otomatik liste almak

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
merhaba arkadaşlar
şöyle bir olay yapmak istiyorum

diyelimki 10 ayrı evrakın zarfını yazdırdım
PTT ye gidecek olanların listesini nasıl otomatik düzenleyebilirim.
örnek verecek olursak

1.xxx TİC. LTD. ŞTİ
xx cad. no. 55 istanbul

2.yyy TİC. LTD. ŞTİ
yy cad. no. 48 izmir

3.zzz TİC. LTD. ŞTİ
zz cad. no. 48 niğde

aynı sayfada aynı yazdırma alanında devam edip giden zarfları yazdık
benim istediğim
başka bir sayfadaki yazdırma alanında

Sıra no evrakno Kime gönderildiği Şehir PTT no
001...... 4563..... xxx TİC. LTD. ŞTİ istanbul
002...... 4563......yyy TİC. LTD. ŞTİ izmir
003...... 4563......zzz TİC. LTD. ŞTİ niğde

şeklinde devam eden alt adreslerden arındırılmış 5 sütundan oluşan liste yapmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz?
Sevgilerimle

Excel Vers. ve Dili
xp türkçe
önce listeyi yap... bu listeye göre zarfları döktür...

düşeyara fonksiyonu işinizi görür sanırım... (listeden zarfları döktüreceğiniz alan bilgi taşımak için)

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
merhaba

merhabalar
green71tr kardeş ilgi ve alakana teşekkür ederim.

konuyu galiba eksik anlatmışım diyeyim
bir excel çalışma kitabında 6 ayrı sayfada 6 değişik adreslerim bulunuyor şöyleki Valilikler ve alt birimleri, Belediyeler ve alt birimleri, Firmalar, Bakanlıklar, Diğer resmi kurumlar (SSK müdürlükleri vs ) şeklinde devam eden adreslerimi evrakın geliş durumuna göre değişik saatlerde yazdırıyorum, benim düşüncem burada her yazdırdığım zarf için bunları sıralayabilecek bir ortam yapabilecekmiyiz.
iş yoğunluğundan bu ve benzeri projelerim hep yarım kalmakta.
excelde uğraşan tüm arkadaşlarım da bilirlerki uykuya dalma anında ve bilhassa uyanacakken kafamızda hep sayfalarla formüllerle uyanırız, düşündüklerimizi sadece kendimiz yaparız amir sana bana prg. hazırlayıp vermez ve onlara göre hep oyun oynuyoruzdur ama dakikalık boşluklarımızda işimizle ilgili harikalar yaratırız (birileri hala fal bakmaktan öte birşeyler yapamazken.) neyse kardeş bir an kendimi sendika sayfasına yazıyor gibi hissettim hadi hepinize kolaygelsin.
Özetle: yazıcıya her komut verdiğimde yazılanları ayrı bir sayfada görmek istiyorum.
sevgilerimle.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
liste alacaktık

arkadaşlar bahsettiğim olayı ekte gönderiyorum açılacak her sayfada ayrıntılı tarif var.
2 adet eklentim var her ikiside aynı ilgi ve bilgilerinize.
sevgilerimle

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
Bir fikir verme acısından bir dosya gönderdim
işine yarası dileğiyle

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
teşekkürlerimle

sevgili mesudiye_052
ilgi ve alakana kıymetli zamanını ayırmana teşekkür ederim.
hep daha iyiyi daha güzeli aramak bulmak gibi çabalarım olduğundan Çalışmanızı başka uygulamalarımda değerlendirebilirim.
Ancak benim veri girişi (firmalar) sayfamdaki yazdırdığım kısım sürekli değişken olmak zorunda olduğunu görmüşsünüzdür,
dediğim gibi yazıcıya her komut verdiğimde ne yazdırmışsam onun listesini alabilmek gayretim
emeğine klavyene sağlık
sevgilerimle

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
firmalar sayfasında mesala listede gözükmesini istediğiniz adreslere numara veriniz
mesele firmalar sayfasında E6'ya 1 E8 2 E10 3 diye listede görmek isteğiniz adresleri sıralı numaralı (1,2,3 diye) yazınız formülü de müsait bir bölgeye formülü uygulayınız

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
mesela hazır müşteri listen var sen sadece bazılarını listede göstermek istiyorsan satır başına listede görmek istediğin kişi ve adresleri 1 , 2 gibi numaralandır formüllü listeye otomatik geçsin
örneği incelerseniz anlarsınız

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Lİste

Teşekkürler kardeş
üzerinde çalışma yaparsam bu şekilde de işimi görür zannediyorum
eline sağlık.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
arkadaşar benim excel de 1000 e yakın şu şekilde
adı soyadı e.firme adres şehir
meryem kızılboga elsis müftü mah ereğli
bahtiyar erdogdu elsis müftü mah zonguldak bu şekilde ben bunu etiket bastırmam gerek yardımcı olumusunuz ban aciliyeti var şimdiden teşekkur ederim