Otomatik Satır Ekleme

Excel Vers. ve Dili
2007,2010
Arkadaşlar umarım anlatabilirim sorunumu ,benim için çok önemli bir husus. yardımcı olabilicek tüm arkadaslara simdiden teşekkür ederim.
ekte 2 adet excel çalışma kitabı mevcut : "bayiler","adana",

öncelik "adana" kitabında "veri giriş" sayfasında bayi kodunun altındaki satırlarda ; "bayiler" kitabında "saha"sı "ADANA" olan Bayi kodlarını seçebiliceğimiz bir açılır liste olsun istiyorum. yalnız bu açılır listenin "bayiler" kitabındaki yeni bayi girişlerine ve değişimlere duyarlı olması gerekiyor. "adana" kitabında açılır bayi kodu listesinde bir bayi kodunu seçtiğimde karşısında "bayiler" kitabından arayıp bulduğu "bayi adı"nı getirmesini istiyorum. alış ve satış hücrelerine veri girişi yaptığımızı varsayalım şimdi. "bayiler" kitabında "saha"sı "ADANA" olan tüm bayilerin ; "adana" kitabında ayrı ayrı bayi kodları ile adlandırılmış yeni sayfalar açılmasını istiyorum. ben örnek olarak "01-001" diye bir sayfa açtım bunun gibi "bayiler" kitabında kaç tane "saha"sı "ADANA" olan bayi varsa yeni sayfa açılsın istiyorum "adana" kitabında. "adana" kitabında "veri girişi"sayfasında bu bayi kodu için girilmiş tüm alım ve satım rakamlarını alt alta yazdırmasını , hemen yanda bulunan toplam alım ve toplam satış sütunlarında ise bu alt alta sıralanan verilerin toplamının gösterilmesini istiyoruum. "adana" kitabının "bayi listesi" sayfasında ise "bayiler" kitabında "sahası" "ADANA" olan bayilerin bayi kodlarını ve bayi adlarını listelemesini ve bu bayi kodlarının herhangi birine tıkladığımda örneğin 01-001 koduna ya da "A" adına tıkladığımda otomatik olarak "adana" kitabında "01-001" sayfasına köprü kurulmasını istiyorum. "adana" kitabı "toplam" sayfasında ise tüm bu kitaptaki alış ve satışların toplamını görmek istiyorum. elimde yüzlerce bayi kodu olduĞu için tek tek manuel olarak bunları girmek yerine bayi kodunu girdiğim an bu bayi koduna ait yeni sayfa otomatik olarak oluşturulsun istiyorum özetle.

umarım anlatabilmişimdir. yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme: