Otomatik Numara Verme

Excel Vers. ve Dili
tr/2003
Arkadaşlar, ekte dosya numarasına bağlı olarak kişi kodu verilmesiyle ilgili bir format var. Gerekli açıklamaları yaptım. Günlük dosya ve kayıt işlemleri ile çok uğraşıyorum bu anlatılan işlemler elde yapıldığı için yanlış işlemler olabiliyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızı inceledim. İstediğiniz bir makro ile çözülebilir. Ancak eski kayıtlı isimler nasıl tespit edilecektir. Bu isimlerin mutlaka diğerlerinden farklı bir özelliği olması yada bir başka sayfada listelenmesi gerekir.

Excel Vers. ve Dili
tr/2003
Dosyanızı inceledim. İstediğiniz bir makro ile çözülebilir. Ancak eski kayıtlı isimler nasıl tespit edilecektir. Bu isimlerin mutlaka diğerlerinden farklı bir özelliği olması yada bir başka sayfada listelenmesi gerekir.
Eski kayıtlar sadece karne veya kimlik değiştirmek için geldikleri için dosya-kişi koduna herhangi bir işlem yapmaya gerek yok. Onların dosya numaraları kimliklerinde yazılı oluyor zaten. Örnek bir makro eklemeniz mümkün mu? Teşekkür ederim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin. Dosyayı açtığınızda "Numara Ver" isimli butona basmanız yeterlidir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tr/2003
yardım...

sayın Levent Menteşoğlu, göndermiş olduğunuz makro çok güzel. ekteki kayıt defteri.xls ye uyarlamak istediğimde hata alıyorum. dosya ve kişi kodları yazdırma başlığının üstünde görünüyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanıza olması gereken şekli içerecek şekilde bir kaç veri eklemenizi rica ederim.

Excel Vers. ve Dili
tr/2003
Sayın Levent hocam, istediğiniz düzeltmeyi yaptım. dosya ekte. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar