstediğiniz bu değilse, soruyu net ve anlaşılır bir şekilde izah ederseniz, çözüm kolay olur.

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
23-02-2026
Dediğim şey bu değil. eğer word belgesi içindeki adres mektup birleştir işlemini biliyorsanız burada da yapmak istediğim olay aynı.
Personel bilgileri farklı bir tabloda kayıtlı.
Burada kayıtlı olan her bir personel için bir çizelge yazdıracağım.
işlem olarak yazdır tuşuna veya makro ile oluşturulacak bir tuşa bastığımda tabloda kayıtlı her personel için bir çıktı almam gerekiyor. Tabi personel bilgilerini tablodan alması gerekecek. ben bunu word de yapabiliyorum ama excel de yapamıyorum. ilginiz için teşekkürler....

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
23-02-2026
sanırım anlatamadım. sadece yazıcıdan çıktı almak istiyorum. tablodaki isim sayısı bayaa fazla. o yüzden tek tek sayfa değil de sadece verileri alarak yazdırması gerekiyor. Yani Tabloda kayıtlı personelin ismini ve diğer bilgilerini alacak veriler değiştiğinde yazacak daha sonra öteki kişiye geçecek. ve yazdıracak ve tablodaki isimler bitene kadar bu yazdırma işlemi devam edecek isimler bitince işlem de sona erecek (word deki mail merge olayı) yani sayfa 2 deki tabloda kaç isim varsa o kadar çıktı almış olacağım. sonsuz saygı ve selamlar....

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
23-02-2026
sorunu şimdilik tabloyu word belgesine aktararak çözdüm.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn sbayyigit,

Sabah sizin için bir örnek dosya hazırlamıştım fakat bağlantım kesildiği için gönderememiştim. Şimdi gönderiyorum. İstediğiniz gibi olmuşsa kendinize uyarlayın.

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
23-02-2026
sayın ustam verdiğin bilgi için teşekkür ederim. yaptığın şekilde değilde sicil numarası yanına bir de sıra numarası ekledim mi benim işlem tamam. ellerin dert görmesin. sonsuz saygılar....

17.02.2021
Sn sbayyigit,

Sabah sizin için bir örnek dosya hazırlamıştım fakat bağlantım kesildiği için gönderememiştim. Şimdi gönderiyorum. İstediğiniz gibi olmuşsa kendinize uyarlayın.
forumda ararken buldum. sanırım aynı dosya bana da lazım dosya ekleyebilirmisiniz.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Excel için Örnek Çalışmalar ve Linkler bölümüne eklediğim bu dosya forum taşınırken silinmişti. Şimdi güncelledim, aşağıdaki linkle açabilirsiniz.

Dosyanın ikinci sayfasındaki isim listesini kendinize göre düzenleyin. Sayfa1'de sadece iki mavi hücreyi değiştireceksiniz.

Bu dosya tam olarak işinizi görmezse kullanılan yöntemden faydalanarak kendi dosyanızı oluşturun.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=87488#post87488

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
23-02-2026
ben sayın mehmett ustanın hazırladığı dosyayı indirmiştim fakat ustam bu dosyayı eklemeden önce kendimce başka bir yontem bulmuş ve onu kullanıyordum. yani önce tatil günleri için doyayı excel de hazırlıyordum. daha sonra bu kısmı alıp word penceresine yapıştırıyordum ve geri kalan işlem için yani isimleri ünvanları sicil numaralarını ve sıra nımaralarını tek tek yazdırmak yerine worddeki mail merge(adres mektup birleştime) işlemini kullanıyordum. mehmett usta dosyayı gönderdiğinde alıp denemiştim iyi de oluyordu. fakat bilgisayarım çökünce bütün bilgiler gitti. yoksa buraya eklerdim. aslında ben de arıyorum o dosayayı. mehmett ustanın en son yaptığı imza çizelgesi benim işimi görmez. çünkü yazdırma işlemi tek tek oluyor sanırım. yani isim listesi kısa olsa sorun değil ama 300 kişi veya üzeri oldğunu farzedin, bütün bir listeyi bir defada yazdırma ihtimalimiz yok gibi. burada isimleri seçip yazdırmak gerekiyor. mail merge türü bir şey lazım excele de.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bu dosya ilk olarak sadece 15-20 personeli olan bir işyeri için hazırlanmıştı. Dolayısıyla otomatik yazdırma özelliği yoktu.

Sn bayyigit'in yukarıda anlattıklarından sonra yüzlerce personeli olan işyerleri için sayfaları tek tek yazdırmanın külfetli olacağı görüldü ve bu özellik eklendi.

Excel İçin Örnek Uygulamalar ve Linkler bölümünde görülebilir.

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
23-02-2026
Sn bayyigit'in yukarıda anlattıklarından sonra yüzlerce personeli olan işyerleri için sayfaları tek tek yazdırmanın külfetli olacağı görüldü ve bu özellik eklendi.
usta ellerine sağlık. aynı kodları kullanarak personel sicil bilgilerini de bu şekilde hazırlarım artık. teşekkürler...