Otomatik eklenen sütuna bağlı hücre formüllerinin güncelleştirilmesi

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Arkadaşlar Merhaba,
Üzerinde çalıştığım konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Sayın Yurttaş bey'in katkısıyla Otomatik eklenen sütun yaptık.Açılan yeni sütun bilgileri bağlı dosya tarafından çekiliyor.fakat formüller güncelleştirilmediği
için veriler yenilenemiyor.
Sanırım ekteki dosyalar daha fazla izah edecektir.
İlgilerinize teşekkür ederim.

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
heriki dosya açıkken değerler güncelleniyor.
8,60 olan değer diğer dosyada P7 hücrede (9 olarak görünüyor)
formülünüzde P7 yerine O7 yazınız

bu gibi büyük ve karışık tablolarda formülün yazıldığı hücre ile değerlerin alındığı hücre adresini örtüştürmeye çalışın, hata varsa kolay bulursunuz.
mesela d6 hücreye yazılan formül =kitap~sayfa1~ d6 hücresi olsun, =kitap~sayfa1~ e6 yazarsanız takibi zor olabilir.
bu herzaman mümkün olmaz ama tabloyu düzenlerken buna göre hazırlayabilirseniz hata yapma olasılığını düşürürsünüz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Sayın uzmanamele,
Tekrar merhaba.
Doğru görmüşsünüz.Zaten sıkıntım da burada.Her sütun ekle butonuna bastığım zaman formülleri değiştirmem gerekiyor.Bu soruna çözüm arıyorum.Bilgileri alan dosya formülleride yenilemesi gerekiyorki oraya gelen veriler en son veriler olsun.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
butür dosyaları eklerken dosya adında Türkçe karakterler kullanmayın.
sizin eklediğiniz dosyayı indirdiğimizde dosya adı değişmiş oluyor ama içindeki formül aynı kalıyor.
düzen / bağlantılar / kaynağı değiştir ile diğer dosyayı bulup değiştirmek gerekiyor. yoksa bağlantı hatasından değerler güncellenmiyor.
uzun dosya ve sayfa adları ve genelde arada boşluk olunca formülü kontrol etmek de zor oluyor. basit ve sade görünümlü dosyayı kontrol etmek daha kolaydır.
dosya eklerken bu duruma dikkat edin. kendi adıma bazen butür durumları düzeltmekden sıkıldığım için dosyayı hiç incelemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Sayın Uzmanamele ,
Belirttiğiniz gibi dosya isimlerini değiştirdim.
Uyarınız için tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Arkadaşlar İyi akşamlar,
Gerek arama yaparak gerekse Kod arşivinde soruma cevap olabileceğini düşündüğüm bir sürü makro buldum.Ancak bir türlü dosyaya uyarlayamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Dosya yenileme

Arkadaşlar merhabalar,
Dosyalar yeni haliyle eklendi.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Neden sütun ekleme ihtiyacı duyuyorsunuz ? Dosyanızı ne amaçla kullandığınızı bilmediğim için soruyorum.

Ayrıca veri alan dosyanızda farklı formüller kullanılarak veriler doğru şekilde güncelleşmesi sağlanabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Sayın Korhan Ayhan,

İMKB Emtia Piyasa ürünleri günlük fiyat ve işlemlerinin mümkün olduğunca çok olması gerekiyor.Bu bana Teknik analizde lazım.Hangi olay Fiyat trendinde değişikliğe yol açıyor onu takip ediyorum. Ayrıca temel analizlede karşılaştırıyorum.

Bu yüzden sütun ekliyorum.Ancak gördüğünüz gibi bir dosyada güncellenen
veriler diğer dosyada güncellenemiyor.Sütun eklemesem kolay ama malesef sütun eklemek zorundayım.
Forumda Kod bankasında çok aradım ama çözüm üretemedim.
İlgilerinize çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Tekrar merhaba arkadaşlar,
Sorunuma hala çözüm arıyorum.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Şu anda diğer dosyada O7 sütununda 1 olmasına rağmen Bu dosya kendini güncellemiyor.
Emtia kapanış verileri/emtia en yüksek fiyat dosyasındaki O sütunu butonla ekleniyor.
Sütunları öteleyip yeni sütunlar açmasını sağlıyor.Ancak bu dosya kendini diğer dosyaya göre güncelleyemiyor.

diye not düşmüşsünüz, ancak formüllerinizde;
\[EMTİA KAPANIŞ VERİLERİ.xls]EMTİA EN YÜKSEK FİYAT'!P7

ile bağlantılı olduğunu gösteriyor. gözden mi kaçırıyorsunuz yoksa ben mi soruyu tam anlayamadım, P7 yi O7 olarak değiştirildiğinde değer 1 oluyor.

Eğer konu benim anlayamadığım şekilde farklı bişey ise izah edermisiniz. Belki yardımcı olabilirim.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Ben denedim güncelleme yapıyor

Eğer yanlış anlamadıysam sutun eklendiğinde formüller yenilenmiyor, ve güncelleme yapmıyor diye anladım, dosyalarınızı yenden bağlantılı yapıştır şeklinde formülledim, satır eklendiğinde ve her açıldığında güncelleme yapıyor, herhangi bir hata vermiyor. Dosyalarınızı aynen ekliyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Sayın tahsinanarat iyi akşamlar,
Şu an sizin eklediğiniz dosyalardan Ana dosya emtia kapanış verileri/emtia en yüksek fiyat dosyasında sütun ekle butonuna basarsanız o sayfaya boş bir sütun eklenecek.Eklenen sütun adı yine O Öbür taraftan Al-sat sinyalleri dosyasına baktığınız zaman verilerin yerleştiği Y sütunundaki formüllerin bir sütun kayarak işlem yaptığını görürsünüz. ='[Emtia kapans verileri.xls]EMTİA EN YÜKSEK FİYAT'!P7 Benim istediğim ise her sütun ekle butonuna bastığım zaman Al-sat dosyasındaki formülün O sütununu göstermesi.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Umarım söylediklerinizi doğru anlamışımdır.

Sn. POLARIS umarım doğru anlamışımdır, çünkü sabaha kadar uğraştım, emeklerim boşa gitmez inşallah.
Emtia kapans verileri.xls dosyanız açık iken yaptığınız değişiklikleri,
Alsat çalışma kitabı açarken kendini güncelleyecektir.
Eğer her ikisi de açık iken güncellemek istiyorsanız "guncelle" butonuna basınız.
Dosyalazınız ektedir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Sayın tahsinanarat Günaydın,
Sabaha kadar uğraşlarınız boşa gitmemiş Dostum.Emeklerinize sağlık.Size kucak dolusu Teşekkürler gönderiyorum.
50 yaşındayım .Üye olmadan önce tüm forum katılımcılarının özverilerini gördüm.İzledim ve üye oldum.İlk defa Bu foruma katıldım.Sorunlarımı ilettim.Sayenizde çok şey öğrendim.Öğrenmenin yaşı yoktur.Yeterki bizler istekli olalım.Bir de sizler olunce değmeyin keyfimize.
Sizin nezdinizde Tüm excel forum yöneticilerine,Uzmanlarına Ve de üyelerine bir kere daha teşekkürler. İyi ki varsınız.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
sn. polaris faydalı olabildiğime sevindim, bende öğrenme meraklısı biriyim, kolay gelsin.