Otomatik Kayıt

Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Excel dosyamız da çalışma yapıp kapatırken excel bize sormadan otomatik olarak kaydedecek.

Fakat kaydederken mevcut dosyayı koruyacak, yeni dosyayı da bizim daha önce belirttiğimiz klasöre kaydedecek. Dosya ismini bizim dosyamız içindeki bir hücreye başvurarak otomatik olarak verecek.

Burdaki amaç ise iş yerinde fiyat teklifi verirken kime ne fiyat vermişim kayd altında tutmak istiyorum. Her seferinde farklı kaydet demek biraz uğraştırıyor.

Bunu farklı bir şekilde de yapabilirsek o da olur. Aynı kişiye birden fazla teklif verdiğimizi düşünürsek daha değişik bir yol izlememiz gerekli herhalde.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,

Sub kayıt()

ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\" & [A1] & ".xls"

End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Teşekkürler, fakat uygulayamadım. Örnek bir dosya gönderirseniz memnun olurum.

İyi çalışmalar;

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
Örnek bir dosya gönderirim ama uygulayamama sebebiniz eğer makro yazılacak yeri bilmemenizden kaynaklanıyorsa örnek dosya da bir işinize yaramaz.Siz öncelikle uygulayamama sebebinizi yazar mısınız?Ama daha önce bu kodların ne işe yaradığını anlatayım.

Sub kayıt()

ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\" & [A1] & ".xls"

End Sub

visualbasic düzenleyicisine girip bir module ouşturduktan sonra yukarıdaki kodları bu module içine yepıştıracaksınız.Daha sonra Excel'de istediğiniz bir sayfaya bir dikdörtgen çizip bu dikdörtgeni sağ tıkladıktan sonra makro ata diyeceksiniz ve kayıt makrosunu çizeceksiniz.A1 hücresine farklı kaydedilen kitabın olmasını istediğiniz ismini yazacaksınız ya da hangi hücrede isim varsa [A1] yerine o hücreyi yazacaksınız.

Dikdörtgeni tıklayınca dosyayı A1 hücresindeki isimle C diskine kaydeder.Bağlantı kurulan hücre belli bir sayfadaysa sheets("Sayfa1").cells(1,1) de yazabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Teşekkürler konuyu anladım.

Fakat Bağlantılı hücre olarak 2 hücrede yazan değerleri alıp o isimde kayd etmasini istiyorum.

Hücrenin birinde ad-soyad ikincisinde ise şimdiki zaman yani tarih ve saat olacak. mesela Yasin Özkan 28 Mart 2007 18:48 gibi. Aynı isimde 1'den fazla kayıt olduğu zaman tarih ve saat farkından dolayı aynı isim verilmesi önlenecek böylelikle.

Son düzenleme:

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

İki hücreyi & ile referans vereceğiniz tek hücrede birleştirin.

A2 hücresi ali
A3 hücresi 01.01.2007 ise
A1 hücresine =a1&" "& A2 yazın

veya Birleştir işlevini kullanın

Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Doğru ben bunu düşünememiştim. O hücreyide gizlerim kalabalık yapmaz. Teşekkürler.

Fakat tarih yazılı hücrede =şimdi() formülü yazılı bu yüzden işe yaramıyabilir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
a1&" "& A2 parametresini makroya yazdığım zaman oluyor birleştir komutuna gerek kalmıyor.

Fakat =şimdi() formülü olduğu için tarihi sayıya çevirip öyle kaydediyor, bunu engelelyemedim buna da bir çözüm bulursanız sevinirim.

merhaba,
araya bir hücrede daha ekleyip tarihi metne çevirip öyle birleştirebilirsin..

=METNEÇEVİR(A3;"gg.aa.yyyy")
formülünü kullanabilirsin..

Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Teşekkürler,