otomatik fatura no verme

mahmyt

Altın Üye
Katılım
12 Aralık 2019
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2026
Merhabalar; Aşağıda excel görüntüsünde AA1 ve AB1 satırlarından D5 e gelen IHR2020000000001 terimini D6 da ve diğer D hücrelerinde 1 er 1 er artırmak istiyorum ancak olmadı maalesef!!
Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim...

İyi çalışmalar...

BEY.TARİHİ

BEY.NO

FİRMA

FATURA NO

1​

2​

3​

IHR2020000000001

1​

2​

3​

IHR2020000000001

1​

2​

3​

IHR2020000000001



Dim sonsatır As Variant
sonsatır = Worksheets("2020").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ihracat = Worksheets("2020").Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row

s1 = Worksheets("2020").Range("z1")


a1 = Worksheets("2020").Range("AA1")
b1 = Worksheets("2020").Range("AB1")





Worksheets("2020").Range("Z1") = Worksheets("2020").Range("AA1") & Worksheets("2020").Range("AB1")



If Worksheets("2020").Range("A" & sonsatır + 1) = "" Then
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 1) = TextBox1.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 2) = TextBox2.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 3) = TextBox3.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 4) = s1

Else
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 1) = TextBox1.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 2) = TextBox2.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 3) = TextBox3.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 4) = Worksheets("2020").Cells(ihracat - 1, 1) + 1
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,184
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuz bu şekilde anlaşılmıyor, örnek dosya ekleyip detaylı açıklama yaparmısınız.

 

mahmyt

Altın Üye
Katılım
12 Aralık 2019
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2026
hocam siteyi pek bilmiyorum doğru sekilde mi yaptım?
 

mahmyt

Altın Üye
Katılım
12 Aralık 2019
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2026
ömer bey d4 de bulunan fatura noyu userformda bilgileri girip kaydettikten sonra otomatik üst satırda bilgi varsa 1 userformda boş satıra
bir fazlasını atmak istiyorum ancak bos satıra hep ihr00...01 atıyor
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,184
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eski kodları silip aşağıdakileri kullanın. Yalnız TextBox4 'ü ne için kullandığınızı anlayamadım.
Birde ihracat tanımlaması kullanılmadığı için ' ile pasif yaptım, siz başka yerde kullanıyorsanız ' simgesini başından silersiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

    Dim sonsatır As Long, ihracat As Long
    Dim s1 As String, a1 As String, b1 As Double

    Set S2 = Sheets("2020")
   
    sonsatır = S2.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
    'ihracat = S2.Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row
   
    S2.Range("Z1") = S2.Range("AA1") & S2.Range("AB1")
   
    s1 = S2.Range("Z1")
    a1 = S2.Range("AA1")
    b1 = S2.Range("AB1")

    S2.Cells(sonsatır, 1) = TextBox1.Value
    S2.Cells(sonsatır, 2) = TextBox2.Value
    S2.Cells(sonsatır, 3) = TextBox3.Value
    S2.Cells(sonsatır, 4) = a1 & (b1 + sonsatır - 5)
   
End Sub
 

Karakus4435

Altın Üye
Katılım
25 Mart 2016
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2024
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sonsatır As Variant
sonsatır = Worksheets("2020").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ihracat = Worksheets("2020").Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row
s1 = Worksheets("2020").Range("D" & ihracat)
a1 = Left(s1, 3)
b1 = Right(s1, 13)
b2 = b1 + 1
s2 = a1 & b2
Worksheets("2020").Range("Z1") = Worksheets("2020").Range("AA1") & Worksheets("2020").Range("AB1")
If Worksheets("2020").Range("A" & sonsatır + 1) = "" Then
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 1) = TextBox1.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 2) = TextBox2.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 3) = TextBox3.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 4) = s2
Else
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 1) = TextBox1.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 2) = TextBox2.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 3) = TextBox3.Value
Worksheets("2020").Cells(sonsatır + 1, 4) = Worksheets("2020").Range("D" & ihracat) + 1
End If
End Sub
 

mahmyt

Altın Üye
Katılım
12 Aralık 2019
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2026
sayın karakus ve ömer bey teşekkür ederim
ömer bey 2 sorum olacaktı
1. sonsatır = S2.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 bu formüldeki +1 ne olmaktadır.
2. (b1 + sonsatır - 5) birde burada -5 neden kullandık.

şimdiden herkese çok teşekkür ederim...
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,184
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
sayın karakus ve ömer bey teşekkür ederim
ömer bey 2 sorum olacaktı
1. sonsatır = S2.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 bu formüldeki +1 ne olmaktadır.
2. (b1 + sonsatır - 5) birde burada -5 neden kullandık.

şimdiden herkese çok teşekkür ederim...
S2.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row

ile A sütunundaki son dolu hücre bulunur, bir sonraki hücre boş olacağı için +1 yaparak son boş hücreyi buluruz.

(b1 + sonsatır - 5) verileriniz 5.satırdan başladığı kullanıldı. Çünkü sonsatır değişkeni ilk bulduğu satır indisi fatura numarasından 5 fazla olacağı için -5 ile doğru numara bulunur.

Örneğin A5 boş ise, sonratır 5 değerini üretir.

b1+5-5 = b1

A6 boş ise, sonratır 6 değerini üretir.

b1+6-5 = b1+1
.
.
gibi bir matematik diye düşünün.
 

mahmyt

Altın Üye
Katılım
12 Aralık 2019
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2026
anlaşıldı ömer bey cok teşekkür ederim
 
Üst