Otomatik data güncelleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Merhaba;

Ben takımlar bazlı bir takip programı yaptım, ancak takımların listesi sürekli değiştiği için, her değişimde manuel değişiklik yapmam gerekiyor, bu da zaman kaybına neden olmaktadır.

Ekte örnek dosyaları yolluyorum, yapmak istediklerim sırasıyla aşağıdadır;

- Data sheeti her ay başında güncellenmektedir, acessten gelen veri kontrol sütünları olmadan gelmektedir, ben sadece bu datayı acessten alıp yapıştırarak gerisinin otomatik işlemesini istiyorum.

- örnekte iki adet ürün koydum ancak ben her ürünün bu tarz sheeti olmasını istiyorum, örnek haziran ayın datasında z ürünü yoksa, temmuzda z ürünü ekleniyorsa temmuzda z bölge ve z takım shhetleri otomatik açılmalı.

- Takım ve bölge listeri de sürekli güncellenmekte, bu listede ekte diğer dosyada kayıtlı ancak burada da şöyle bir durum var, listeye ekleneccek olan yeni bölgeler yada takım isimleri için her sheete gerekli yerlere sütün eklenmeliki formuller calıssın, yani takım 1 takım 2 takım 3 un altına takım 4 eklemeli eğer yeni takım listesinde varsa, takım listesi değişikliğini otomatik algılayan güncel.xls dosyası yaptım, ekte yolladığım 01.06.2010 dosyası güncel.xls olarak atıflanacak.

Yardımlarınızı rica eder, iyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
ekteki dosyaları inceledik. Sorunuzdan neyi ve nereleri kastettiğiniz anlaşılmıyor.
Mesela yukarıdaki ifadelerinizden
"ancak takımların listesi sürekli değiştiği için" indeki takımların listesi neresi?

"- Data sheeti her ay başında güncellenmektedir"
indeki hangi Data sheeti ?

"bu tarz sheeti " ne tarz sheeti?

örnek haziran ayın datasında z ürünü yoksa, temmuzda z ürünü ekleniyorsa temmuzda z bölge ve z takım shhetleri otomatik açılmalı.
bu ne demek?

"her sheete gerekli yerlere sütün eklenmeliki formuller calıssın" ne demek?

v.s.

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Selam,
ekteki dosyaları inceledik. Sorunuzdan neyi ve nereleri kastettiğiniz anlaşılmıyor.
Mesela yukarıdaki ifadelerinizden
"ancak takımların listesi sürekli değiştiği için" indeki takımların listesi neresi?

"- Data sheeti her ay başında güncellenmektedir"
indeki hangi Data sheeti ?

"bu tarz sheeti " ne tarz sheeti?

örnek haziran ayın datasında z ürünü yoksa, temmuzda z ürünü ekleniyorsa temmuzda z bölge ve z takım shhetleri otomatik açılmalı.
bu ne demek?

"her sheete gerekli yerlere sütün eklenmeliki formuller calıssın" ne demek?

v.s.

- Ekte eklemiş olduğum ikinci dosya ayrı bir klasör içinde bulunmakta, bu klasörde 01052010.xls, 04052010.xls, 15052010.xls.... gibi giden dosyalar var takımlar ya da bölgeler güncellendiçe yeni tarihli dosyalar eklenmekte, bu gönderdiğim sonuncu.

- Data sheeti ana çalışma sayfasında "data" isimli sheet ve evet söylediğim gibi her ay başında güncelleniyor, manuel olarak ben data sheetindeki bilgileri değiştiriyorum.

- X Bölge ve X Takım, bir ürüne ait sheetler örnek olarak, ben X ve W yu verdim ancak bu iki sheetten( Bölge ve Takım) her ürüne yapmaktayım, ancak yeni ürünler dahil olabilmekte, her ay güncellenen datada mesala bu gönderdiğimde X1 ürünü mevcut değil ancak bir dahaki ay olabilir o zman makronun yeni ürün için iki ayrı shett açmasını istyorum.

- Her iki sheettede göreceğiniz üzere 3 adet takım var ancak eğer yeni takım listesinde takım 4 de ilave olursa Takım sheetlerinde bir satır daha eklenmesi gerekecek her bir ürün için ayrı ayrı.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Konunuzu Makro-VBA altında yeniden açmanızı öneririm. Bir de daha açık ve net soru sormanızı.
Eminim uzman arkadaşlar yardım edeceklerdir.
İyi çalışmalar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...