Otomatik forum yapma

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
Merhaba arkadaşlar forumun desteği sayesinde işi çok ilerlettik. Artık yaptığımız şeyler sistemli olsun istiyoruz. Bir forum dolduruyoruz yazdır butonumuzla ilgili sayfaları yazdırıyoruz. Sistem bu şekilde. Peki yaptığımız bu forum nasıl daha akıllı olur. Biz formu doldurduğumuzda sözleşmeye göndersin bir tuşla onu çıktı alalım. Bu işten sonra otomatik sözleşmemiz temizlensin doldurduğumuz forumda öyle. Aynı zamanda doldurduğumuz forum verilerini ayrı bir sayfada da toplamasını istiyoruz. Nasıl olucak mantık ne olacak ?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
O mantığı siz algoritmik olarak sayfa ya da sayfalar üzerine kurup elle doldurarak burası şuraya göndersin, şurası da toplasın çıkarsın şuraya yazsın gibi izahlarla anlatıp , o dosyayı sorunuza eklemelisiniz.

Aksi durumda ben öyle demedim trafiğinden konu kaybolabilir. Ne düşündüğünüzü bilmeden bir dosya da hazırlayan olmaz teorik bir dosyaya çoklu çözüm önermek de akılcı olmaz.

Tabii , herşeyden önce sitenin bul fonksiyonu ile benzer neler yapılmış araştırıp incelemek feyz almak en doğrusu. Zira olasılıkla çok şey daha önce de yapılmış çıkabiliyor.

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
İlginiz için çok sağolun. Aslında ufacık birşey için başladık ama her birşey yaptığımızda birşeyin çok yanlış vizyonsuz olduğunu düşünüp baştaki mantığı değiştirdik :) bu iş çok zevkli ama derin bir iş :) o yüzden şuan için mevcut ihtiyacı hızlandırmak üzerine gidiyoruz sadece. Düşündüğümüz şey sözleşmemiz ödeme planlarımız yazıldı çizildi, bunlar için ayrı bir sayfada doldurmak için forum yaptık birde direk yazdır tuşu :)

Biz bu formu doldurup bir tuşla onayladığımızda o yazılar yerine otursun onaylamadan gitmesin. Formu onaylamamız ile yazılar yerlerine gitsin printpreview ekranını açsın çıktı alcağımız sayfalar için, girdiğimiz bu yazılar ayrı bir sayfaya liste olsun kayıt için, daha sonra forumda ve gitmesi gereken yerlerde bu girdiklerimiz kaybolsun temizlensin.

Son aşama bunu düşünüyoruz. Bu işlem için. Bunların kodları nelerdir makro tuşa eklemeliyiz bilmiyoruz.

Not: şuan farkediyoruzki sözleşmeye = ile çağırıyorduk yazıları bu çok vizyonsuzlukmuş galiba :)

Birde çok özel bir soru sormak istiyorum bilgilerinize dayanarak. Şirketimizi artık bir otomasyon haline getirmek istiyoruz. Bu konuda excelin geleceğini nasıl görüyorsunuz. Yoksa farklı bir yerdemi yazılması gerek herşey ?
Büyük firmalar otomasyonlar satıyor onlaramı yönelmek gerek ?
Bizim bugün excelde hazırladığımız algoritma ödeme biçimi farklı birşeye geçtiğimizde çöp ?
Diğer hazır sistemlerde excel mantığınımı kullanıyor ?

Tekrar çok sağolun ilgilendiğiniz için. Çok güzel bir forum ortamıymış burası. İşin devamı için formül önerilerinizi ve bu önemli soruların cevabını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Aslında bu soruya 409 000 e yürüyen üye hacmini yönetmeyi başarı ile götüren site büyüklerimizin cevap vermesi daha doğru olur.

Ben üyelerden biri olarak cevapla başlatmış olduğumdan , aklım yettiğince ve benim naciz fikrime göre ( beni bağlamak şartı ile );

1-Ufacık dediğiniz , aslında sonuçtur. Sonuca giden çok fazla ayrıntı olduğunu, oturup algoritmasını adımlarken farkediyor ve bunun başka bir boyut olduğunu anlıyorsunuz.

2-Program yazmak - zaman- isteyen bir hobi ya da iş . Hobi olarak bir yerden kendiniz başlayabilirsiniz ya da iş olarak görüp zamanınızı kendinize ama zamanını harcayanlara da emek karşılığı hazırlatabilirsiniz.

3-Yukarıdaki teorik adımlarınız teknik olarak ifadesizdir. İfadeleri gerçekçi yapmak gerek. Excel binlerce hücreden oluşuyor ve bunun hangisine ne isabet etmesi gerektiğini , işi en iyi kendiniz bildiğiniz için siz karar verebilirsiniz. Bir biçimlemeyi elde yapıp şu konu şuraya bu konu buraya bağlanmalı demelisiniz.Yani o zemini sizin vermeniz durumunda buna göre kod mantığı oturtulabilir. Yani , şunu yapsın böyle etsin şeklinde yönergelerle hiç bir şey yapılmaz yapılamaz, kimse de dokunmaz.

4-Sitenin amacı baştan sona bir program yazmak değil, öğrenme ve öğretme amaçlı .Bu nedenle üyenin takıldığı yerde yardım genel uygulamadır. Çözülür ve bir sonraki takılana - vakti nisbetinde - yardıma geçilir. Sitede bildiğim kadarı ile belli bir sürekli nöbetçi bekleyen ve çözen değil , öz işi dışında dinlenme esnasında yardım eden bir üst yönetim ve denetim var . İstekler de sorular da çözümler de belli bir saygı çıtası üzerinde yapılır.

