otomatik liste oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Serisi
Üstadlar ilgli açıklamayı ekteki dosyada yaptım yardımcı olursanız beni çok übyük bir sıkıntıdan kurtarırsınız. Şimdiden çoook teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Serisi
Bakan bayağı var ama cevap gelmemiş demekki konuyu tam açıklayamamışım. Şimdi üstadlar ben fabrikada her üretim emri için bir excel çalışma sayfası oluşturuyorum. Ve bu gelen üretim emirlerini tekrar el ile azıp üretime veriyorum. İşte sorun burada çıkıyor günde 10 tane üretim emri gelse bunları bilgisayara aktarmak ve tekrar el ile yazmak zaman kayıbımı 2 ye katlıyor. Ekte verdiğim çalışma kitabı standart üretim emri kalıbmız ve 1. sayafada "Malzeme Açıklaması" ve "Ölçüleri" bölümü var üretim emri bana buralar dolu olarak gelir ve ben bunu boş bir excel sayfasına yazar onu farklı kayıt ederek bilgisayarımda tutarım. Ben istiyorum ki 2. sayfada bir bölüm olsun ve Usta başı buraya bakınca ne demek istediğimi anlasın. Örneğin gelen üretim emrinde 100x30x17 yazar bu demek olur ki En=100 Boy=30'luk üründen 17 tane malzeme açıklamsında da 3 cm safir cilalı pahlı merdiven. Sayfa2'de olduğu gibi bir liste standardım var ama bunu otomatik olarak excelin oluşturmasını istiyorum aksi takdirde günlük işlerim 2 katına çıkıyor ve bazen yetiştiremiyorum. Üretim aksıyor. Bu konuda yardımınızı bekliyorum. Çok Teşekkürler....

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın hezarpare,
Eminim size yardımcı olmak isteyen bir sürü arkadaş vardır.
Ancak, dosyanız o kadar karışık ki. formüllendirilse bile. 2. bir dosya eminim oluşturamayacaksınız.
sayfa1'de 1 tane no:204 var. başka kayıt yok.
Başka kayıt gelince aynı formatta mı olacak belli değil?

Bence siz 1.sayfayı ve sonuçlarını görmek istediğiniz sayfayı yeniden tasarlayınız.
Ben olsam Malzeme açıklamasındaki hücreleri birleştirmezdim. malzeme kadar satır girerdim.
örneğin;
satır malzeme açıklaması enxboy adet
1.satır 3 CM SAFİR CİL. PAHLI MERDİVEN 100x30 17
2.satır 3 CM SAFİR CİL. PAHLI MERDİVEN 102x30 17
3.satır 2 CM SAFİR CİL. RIHT 100x19 2
4.satır 2 CM SAFİR CİL. RIHT 100x13 8
5.satır 2 CM SAFİR CİL. RIHT 100x13 17
6.satır 2 CM SAFİR CİL. RIHT 100x15 8

gibi.
iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Serisi
Aslında haklısında ne yapalım sistem bu şekilde oturmuş buna bir şey yapamam peki sizin listeyi hazırlamada bana yardımcı olacak daha farklı görüşleriniz var mı? Yoksa dediğim gibi işlerim en az 2 kat artıyor....