Otomatik personel nöbet listesi oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba,

Aylık personel listesi hazırlıyorum.

Personel aylık izin listesi excelde hazır.
Ör.
X personel 1 Mart
Y Personel 14 Mart
Z Personel 18 Mart

Personel izinli olmadığı günlerde, ayda eşit sayıda olacak şekilde nöbet listesi hazırlanmasını sağlayabilirmiyiz?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Örnek dosya ekleyin.
Örnek dosyanızı;
http://dosya.co/
Adresine yükleyerek link adresini burada paylaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-09-2024
örnek liste yok.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba syn. Mehmet111;
Öncelikle sizin excel yada programlama seviyenizi bilmiyorum. Hiçbirşey bilmediğinizi varsayarak;

Öncelikle Altın Üye olun. (Buradaki eğitim ve dosyalara erişebilmeniz için gerekli)
Sonra Dosyada kullandığım;
EĞER
MOD
SATIR
İNDİS
KAÇINCI
EHATALIYSA
KÜÇÜK
EĞERSAY
MAK
AY
GÜN
YIL
SÜTUN
TOPLA.ÇARPIM
YADA
HAFTANINGÜNÜ
İşlevlerinin (ve yazamadıklarım) kullanımı ve Hücre isimlendirme ile koşullu biçimlendirmelerle ilgili geniş araştırma yapın. Örnek uygulamaları inceleyin.
Sonra kendiniz için bir senaryo oluşturarak adım adım uygulayın. Takıldığınız yerde yardım alın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba syn. Mehmet111;
Öncelikle sizin excel yada programlama seviyenizi bilmiyorum. Hiçbirşey bilmediğinizi varsayarak;

Öncelikle Altın Üye olun. (Buradaki eğitim ve dosyalara erişebilmeniz için gerekli)
Sonra Dosyada kullandığım;
EĞER
MOD
SATIR
İNDİS
KAÇINCI
EHATALIYSA
KÜÇÜK
EĞERSAY
MAK
AY
GÜN
YIL
SÜTUN
TOPLA.ÇARPIM
YADA
HAFTANINGÜNÜ
İşlevlerinin (ve yazamadıklarım) kullanımı ve Hücre isimlendirme ile koşullu biçimlendirmelerle ilgili geniş araştırma yapın. Örnek uygulamaları inceleyin.
Sonra kendiniz için bir senaryo oluşturarak adım adım uygulayın. Takıldığınız yerde yardım alın.
İyi çalışmalar.
Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Eng
Merhaba;
Yetersiz açıklama... (kaç nöbetci var? , kaç nöbet yeri var?.. vs..)
Daha yapmış olduğum uygulama sanırım işinizi görür.
Dosya içindeki açıklamalar doğrultusunda tabloyu deneyin.
İyi çalışmalar.

Link:
http://dosya.co/s8jogcf27a1m/Mehmet111l-nöbet_dağılımı-adil.rar.html
Bu hazırladığınız tabloya;
herkes için minimum nöbet sayısı belirleme ve
bazı günler için x şahsına kesin nöbet günü atama gibi bir ekleme yapma şansımız olabilir mi acaba

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Bu hazırladığınız tabloya;
herkes için minimum nöbet sayısı belirleme ve
bazı günler için x şahsına kesin nöbet günü atama gibi bir ekleme yapma şansımız olabilir mi acaba
Bu Tablo Eşit dağılımı esas alır. Birilerine kesin yada koşullu nöbet ataması yapacaksanız bu tablo kullanılamaz. (kurgu tamamen değişir.)
Siz kendi şartlarınıza uyan bir tablo hazırlayın. (yaptığınız manuel yerleştirmeyide ekleyerek isteğinizle ilgili açıklama yazın.)
Yapılabilirliği varsa ben yada bir başka arkadaşın çözüm önerisi olacaktır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2014
Merhaba;
Yetersiz açıklama... (kaç nöbetci var? , kaç nöbet yeri var?.. vs..)
Daha yapmış olduğum uygulama sanırım işinizi görür.
Dosya içindeki açıklamalar doğrultusunda tabloyu deneyin.
İyi çalışmalar.

Link:
http://dosya.co/s8jogcf27a1m/Mehmet111l-nöbet_dağılımı-adil.rar.html
Hocam bu tablo müthiş olmuş ama sizden bir isteğim olacak mümkün olursa

tabloda siz saat saat yapmışsınız ama ben bunu ay olarak yapmak istiyorum. Örneğin
Ocak ayı şubat ayı mart ayı olacak saat yerlerinde
fakat mazeret seçenekleri ay ay değişiyor yani ben şimdi ocak ayı için listeyi yapıyorum verileri giriyorum bana adaletli bir dağılım yapıyor fakat şubat ayı için yeni mazeretler geliyor onları girmek istiyorum fakat doğal olarak ortalama değişiyor.
yani adam ocak ayında full mazeretliymiş 1 kere sıra gelmiş ben yeniden şubat için mazeret girince o listeyi komple değiştiriyor bu yüzden olmuyor

anlatabildim mi bilmiyorum ama farklı bir şekilde söylemek gerekirse
ocak ayı mazeretleri girdim bana dağılımı yaptı
x kişi 3
y kişi 4
z kişi 1 kere nobet tuttu
ve bu ay bitince ben yeni bir liste yapacam diyelim geçen ayın ortalamaları üzerinden tekrar yeni mazeretleri girip bana yine ortalama yapması lazım
örnke
x geçen aydan 3 var diye bu ay 2 yaptım toplam 5
y geçen aydan 4 vardı bu ay 2 yaptı toplam 6
z geçen aydan 1 vardı bu ay 5 yaptı toplam 6 gibi

SSAFFAK

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-12-2027
Merhabalar; bu örnek listeye toplam çalışan sayısı 30 üstünde (yaklaşık 40 kişi)
ayrıca 12 saat çalışma düzenine göre; günde 1 kişi A yada B çalışabilir şeklinde (günlük nöbetlerde 10 kişi gündüz "A" ve 10 kişi gece "B" olacak şekilde otomatik nöbet dağıtma nasıl yaptırabilirim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
evet
Bu Tablo Eşit dağılımı esas alır. Birilerine kesin yada koşullu nöbet ataması yapacaksanız bu tablo kullanılamaz. (kurgu tamamen değişir.)
Siz kendi şartlarınıza uyan bir tablo hazırlayın. (yaptığınız manuel yerleştirmeyide ekleyerek isteğinizle ilgili açıklama yazın.)
Yapılabilirliği varsa ben yada bir başka arkadaşın çözüm önerisi olacaktır.
İyi çalışmalar.
Merhaba,

Eşit dağılımı esas alan bir program değilde hazırladığınız dokümanda kişilere nöbet sayısını kendimiz manuel yazsak ve yazdığımız bu manuel sayı kadar ay içerisinde rastegele atama yapabilir mi program? Ayrıca programa aşağıdaki yetiyi de kazandırırsak program mükemmel olur vee herkesin kulllanabileceği hale gelir.

- bazı kişiler günün 1. nöbetine veya 2. veya 3. nöbetine yazılmak koşulu ile manuel yazdığımız nöbet sayısı kadar rastgele yerleşebilir mi?