5-Excel ya da başka bir program ; önemli olan asıl dosyaların bir server korumasında olması ve her gün ya da her hafta başka bir hdd ye yedek alınması önemli. Bir zarar oluştuğunda kayıp oranı bu yedek sıklığına bağlıdır.

6-Güvenlik açısından ise bütün programları bir şekilde kırmak mümkün, excel bunların içinde belki dayanıksız olanlardan ama gelişimleri de çok yüksek olanlardan. Makinelerinizin genel office özellikleri yüksek ve benzer ise, cep telefonunuzdan da dosya yönetebilirsiniz. Bu uygulama diğer bazı programlar için de geçerli olabilir .
Aradaki fark hobiye ya da yazılıma ödemeyi göze alacağınız bedeldir .

7-Onlarca program tipi bilgim yok ancak iş hayatım boyunca özellikle son 12 yılda şahsım adına kendi ürettiğim excel programlarını kullandım, aynı zamanda satın alınmış programlar da mevcuttu ve excel sonuçları ile onları denetledim . Her firmanın yumuşak karnı vardır ve bunu hınzırca kullanmak isteyen de çıkabilir. Ancak ayrı ve yönetimin tek başına kullandığı kendi yazılımı bu yumuşak karna zırh kaplar.

8-Diğer hazır sistemler exceli değil excel de dahil hepsi veritabanı mantığını kullanır. Gerisi bağlama kodlarıdır.

9-Bizler üye olarak bir şeyler yapıyor olabiliriz ancak bu sitenin kuruluşunda , üst yönetiminde ve dahi yönetimde olmayıp sadece üye olanlardan kodların şiirini yazabilecek derecede süper bilgili insanlarvar , öyle ki yazdıkları kod mantığını biz neden düşünemiyoruz diye hayıflandığımız anlar da oluyor. Kesin olan, bu konuyu top gibi çevirebildikleri ve "Hoca " konumuna dirhemine kadar layık oldukları .. Biz ise daha 38ci fırına yeni başlamış durumdayız.

10- Seçim sizin , hobi olarak ucundan tutmaya başlayabilirsiniz ya da daha farklı bir karar verebilirsiniz. Hobi edinseniz de emek karşılığı yaptırsanız da çıkış yok ; algoritmayı siz hazırlamak durumundasınız. Kimse işinizi sizden iyi bilemez tasarlayamaz, bu bir sorumluluk ve verilen zemine göre bir yazılım yapılır teslim edilir, uzatılmaz .

Umarım çok uzatıp, sitenin büyükleri huzurunda da sözlerim boyumu geçmemiştir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
uzun uzun yazdığınız için çok sağolun. Anladığım kadarıyla dil kod ve her yerde aynı. Bu mantık ile hazır bu işi profesyonel yapmış kişilerden almak en doğrusu. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz tasarlamak satında alsanız sizin işiniz. Daha doğrusunu kimse yapamaz. Bizde küçük birşey için bu konulara dalmış olduk :) yapmışkende makroyu gördük. Ben çok olamaz birşey görmüyorum sanki makroda kodları bilsem şu hücreye yazdığım şu hücreye gitsin sonra print sonra o hücrelerdekiler silinsin bitti :) birde en başa forumdaki şu hücreler şu sayfaya şu hücreye kaydolsun :) oldu bitti bile sadece kodları bilmiyorum :)

Ben dosya atıp çözüm beklemiyorum kimseye zahmet vermek istemem şirket veriside söz konusu tasarımıda benim elimde sonuçta ben yazmalıyım sadece o komutlar hangi kodla veriliyor onu öğrenmem lazım :)

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Ben dosya atıp çözüm beklemiyorum kimseye zahmet vermek istemem şirket veriside söz konusu tasarımıda benim elimde sonuçta ben yazmalıyım sadece o komutlar hangi kodla veriliyor onu öğrenmem lazım :)
Bu konuyu bir yabancı dil olarak görürseniz öğrenmeleriniz daha hızlı olur ki gerçekten de bir yabancı dil. Sonrası , cümleyi kurmak, deyim yerinde ise "atla deve değil "... Kavradıktan sonra parmaklarınızdan dökülür.

Bu durumda kod soframıza hoş geldiniz , menüde neler olduğunu üstteki arama özelliğini belli bir konu için ya da altta katları gezerek görüp alıp test edebilirsiniz, en azından Afrika'nın önceden de keşfedildiği yazıtları görmüş olur , kendinize göre alıntılar yapabilirsiniz . Ana sayfada akan yeni soruların tipine de dikkat ederseniz ; kodların estetiği değil teknik olarak cümle kurulduğundaki hareket yeteneğinin sorulduğunu izleyebilirsiniz.

Önerim o ki , işinize yarayacağını düşündüğünüz kod ya da dosyaları düzgün anlamlı ve düzenlice arşivleyin, sitede bunun için de hazırlanmış dosyalar var. Aratınca karşınıza sözlük olarak çıkacaktır. Başka konu, sitenin dersane kısmı çok yararı olacak bir bölümdür.

Kolay gelsin , siz de yapabilirsiniz ..Burada kimse ( Hocalar hariç ) Mars'lı değil , bu satırlarda o iyi bilen , uzundur öğrenmişlerden birşeyler öğrendik . Tekrar hoş geldiniz. :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Konu başlığı "Otomatik forum yapma" değil "Otomatik form yapma" olmalı.

www.excel.web.tr bir forum sitesidir fakat exceldeki nesnenin adı formdur.

Başlangıcını yaptık :) gerisi gelir sanırım.