Otomatik Hücre renklendirmek

Excel Vers. ve Dili
openoffice 3.0
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-12-2021
daha duzgun ifadesi H12 ile H65 birbirne eşit ise J12 ile J65 te birbine eşit olsun

daha duzgun ifadesi H12 ile H65 birbirne eşit ise J12 ile J65 te birbine eşit olsun

ama bunu yazarken sutunun herhangı bir hucresinde olabilir yani o belli değil eşit olan değerler yanı H1 den H65536 da bir değerde olabilir H sutunundaki herhangi iki değer birbirne eşit ise mesela yanlarında bulunan J sutunundaki ıkı değerde eşit olsun

Acil yardımlarınızı bekliyorum.
Bu forumdan cok sey öğreniyorum emeklerinize gercekten tesekkürler..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuz net değil, J sütunu hangi değerin altına düşünce olması gerekiyor.

J2:J31 aralığını seçerek biçim / koşullu biçimlendirme formül bölümüne,

=J2<15 yazarak biçimden istediğiniz rengi seçip tamam butonuna basınız.15 değerini tahmini yazdım siz kendi ölçütünüzü yazarsınız..

Eğer A dan J ye kadar tüm aralık renklenecekse,

A2:J15 aralığını seçerek koşullu biçimlendirmeye.

=$J2<15 yazınız..

.

Excel Vers. ve Dili
openoffice 3.0
17-12-2021
arkadaşlar durumu çözdüm ilginize tesekkürler. Koşullu biçimlendirmeden ama başka bir sorum daHA olacak şimdi yeni ekleyeceğim dosyada a çalışma sayfasında açıklamayı ekliyorum ordan bir çözüm üretemiyorum ne olur yardım edin...

Kısaca şimdi girilen siparişler bunların tarihleri gelen miktarlar ve kalan miktarlar olacak bir siparişin tamamı geldikten sonra bu tarihin ve sipariş bilgilerinin kaybolmasını istiyorum bilmiyorum anlatabilmi

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
H5:L10 aralığını seçtikten sonra, koşullu biçimlendirmden formül bölümüne,

=$K5=0

yazarak, biçimden yazı rengini beyaz olarak ayarlayınız..

.

Excel Vers. ve Dili
openoffice 3.0
17-12-2021
Hocam onu yapınca H6 L8 aralığı kayboluyor benım yapmak istediğim şey ilk once aynı tarihte ıkı sipariş var bunlardan bırı H5 te ıkıncısı H10 da bu iki sipariş aynı bir sipariş miktarı var gelme tarihleri başka 2 posta halınde geliyor yani... Simdi ilk posta geldiği zaman kalan 10 oluyor ya ıkıncı posta da gelecek o başka bır tarıhte şimdi o posta geldıği zaman onceki gelen posta da gelen 10 kalan 10 toplam sipariş 20 idi ıkıncı postada geldi yıne 10 geldi boylece gelmesı gerekn mıktar sıfır kaldı. İşte hangı sutuna yazılırsa yazılsın o ıkıncı posta kalan mıktarın 10 olduğunu bılecek ve toplam sıparış uzerınden degılde kalan mıktar uzerınden düşecek böylece siparişin tamamı gelmiş olacak. sonrada bu tarıh otomatık olarak kaybolacak..

İlginize cok tesekkürler

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
selam arkadaşım istediğin tarih satırını tarayıp veri sırala yaparak istedğin şekilde düzenleyebilirsin kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
openoffice 3.0
17-12-2021
Teşekkürler her bir fikir kafamda daha iyisine doğru gidiyor fakat tam aradığımı henüz bulamadım bilmiyorum tam anlamıyla belkıde anlatamıyorum yardımlarınızı beklıyorum ,

İyi Çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
openoffice 3.0
17-12-2021
Mesela şöyle bir komut varmı H sutunundaki ıkı farklı hucredeki değer bırbırıne eşit ise mesela H12 ile H65 bırbırıne eşit olsun. Burda yanlarında bulunan hucrelerınde mesela J12 ile J65 ınde bırbırıne eşit olması mumkunmu

Excel Vers. ve Dili
openoffice 3.0
17-12-2021

ama bunu yazarken sutunun herhangı bir hucresinde olabilir yani o belli değil eşit olan değerler yanı H1 den H65536 da bir değerde olabilir H sutunundaki herhangi iki değer birbirne eşit ise mesela yanlarında bulunan J sutunundaki ıkı değerde eşit olsun