Herhangi bir referansı otomatik eklemek için tam olara ne tür bir kod kullanmamız gerekiyor Bazı pclerde belli makro kodlarının çalışması için belli referansların olması gerekiyor Bu referanslar olmadan da hata verdiğinden önce ilgili referansı ekletip, ondan sonra asıl kodu çalıştırmak daha verimli oluyor
Sitede araştırdım, ekteki kodlar Sn. Haluk tarafından yazılmış:
Sub CreateRef_Word()
Set ID = ThisWorkbook.VBProject.References
' Ufak Major ve Minor reference eklemek, diğer PC'lerde de çalışmasını sağlar
ID.AddFromGuid "{00020905-0000-0000-C000-000000000046}", 1, 0
End Sub
Sub RemoveRef_Word()
For Each myRefs In Application.VBE.ActiveVBProject.References
If myRefs.Name = "Word" Then Application.VBE.ActiveVBProject.References.Remove myRefs
Next
End Sub
Bu kodlar Microsoft Word 11.0 Object Library ekliyor
Anladığım kadarıyla her referansın belli bir guid numarası var ve eklemek istendiğinde bu numara kullanılıyor
Bu numaraları bulabileceğimiz ya da elde edebileceğimiz toplu bir yer mevcut mu?
Benim otomatik olarak eklemek istediğim referans ise Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility 5.3
Peki, bunun guid numarası ne olabilir?
Sitede araştırdım, ekteki kodlar Sn. Haluk tarafından yazılmış:
Sub CreateRef_Word()
Set ID = ThisWorkbook.VBProject.References
' Ufak Major ve Minor reference eklemek, diğer PC'lerde de çalışmasını sağlar
ID.AddFromGuid "{00020905-0000-0000-C000-000000000046}", 1, 0
End Sub
Sub RemoveRef_Word()
For Each myRefs In Application.VBE.ActiveVBProject.References
If myRefs.Name = "Word" Then Application.VBE.ActiveVBProject.References.Remove myRefs
Next
End Sub
Bu kodlar Microsoft Word 11.0 Object Library ekliyor
Anladığım kadarıyla her referansın belli bir guid numarası var ve eklemek istendiğinde bu numara kullanılıyor
Bu numaraları bulabileceğimiz ya da elde edebileceğimiz toplu bir yer mevcut mu?
Benim otomatik olarak eklemek istediğim referans ise Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility 5.3
Peki, bunun guid numarası ne olabilir?