otomatik numara

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel
ben Excelde çalışma programı yaptım.program kendi çarpıyor.kendi topluyor. fakat program için ben her defasında numara vermek zorunda kalıyorum.bazen unutkanlı oluyor.numarayı değiştirmeyi unutuyorum.bu durum sonucu evrak numaraları aynı oluyor buda beni cidi bir şekilde yoruyor..bu konuda bana yardım olurmusun..teşekür ederim..:yardim: :yardim: :yardim:

Excel Vers. ve Dili
xp
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2020
bir örnek dosya gönder yardımcı olayım arkadaşım.

Excel Vers. ve Dili
xp
18-03-2020
sayın arkadaşım forma ekle

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel
nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum izah edermisin..lütfen....

Excel Vers. ve Dili
xp
18-03-2020
sanırım mesudiye 052 arkadaşın gönderdiği link işin görür

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selam,
Cevap yaz düğmesine bastığında bu yazdığımız ekran gelir. Bu ekranın alt kısmında "Dosya ekle veya sil" düğmesi var oraya tıkla bir pencere açılacak o pencerede alt alta 3 adet GÖZAT düğmesi var birisine tıkla yine bir pencere açılacak göndermek istediğin dosya neredeyse bul ve aç düğmesine bas sonra gözat düğmesinin karşısındaki boş pencereye gönderdiğin dosya adı gelir UPLOAD düğmesine bastığında dosya ekleniyor yazar eklenme işlemi bitince Yanıtı gönder tuşuna basarsın hepsi bu kadar. Umarım anlatabilmişimdir.Yanlış anlamadıysam bunu soruyorsun?

Kolay gelsin

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Az bir bilgisayar bilgisiyle çok kolaydır. Adımları dikkatlice uygulayınız. Formun sol altında CEVAP YAZ butonuna tıklayın. Bir mesaj pencresi açılacak, orda yazıyla istenilen mesajı yazıyorsun. Biraz aşağısında(sol tarafta) DOSYA EKLE veya SİL butonu var onu tıklayın. Çıkan pencerede GÖZAT’ı tıklayın. Hazırladığınız dosyayı bulup TAMAM deyin. Üste bulunan UPLOAD tuşuna basın. Yükleme işi bitiğinde pencreyi kapatın. DOSYA EKLE veya SİL butonunun bir üstündeki YANITI GÖNDER butonuna basın. Ve bu şekilde dosyanız siteye yüklenecektir.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel
çok sağolun umarım bana yardımcı olursunuz.....:yardim:

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Selam

Ekli dosyada yazıcıdan çıktı aldığında veya ön izleme yaptığında numara otomatik bir artacak, umarım işine yarar

Kolay gelsin

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Yanına bir de değer değiştirici düğmesi koydum

Excel Vers. ve Dili
2003 ENG+TR
otomatik teslim tutanağı numarası

merhaba
yukardaki örneğe benzer:
kendi hazırlamak istediğim bir teslim tutanak formu için otomatik sıra no makrosu gerekli. önceki forumda yapmış olduğunuz makro gibi ama her teslim tutanağı 3 defa print ediliyor. 3 defa numara artmasın istiyorum. ve başak bir sayfaya firma ismi ve teslim tutanağına verilen no lar alt alta özet olarak aksın istiyorum. şimdilik isteklerim bunlar. yardımcı olursanız çok sevinirim.
saygılarımla :)

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
slm komutan 63 bu değer değiştirici düğmesini nasıl yaptığınızı anlatırmısınız şimdiden tşkler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
merhaba
yukardaki örneğe benzer:
kendi hazırlamak istediğim bir teslim tutanak formu için otomatik sıra no makrosu gerekli. önceki forumda yapmış olduğunuz makro gibi ama her teslim tutanağı 3 defa print ediliyor. 3 defa numara artmasın istiyorum. ve başak bir sayfaya firma ismi ve teslim tutanağına verilen no lar alt alta özet olarak aksın istiyorum. şimdilik isteklerim bunlar. yardımcı olursanız çok sevinirim.
saygılarımla :)
Örnek dosya eklerseniz çözüme daha çabuk ulaşılır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
Merhaba Caonce

Excel de görünüm/araç çubukları/formları tıklarsanız Daha sonra formlar üzerinde Değer Değiştirici Dügmesine tıklayıp Excel sayfasındaki uygun gördüğünüz bir yere tıklarsınız.Oraya yerleştirmiş olursunuz Değerleri değiştirmek içinse sağ tıklayıp denetim biçimlendir deyip hücre bağlantısı değeri yazacağınız ilgili hücreyip yazıp tamama basın

Yardımcı olduysam ne mutlu bana

Excel Vers. ve Dili
2003 ENG+TR
otomatik no yardımmmm

sevgili arkadaşlar
kendi çapımca örnek bir dosya hazırladım. şimdiden bana yardımcı olacak arkadaşlara sevgi ve saygılarımı sunarım. eğer iyi hazırlanırsa işyerinde beni tutanak kaşesi ve özet tutma zahmetinden kurtaracak.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba, iyi geceler,

Aşağıdaki kodların ThisWorkbook ta olmalı.

Sayfa1 deki K1 hücresini 3 kere yazdırıldığını kontrol etmek için kullandım.

Kod:
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
If ActiveSheet.Name <> "Sayfa1" Then Exit Sub
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
s1.[K1] = s1.[K1] + 1
If s1.[K1] > 2 Then
    s1.[K1] = 0
    s1.[F3] = s1.[F3] + 1
End If
Set Bul = s1.Columns(1).Find("FATURA")
If Not Bul Is Nothing Then

Sat = s2.[A65536].End(3).Row + 1
    s2.Cells(Sat, "A") = Sat - 1
    s2.Cells(Sat, "B") = s1.[C5]
    s2.Cells(Sat, "C") = s1.Cells(Bul.Row, "B")
    s2.Cells(Sat, "D") = s1.Cells(Bul.Row, "D")
Else
    MsgBox "FATURA Yazısını Bulamadım ........"
End If
End Sub